מתכננת הריון? מספיק עם האלכוהול
כולם כבר יודעים שלא מומלץ לנשים בהריון לצרוך משקאות אלכוהוליים, אבל עכשיו מתברר שכדאי להפסיק עוד קודם. מחקר חדש מגלה: אלכוהול עלול להשפיע גם על הסיכויים להיכנס להריון. ואם אתן כבר שותות, תשתדלו להסתפק בבירה או ביין ולא במשקה חזק יותר
18.2% מהנשים האמריקאיות בגילים 44-18 מעידות על שתייה מופרזת של ארבע כוסות אלכוהול בערב, שלוש או ארבע פעמים בחודש, ומספרים דומים נרשמים גם בקרב הנשים הישראליות. כעת מגלה מחקר השוואתי חדש, שנערך בקרב נשים באירלנד: שתיית אלכוהול ברמה של יותר משתי כוסות ביום בממוצע פוגעת בסיכויים של נשים להיכנס להריון.
המחקר נועד לגלות מהן הסיבות האפשריות לשיעור הגבוה של בעיות פריון בקרב נשים באירלנד, מאחר שכ־24% מהזוגות במדינה לא מצליחים להרות לאחר שנה של ניסיונות טבעיים. ממצאי המחקר היו מפתיעים, שכן עד עכשיו היה ידוע ששתיית אלכוהול במהלך ההריון עלולה לגרום לסכנות לעובר, אך כעת מתברר שהיא עלולה לפגוע גם בסיכויים להיכנס להריון.
המחקר האירי, שפורסם בשבוע שעבר, כלל בדיקה של קרוב ל־10,000 מחזורי ביוץ של נשים שמבקשות להיכנס להריון, ומסקנותיו פורסמו במגזין רפואה בריטי. החוקרים הגדירו מנת אלכוהול כבקבוק קטן של בירה, כוס יין אדום או לבן, או כמות קטנה של ליקר, וודקה ומשקאות אחרים בעלי ריכוז אלכוהול גבוה.
לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet
מממצאי המחקר עולה שנשים בגיל הפריון, ששתו יותר משתי כוסות ביום בממוצע, הגיעו לשיעור הצלחה של 12% בלבד בהשגת הריון טבעי במהלך חודש, ואילו נשים שהעידו על עצמן שהן שותות כוס אחת ביום בממוצע או נמנעות לחלוטין משתייה השיגו הריונות בשיעור גבוה יותר, של 17% למחזור ביוץ.
למרות שלא נמצאו הבדלים דרמטיים החוקרים מעריכים ששתיית ליקר, וודקה או משקאות חריפים אחרים מקטינה במידה מועטה את הסיכוי להיכנס להריון לעומת בירה או יין.
ד"ר איליה בר, יו"ר המרכז הרפואי לפוריות, אמר אתמול על מסקנות המחקר: "מומלץ לנשים לוותר על שתייה רבה של אלכוהול בתקופה שבה הן מנסות להיכנס להריון כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה. למי שנמצאות בטיפולי פוריות מומלץ לוותר לחלוטין על השתייה מאחר שהאלכוהול מאלץ את הכבד לעבוד בצורה יעילה כדי לפנות אותו מהגוף, ובתוך כך הוא מפנה גם את ההורמונים שאנו מקפידים לתת אותם במינון מדויק כדי להצליח בטיפול".
הכתבה פורסמה היום ב"ידיעות אחרונות"
אלכוהול גם לא מומלץ במהלך טיפול באנטיביוטיקה. צפו: