שתף קטע נבחר

 

נשיא מצרים פונה לישראלים: "כתבו דף חדש"

שעות לפני פגישת נתניהו ואובמה, נאם הנשיא א-סיסי באו"ם. "אפשרו לי לסטות מהנאום הכתוב ולפנות למנהיגות הישראלית ולעם הישראלי", אמר. "יש לנו הזדמנות אמיתית לכתוב דף חדש בהיסטוריה של המזה"ת, ולנוע לשלום עם הפלסטינים". יועצו של אובמה: הוא לא יודיע על תוכנית שלום חדשה

 

נשיא מצרים א-סיסי לישראלים בעצרת האו"ם    (צילום: רויטרס)

נשיא מצרים א-סיסי לישראלים בעצרת האו"ם    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הפציר בישראל "לכתוב דף חדש וחיובי" בהיסטוריה של המזרח התיכון ולעשות שלום עם הפלסטינים. בנאום בעצרת האו"ם בניו יורק, כמה שעות לאחר נאומו של נשיא ארצות הברית ברק אובמה על אותה במה, אמר א-סיסי כי הסכסוך הישראלי-פלסטיני הוא "לב האי-יציבות האזורית", וקרא להסדר המבוסס על פתרון שתי המדינות שיוביל למדינה פלסטינית.

 

"אפשרו לי לסטות מהנאום הכתוב ולפנות בבקשה למנהיגות הישראלית ולעם הישראלי", אמר א-סיסי אמש (יום ג') למנהיגים הנוכחים בעצרת האו"ם. "יש לנו הזדמנות אמיתית לכתוב דף חדש וחיובי בהיסטוריה של האזור, ולנוע לעבר השלום".

נשיא מצרים באו"ם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נשיא מצרים באו"ם(צילום: AFP)

לדבריו, "הניסיון המצרי נפלא וייחודי, וניתן להיעזר בו כדי לפתור את בעיית הפלסטינים ולהקים מדינה פלסטינית לצד ישראל, ששומרת על שלום וביטחון גם עבור הפלסטינים וגם עבור הישראלים". 

 

זו אינה הפנייה הראשונה של הנשיא המצרי לישראלים, בניסיון לחדש את תהליך השלום. במאי האחרון העביר א-סיסי מסר ישיר לישראל ולפלסטינים והביע את תמיכתו בהצעה הצרפתית לערוך ועידת שלום בהשתתפות הצדדים. א-סיסי קרא אז לישראל ולפלסטינים לנצל את ההזדמנות ה"מציאותית" וה"גדולה" ולהגיע להסכם שלום שישים סוף לסכסוך ארוך השנים. אז אמר כי הסכם ישראלי-פלסטיני יהיה משמעותי יותר מהסכם השלום בין ישראל למצרים.

"הניסיון המצרי נפלא וייחודי". א-סיסי באו"ם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"הניסיון המצרי נפלא וייחודי". א-סיסי באו"ם(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שינאם מחר בעצרת האו"ם, ייפגש לפני כן היום עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה לפגישה האחרונה ביניהם בקדנציה של אובמה. בפגישה יודה נתניהו לנשיא אובמה על הסכם הסיוע הביטחוני, אבל אחד החלקים העיקריים בשיחה צפוי להיות תהליך השלום עם הפלסטינים, שם חילוקי הדעות בין הצדדים עמוקים.

 

סגן היועץ לביטחון לאומי בן רודס התייחס לפגישה ואמר כי נושא הבנייה בהתנחלויות יעלה בשיחה בין השניים. לדברי רודס, אובמה לא צפוי להודיע על תוכנית שלום חדשה באזור, אך הוא אינו פוסל נקיטת צעדים בכל הקשור למשא ומתן בין ישראל לבין הפלסטינים.

 

"ישראל צריכה להכיר בכך שעליה להפסיק את הכיבוש, והיא יודעת שהיא לא יכולה להחזיק בהתנחלויות לנצח", אמר אובמה אתמול, בנאומו האחרון באו"ם. "גם הישראלים וגם הפלסטינים צריכים להבין שיהיה להם טוב יותר אם הפלסטינים יכירו בקיומה של ישראל. הפלסטינים יודעים כי עליהם לצאת נגד ההסתה, וישראל יודעת כי היא לא יכולה להמשיך להחזיק בהתנחלויות לעד".

 

בפתח העצרת נאם מזכ"ל האו"ם באן קי מון, ותקף את המדיניות הישראלית כלפי הפלסטינים: "עשר שנים של הרחבת התנחלויות בלתי חוקיות ו-50 שנים של כיבוש - זה טירוף. הפלסטינים לא יכולים להמשיך לחיות תחת כיבוש ישראלי. להחליף את פתרון שתי המדינות במבנה של מדינה אחת יזרע הרס. זה ישלול מהפלסטינים את חירותם ואת עתידם הראוי, וירחיק את ישראל עוד יותר מחזונה לדמוקרטיה יהודית אל עבר בידוד עולמי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים