שתף קטע נבחר

התפוחים החדשים: עונה ארוכה וצבעים מיוחדים

ערב חג התפוח-בדבש, מציגה מחלקת המחקר והפיתוח של החברה לפיתוח הגליל את זני התפוחים החדשים בישראל. בעתיד הקרוב גם אתם תוכלו לטבול אותם בדבש. סמנכ"ל פיתוח החקלאות בחברה: "אנו מביאים בשורה לענף"

בכל שנה אנחנו טובלים תפוח בדבש, אבל השנה, התפוחים החדשים של מחלקת המחקר של החברה לפיתוח הגליל עשויים להפוך את הסימן למתוק במיוחד. צפו בזנים החדשים

זני התפוחים החדשים    (צילום: החברה לפיתוח הגליל)

זני התפוחים החדשים    (צילום: החברה לפיתוח הגליל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

התצוגה של זני התפוחים החדשים התקיימה בחוות מתיתיהו בקיבוץ ברעם. לדברי המפתחים, הזנים החדשים מהווים שיפור של הזנים הקיימים, כאשר בין היתרונות: טעם משובח, עסיסיות ומראה משופר. לא פחות חשובה היא האפשרות לקטיף מוקדם וקטיף מאוחר, המאפשרת את הארכת עונת התפוחים גם לחורף. לאחר 4-5 שנים של פיתוח, התפוחים מגיעים לשוק והצרכנים יכולים להנות מהם.

 

הזנים החדשים

זני התפוחים הבולטים שהוצגו בתצוגה, הם אלה שעברו בהצלחה את השלבים המוקדמים באקלום:

"אריאן": זן צרפתי חדש, דומה ליונתן. בעל צבע אדום עז. ישנו גם זן צהוב, בעל טעם ייחודי, חמוץ-מתוק. הוא מבשיל במחצית השנייה של ספטמבר ונמצא בשנה השלישית של הבחינה.

 

"אורורה": הזן במקורו מקנדה. צבעו צהוב-לבן, והוא בעל ניחוח וטעם של הזן המתקתק גאלה. ההבשלה במחצית השנייה של אוגוסט,  והפרי מתוק ביותר כשצבעו דווקא צהוב. כיום הוא נמצא בשנה השלישית של הבחינה.

 

"ניקולאי": הזן מכונה גם "התפוח של שלגיה", בזכות המראה היפיפה והצבע האדום כהה. הזן שהתגלה על ידי ניקולאי סילנדר ז"ל מקיבוץ מרום גולן, הוא מתוק ועסיסי, דומה לזן סטרקינג אך ייחודי בטעם ובמראה. הזן נבחן זו השנה הרביעית.

 

"גאלה-ואל": הגיע מצרפת. צבע אדום עז בכיסוי מלא ודי אחיד. עסיסי ו"פציח" במיוחד. מבשיל מוקדם. פרי זה ישווק רק בעוד 4-5 שנים.

 

"דאלינט": הזן הצרפתי הינו גדול, עסיסי, "פציח" ומתוק מאד. צבעו של הפרי סגול כהה וההבשלה שלו היא במחצית הראשונה של אוקטובר. הזן נמצא בשנה השלישית של הבחינה.

 

120 אלף טון תפוחים

מנהל מו"פ צפון של החברה לפיתוח הגליל, אלקנה בן ישר, סיפר: "במחלקת המחקר והפיתוח של החברה לפיתוח הגליל עוסקים בפיתוח אקלום והחדרת זנים חדשים ואיכותיים מכל העולם, לשיווק בישראל, הפעילות משתרעת בכל חוות המחקר בצפון והיום חשפנו את הזנים החדשניים למגדלים, אליהם נעביר את הידע לגידול עתידי של הפרי במטעי הפרי בגליל ובגולן".

 

סמנכ"ל פיתוח חקלאות בחברה לפיתוח הגליל ויו"ר שולחן התפוח במועצת הצמחים,עמוס לוין, הוסיף: "ערב ראש השנה הוא שיא עונת התפוחים בגליל ובגולן. יש לנו תפוחים טעימים, איכותיים, עסיסיים, יפים ובריאים מאוד שגדלים בכמויות שיא. אנחנו גאים בחדשנות שמוצגת כאן ומביאה בשורה לענף בפרט ולחקלאות בכלל".

 

על פי נתוני החברה, השנה קטפו החקלאים בישראל כמות שיא של מעל ל-120 אלף טון תפוחים, כשאזורי הגידול העיקריים הם הגליל והגולן. למרות הפריחה בענף והגידול ביבול התפוחים, המגדלים והחוקרים מחפשים כל העת אחר זנים חדשים.

 

לצד זני התפוחים, באירוע הוצגו גם זני אגסים חדשים וכן רימונים. בישראל כיום מגדלים שני זני אגס, הספדונה, הגדול והעסיסי, והקוסציה - אגס קטן יותר, צבעוני ומתוק. היבול השנתי של האגסים מגיע לכ-30 אלף טון וכעת נמצאים בבחינה עוד ארבעה סוגי אגסים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: החברה לפיתוח הגליל
הזנים החדשים
צילום: החברה לפיתוח הגליל
מומלצים