שתף קטע נבחר

יממה באוויר: כך טסים היום לאוסטרליה

בעקבות הצהרת שגריר אוסטרליה על בחינת האפשרות לטיסה ישירה בין ישראל למדינתו: איך נראה כיום המסע המפרך ליבשת הדרומית, כמה זמן זהי יקח לכם וכמה תשלמו? וגם: לאן עוד תוכלו להגיע אם תעלו על אחת הטיסות הישירות הארוכות בעולם

שגריר אוסטרליה בישראל, דייב שארמה, עורר עניין רב בדבריו שפורסמו הבוקר (ג') ב-ynet, לפיהם נבחנת האפשרות להפעלת טיסות ישירות בין ישראל לאוסטרליה. "במטוסים מודרניים אפשר לטוס ב-16 עד 16 שעות וחצי", אמר והוסיף כי "רבים לא נוסעים בגלל שהיום זה מחייב עצירה או שתיים, ולוקח המון זמן. אני מאמין שהרבה יטוסו אם הטיסה תהיה מהירה יותר וזולה יותר".

מטוס החברה האוסטרלית. בקרוב בטיסה ישירה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מטוס החברה האוסטרלית. בקרוב בטיסה ישירה?(צילום: shutterstock)

אם אכן זהו משך הטיסה, גם בהינתן שחברות תעופה (כולל אלה הזרות) הממריאות מישראל לא טסות מעל למדינות ערב, אז השגריר צודק. אם תרצו כיום להגיע מישראל לאוסטרליה, תצטרכו לעבור מסע ייסורים שיכלול לפחות שתי טיסות אם לא שלוש. כל חלק במסע ארוך ביותר, והסכום הכולל שתשלמו עבור הטיסות יקר ביחס לטיסות למערב. לא ברור לאיזו חברה מתכוון השגריר שתטוס בקו ישיר בין שתי המדינות, אך סביר להניח שכוונתו לקוואנטס האוסטרלית, הנחשבת לאחת הטובות בעולם.

 

עד 33 שעות, עד 2,000$

נכון להיום, אם תרצו לטוס מישראל לאוסטרליה תוכלו להזמין את טיסתכם אפילו דרך אל על. כך תוכלו לטוס להונג קונג, 10 שעות ו-45 דקות, להמתין 5 שעות בשדה התעופה הבינלאומי של הונג קונג ולהמשיך עם חברת קת'אי פאסיפיק עד לסידני, בטיסה של 9 שעות ו-10 דקות. בסך הכל תבלו באוויר 20 שעות, ועם 5 שעות ההמתנה תגיעו מתל אביב לסידני בחלוף 25 שעות בסך הכל. התענוג יעלה לכם 1,765$.

קת'אי פאסיפיק. תל אביב-הונג קונג-אוסטרליה ( )
קת'אי פאסיפיק. תל אביב-הונג קונג-אוסטרליה

אפשרות נוספת היא לטוס לאוסטרליה עם טורקיש איירליינס, בשלוש טיסות - שלושתן של החברה הטורקית הגדולה. המסלול שלכם יחל בטיסה לאיסטנבול שאורכת שעתיים ו-20 דקות. באיסטנבול תצטרכו להמתין 6 שעות ו-40 דקות עד שתוכלו לעלות למטוס החברה לסינגפור, טיסה של 11 שעות ו-5 דקות. בסינגפור תצטרכו להמתין 5 שעות ו-40 דקות נוספות, ורק אז תוכלו לטוס מסינגפור לסידני, טיסה של 7 שעות ו-40 דקות. בסך הכל תבלו באוויר 21 שעות ו-5 דקות, אבל בתוספת זמני ההמתנה בין הטיסות תגיעו למסע שיימשך יותר מ-33 שעות מרגע שתעזבו את תל אביב ועד שתנחתו בסידני. מחיר הטיסה עם טורקיש זול יותר, כ-1,250$.

מטוס Airbus A380 של לופטהנזה. מסע של 32 שעות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מטוס Airbus A380 של לופטהנזה. מסע של 32 שעות(צילום: shutterstock)

אם תרצו לטוס עם לופטהנזה תיאלצו לעשות זאת גם כן בשלוש טיסות. הראשונה מתל אביב לפרנקפורט, טיסה של 4 שעות ו-30 דקות. בשדה בפרנקפורט תמתינו רק שעה ו-55 דקות עד לעלייתכם לטיסת החברה לסינגפור, הנמשכת 12 שעות ו-55 דקות במטוס Airbus A380 החדש והמפואר. בשדה התעופה צ'אנגי המפואר של סינגפור תבלו שלוש שעות ו-55 דקות ורק אז תמריאו לשדה התעופה של סידני, בטיסה בת שבע שעות ו-40 דקות. בסך הכל תבלו בדרך זו כ-25 שעות וחצי באוויר, והמסע כולו יימשך כ-32 שעות. המחיר של הטיסה מאוד לא זול ועומד על 1,988$.

 

16 שעות באוויר? אין בעיה

בדבריו שפורסמו הבוקר ב-ynet ציין השגריר האוסטרלי כי טיסה ישירה בין תל אביב לסידני או למלבורן, אורכה בין 16 ל-16 שעות וחצי. זה נשמע ארוך, וזה אכן ארוך, אבל לא הרבה יותר מהטיסה הארוכה ביותר היוצאת מישראל, טיסת אל על ללוס אנג'לס שאורכה מעט יותר מ-15 שעות. השגריר האוסטרלי כנראה גם יודע על מה הוא מדבר, שכן כמה מהטיסות הארוכות בעולם יוצאות או מגיעות לנמלי התעופה של מדינתו.

אל על. יותר מ-15 שעות ללוס אנג'לס ()
אל על. יותר מ-15 שעות ללוס אנג'לס

בחישוב על פי שעות, הטיסה המסחרית הארוכה ביותר שתועדה עד היום היתה זו של סינגפור איירליינס, מנמל התעופה ניוארק שליד ניו יורק לסינגפור. אורכה היה 18 שעות ו-50 דקות והיא התבצעה במטוסי איירבוס A340. עם זאת, משך הטיסה היה קשה לנוסעים ולפני כשלוש שנים היא חדלה מלפעול.

 

נכון להיום הטיסה הארוכה היום היא זו של חברת אמירייטס, מאוקלנד שבניו זילנד לדובאי. אורכה 17 שעות ו-15 דקות. הטיסה השנייה באורכה בעולם יוצאת מדאלאס שבטקסס ומגיעה לסידני שבאוסטרליה לאחר 16 שעות ו-55 דקות. את הטיסה מפעילה חברת קוואנטס האוסטרלית.

 

עוד ברשימת הטיסות הארוכות בעולם נמצאת זו של יונייטד, בין סאן פרנסיסקו לסינגפור. משך טיסה זו עומד גם כן על 16 שעות ו-55 דקות. טיסת דלתא מיוהנסבורג לאטלנטה נמצאת אף היא במקום גבוה ברשימה זו, עם 16 שעות ו-40 דקות באוויר.

 

לצד אלה, לפתע הטיסה בין תל אביב לאוסטרליה כבר לא נראית משימה אווירית בלתי אפשרית.

 

מטוס אוסטרלי בביקור בישראל, 2014    (צילום: אסף מגל)

מטוס אוסטרלי בביקור בישראל, 2014    (צילום: אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מטוס החברה האוסטרלית. בקרוב בטיסה ישירה מת"א?
צילום: AP
מומלצים