שתף קטע נבחר

 

סוכרתיים? 9 שיטות ליהנות מארוחת החג בלי לצאת מאיזון

המשיכו בפעילות גופנית סדירה, ותרו על הקינוח והשתדלו לשתות רק מים - כך תצליחו גם ליהנות מארוחות החג וגם לא תפגעו באיזון. דיאטנית מסבירה

מאכלי החג – כמה כולנו מחכים להם. הם לרוב חגיגיים ומורכבים יותר ולא תמיד ניתן לדעת בוודאות מה הם כוללים מבחינת רכיבים. בנוסף, האכילה החברתית וריבוי המנות גורמים לאנשים רבים "לאכול עם העיניים" בכמויות גדולות ממה שהיו אוכלים במצב רגיל.

 

עבור סוכרתיים רבים, ארוחות החג יכולות להוות מכשול לרמות הסוכר - אם בגלל אכילת כמויות גדולות מהרגיל של פחמימות או שמא בגלל קושי בספירת פחמימות של מזונות מורכבים.

 

כדי לצלוח את תקופת החגים בשלום מומלץ לתכנן ולהתכונן לכל מצב באופן מיטבי. הסוכרת לא אמורה למנוע מכם לבלות ולעשות ככל העולה על רוחכם, אם תדעו כיצד להתנהל איתה.

 

קראו עוד

האם ניתן לרפא לחלוטין סוכרת? 7 עובדות

להתמודד עם המתוק: 10 דרכים לחיות עם סוכרת

סוכרתיים? 6 סיבות בריאות לשתות תה ירוק

 

כך תוכלו לעשות זאת:

 

1. בצעו פעילות גופנית מספר שעות טרם ארוחת החג

הפעילות בדרך כלל מביאה לרמות סוכר נמוכות יותר מספר רב של שעות לאחריה. לחילופין, ניתן לצעוד לאחר הארוחה (אך לא מיד לאחריה), מאותה סיבה גם כן.

 

2. היצמדו לתוכנית הטיפול התרופתית שלכם

החג הוא לא סיבה להפסיק ליטול את התרופות.

 

3. שאלו את המארחים שלכם מהו התפריט המתוכנן לארוחת החג

 בדרך זו תוכלו לתכנן מראש אילו מנות לבחור או שתוכלו לבדוק מהי תכולת הפחמימות במאכל כזה או אחר (למשל כמה פחמימות יש בקציצת גפילטע פיש, או כמויות הסוכר).

 

4. הכינו בעצמכם מאכל אחד שאתם יודעים בוודאות את הרכבו התזונתי והביאו אותו אתכם

 עדיף כמובן שהמאכל יהיה דל פחמימות ועל טהרת הירקות או החלבונים.

 

5. אל תנשנשו

אם סיימתם לאכול מהצלחת אותה מילאתם לעצמכם (כולל מנות ראשונות לפני כן), קומו מהשולחן, עזרו לפנות או התיישבו ליד אדם אחר שסיים לאכול. המטרה היא שלא תמשיכו לאכול רק כיוון שהאוכל מצוי על השולחן, שכן בד"כ זה ידרוש מכם תוספת של אינסולין.

 

ותרו על קינוחים אחרי הארוחה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ותרו על קינוחים אחרי הארוחה(צילום: shutterstock)

 

6. ותרו על הקינוח

עבור סוכרתיים מסוג 2 אשר אינם מזריקים אינסולין מומלץ לוותר על הקינוח. שילוב הפחמימות בארוחה עם הקינוח המתוק עלול לגרום לעלייה משמעותית ברמות הסוכר לאחר הארוחה.

 

סוכרתיים מסוג 1 יכולים "לכסות" את הקינוח עם אינסולין. אך למרות זאת, גם לסוכרתיים מסוג 1 זה לא מומלץ כיוון שקינוח מתוק יכול להקשות עליהם לאזן את רמת הסוכר לאחר הארוחה.

 

7. היזהרו עם האלכוהול

במידה ואתם בוחרים לשתות אלכוהול, הגבילו את הכמות וזכרו כי אלכוהול "נקי" נוטה להוריד את רמות הסוכר. מסיבה זו נטרו את הסוכר גם מספר שעות לאחר הארוחה על מנת למנוע היפוגליקמיה.

 

8. שתייה לא מתוקה

בחרו בשתייה לא ממותקת כמו מים, סודה, משקה דיאטטי תוסס וכדומה.

 

9. שימו לב לכמות הפחמימות

הגבילו את כמות הפחמימות שתאכלו בארוחה כיוון שלהן ההשפעה העיקרית על רמות הסוכר. חלה, אורז, תפ"א, פסטה, בורגול, אטריות או קניידלך במרק יש לצרוך במתינות.

 

להלן מספר דוגמאות של מאכלי החג ולאופן בו ניתן לשפרם מבחינה תזונתית על מנת שיכילו פחות סוכר, סוכר בעל אינדקס גליקמי נמוך יותר או פחות שומן:

 

 ( ) ( )

 
הכותבת היא עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית, מרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

צפו בקמפיין משרד הבריאות על סכנות הסוכר:

 

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לשמור על איזון גם בארוחת החג
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים