שתף קטע נבחר

 

התהליכים הבריאותיים המופלאים שגורם הרימון בגוף

הוא מכיל ויטמינים ונוגדי חמצון, עשיר בסיבים תזונתיים ומינרלים, שמסייעים במניעת מחלות לב ובשמירה על לחץ דם תקין. על הסגולות הבריאותיות של הפרי האדום המלכותי - הרימון

צריכה מוגברת של ירקות ופירות תורמת להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. הרימון הוא אחד הפירות העשירים ברכיבים בריאותיים. הוא עשיר במיוחד בפוליפנולים משתי קבוצות: טאנינים ופלבונואידים, ביניהם אנתוציאנינים המקנים לו את צבעו האדום.

 

מרכיבי הרימון תורמים להפחתת רמות ה-LDL (המכונה הכולסטרול "הרע") בדם, להפחתת חמצונו, להפחתת רמות לחץ הדם ועוד. כאשר הכולסטרול מתחמצן (ממש כפי שברזל הופך לחלודה), אז הכולסטרול המחומצן שוקע בדפנות העורקים וגורם להאצת תהליך טרשת העורקים. במחקרים רבים נמצא כי מרכיבי הרימון יכולים לסייע הן בעיכוב חמצון הכולסטרול, והן בפירוק הכולסטרול המחומצן.  

 

קראו עוד:

הרימון: בראש רשימת הפירות הבריאים ביותר

מחקר ישראלי מקיף: רימון מונע התקף לב ושבץ

רימון נגד סרטן, דבש טוב ללב: בריא בסימני החג

 

זאת ועוד, הרימון עשיר בשלל ויטמינים המסייעים בשמירה על בריאות כלי הדם והלב, לדוגמה, נוגדי החמצון ויטמין C וויטמין E. חצי כוס גרגרי רימון תספק כמעט 10% ממנת הוויטמין C היומית המומלצת.

 

הרימון מהווה מקור לוויטמינים מקבוצה B, כגון ויטמין 6B ופולאט, התורמים להפחתת רמות ההומוציסטאין בדם. כן הוא מכיל אשלגן, מינרל התורם לשמירה על רמות לחץ דם תקינות.

 

תורם למניעת סרטן

הרימון מכיל עשרות רבות של רכיבים פעילים, ביניהם טאנין ייחודי המכונה פוניקאלאגין, ממנו משוחררת חומצה אלאגית. לחומצה האלאגית מיוחסות השפעות נוגדות סרטן והיא אופיינית גם לפירות יער.

 

ממחקרים שנערכו בבעלי-חיים ובמודלים מעבדתיים עולה כי הרימון עשוי לתרום להגנה מפני התפתחות סוגי סרטן שונים, כגון סרטן הערמונית.

 

מרכיבי הרימון תורמים להפחתת תהליכים דלקתיים, הפחתת תהליכי חמצון, עיכוב היווצרות כלי דם חדשים, השראה של מוות תאי מתוכנת (אפופטוזיס) ועוד. שילוב הרכיבים הפעילים ברימון הוא התורם להפחתת הסיכון למחלות.

 

גרגרי הרימון עשירים בסיבים תזונתיים. מועיל לעיכול (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גרגרי הרימון עשירים בסיבים תזונתיים. מועיל לעיכול(צילום: shutterstock)

  

מקור לפולאט ("חומצה פולית")

הרימון הוא אחד מהפירות העשירים בפולאט ("חומצה פולית") - ויטמין מקבוצה B בעל חשיבות רבה. 100 גר' גרגרי רימון מכילים כ-40 מק"ג פולאט, המהווים 10% ממנת הפולאט היומית המומלצת, העומדת על 400 מק"ג ליום (החל מגיל 14).

 

גם פולאט יכול לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן, כגון סרטן הלבלב וסרטן המעי הגס והחלחולת.

 

פולאט תורם למניעת מומים מולדים במערכת העצבים של העובר, להפחתת רמות ההומוציסטאין בדם, מה שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, וכן לשמירה על תפקוד המוח עם התקדמות הגיל.

 

מעניין לציין שהרכב הרכיבים הבריאותיים ברימון יכול לסייע בשמירה על חוזק העצם.

 

תפקוד תקין של מערכת העיכול

הרימון הוא אחד הפירות העשירים ביותר בסיבים תזונתיים. חצי כוס גרגרי רימון תספק 10% ממנת הסיבים התזונתיים היומית המומלצת.

 

מרבית הסיבים התזונתיים ברימון הם סיבים בלתי-מסיסים. סיבים אלה תורמים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ולמניעת תהליכים סרטניים במעי. גם הפוליפנולים שהרימון עשיר בהם יכולים לסייע ביצירת סביבה נוגדת חמצון במעי, וכך לתרום להגנתו מפני תהליכים סרטניים.

 

מחקרים נוספים מצביעים על כך שלמרכיבי הרימון השפעות אנטי-בקטריאליות וכי הם יכולים לסייע בהגנה מפני דלקות בחלל הפה.

 

 ( ) ( )

 

איך להגביר את צריכת הרימון בתפריט היומי?

רכשו רימונים לאורך כל עונת השיווק, הנמשכת עד סוף חודש פברואר.

חלצו את גרגרי הרימון בקלות על-ידי קילופו בדומה לקילוף תפוז: חרצו עיגול גדול יחסית סביב הכתר והסירו את הקליפה בעדינות. חרצו את הקליפה כולה על פי חלוקת "פלחי" הרימון. קלפו את הרימון והפרידו את הגרגירים מהקליפה הלבנה.

הוסיפו גרגרי רימון ליוגורט טבעי.

הוסיפו גרגרי רימון לסלטים המכילים בורגול, קינואה, קטניות ועוד.

הוסיפו גרגרי רימון לסלטי עלים ולסלטי עשבי תיבול.

הכינו סלט פירות ושלבו בו רימון.

הוסיפו גרגרי רימון לקינוחים.

סחטו מיץ מרימונים.

  

הכותבת היא תזונאית קלינית M.Sc. יועצת מדעית למועצת הצמחים וחברת עתיד, עמותת הדיאטנים בישראל

 

וכך תדעו אם לחץ הדם שלכם תקין:

 

 

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האם הרימון בריא לכם?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים