שתף קטע נבחר

 

הרב שרלו: "חוויתי הסתה ברשת. העלילו עלי עלילות שווא"

הרב, מבכירי רבני הציונות הדתית ומי שמכהן כראש תחום האתיקה בארגון רבני "צהר", חושף כי חווה אלימות מילולית קשה ברשת, כולל ניסיונות לטפול עליו אשמות של הטרדה מינית של סטודנטיות, שלא היו ולא נבראו: "מדובר בטכניקה של עלילה מרושעת שנועדה להשתיק. מדינת ישראל צריכה לקחת את האלימות ברשת ברצינות"

הרב יובל שרלו נגד הטוקבקיסטים: מי שמכהן כראש תחום האתיקה בארגון רבני "צהר", וראש ישיבת ההסדר "אורות שאול", חושף כי חווה אלימות מילולית קשה ברשת, כולל ניסיונות לטפול עליו אשמות של הטרדה מינית, שלא הייתה ולא נבראה.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>  

 

"גם אני, כמו רבים אחרים, חווה אלימות מילולית חמורה ברשת", אומר הרב שרלו לקראת כנס בנושא אתיקה ושיח ברשת יישערך היום (ד'). הרב – מבכירי רבני הציונות הדתית - דורש מבעלי האתרים לקחת אחריות על תוכן פוגעני שמעלים הגולשים, ולהורידו מהרשת.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

  • משחק מקדים, הגרסה החרדית

     

    לדברי הרב, לעיתים קרובות מגיעים הטוקבקים הפוגעניים במסגרת "חיסול חשבונות" עם אישים שונים. לדבריו, הוא עצמו ספג איומים על ידי גורמים שונים כי יפיצו ברשת סיפורים שיקריים על הטרדות מיניות שלא היו כלפי סטודנטיות, במטרה לחבל בשמו הטוב.

     

    הוא מספר ל-ynet כי "לפני כשלוש שנים, כשהתפוצצה פרשיית הרב מוטי אלון, התפרסמו ברחבי הרשת טוקבקים בסגנון 'הרב שרלו מנסה לכסות על עצמו'... ו'אני יודע שהוגשה נגדו תלונה לאוניברסיטה על הטרדה מינית של סטודנטיות'". הרב הדגיש כי "כמובן שאין שום שחר לסיפור".

     

    "מדובר כמובן בטכניקה של עלילה מרושעת שנועדה להשתיק", טוען הרב שרלו. "אנחנו נמצאים היום בבעיה חמורה של אלימות קשה ברשתות החברתיות ובאתרים השונים".

     

    הוא ציין כי מעבר לקושי האישי – מדובר גם בסכנה ציבורית: "אם לא נצליח לדבר בשיח מכבד ברשת, נגיע למצב שיגרום לכולם לשתוק, ובמקום שאין דיבור - ישנה אלימות. אנחנו צריכים למנוע מצב שבו השולטים בשיח הציבורי הם המשתיקים, ורק מי שמשחק את המשחק המלוכלך, הוא זה שמדבר ומביע את דעתו".

     

    דרוש "קוד אתי" לטוקבקיסטים

    הרב שכותב חוות דעת הלכתיות בשאלות של הלכה ותקשורת, סבור כי אסור לצנזר שום דעה, אך מנגד הוא דורש להוריד מן האתרים תגובות פוגעניות או אלימות מילולית, ומציע לנסח "קוד אתי" עבור טוקבקים.

     

    "חווייתי על בשרי אלימות מילולית חמורה ברשת, סילוף ועלילות מרושעות", הוא מוסיף. "בעלי אתרים גדולים חייבים לקיים מנגנון של 'קו אדום' למחיקת טוקבקים פוגעניים".

     

    "אני מציע שעורכי אתרי החדשות הגדולים יכתבו קוד אתי לטוקבקיסטים, כדי שכללי המשחק יהיו ברורים, ויאפשרו למחוק טוקבקים שחצו את הגבול. אדגיש שוב כי לא מדובר במחיקת טוקבקים בגלל הדעות המובעות בהם, אלא טוקבקים מאיימים או ששזורים בהם קללות והסתה. ככל שאתר גדול יותר – כך צריכה הדרישה ממנו להיות גדולה יותר".

     

    הרב שרלו עוסק כבר תקופה ארוכה בשאלות אתיות והלכתיות הנוגעות לאינטרנט ולרשתות החברתיות. בספרו האחרון "רשו"ת הדיבור", עסק בהרחבה בשאלות אתיות והלכתיות כגון מתי "שיימינג" הופך לחובה דתית? או האם עובד רשאי להדליף מידע, במטרה לתקן עוולות.

     

    לדבריו, הכנס הנוכחי נועד לכוון את תשומת הלב הציבורית לתופעה והשלכותיה, "להעלות את המודעות למצוקה שהחברה הישראלית מצויה בה", כדבריו. "אי אפשר שנושא האלימות ברשת יהיה רק מנת חלקם של רשויות החינוך או רשויות החוק והפסיכולוגיה. מדינת ישראל צריכה להחליט שהיא לוקחת את הנושא ברצינות, וזה הנושא החשוב בחינוך, הנושא החשוב באכיפת החוק, הנושא החשוב לבלוגרים".

     

     

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים