כך תתאימו את היין לארוחת חג
עשינו בשבילכם את העבודה: טעמנו 129 יינות ומתוכם בחרנו את המוצלחים ביותר - החל מסכום של 25 שקל ועד 290 שקל
לקראת ראש השנה, שוק היין הישראלי מבעבע מתמיד והיקבים משיקים יינות מן הבצירים האחרונים. תוכלו למצוא כאן יינות לכל מנות ארוחת החג, לארוחת היום שלאחריה או לפיקניק של סוכות. לשולחן החג מומלץ בקבוק אחד לכל חמישה מבוגרים. לא כל האורחים שותים? יישאר לכם מספיק עד חנוכה. מתוך מבחר של 129 יינות שנטעמו, קבלו את היינות המומלצים לחג.
יינות עד 25 שקל
כרמל, סלקטד, מרלו 2015 - עם תווית במהדורה חגיגית לראש השנה, היקב הוותיק בארץ משיק יין קליל, שנותן תמורה טובה למחיר. אדום, צעיר, מרענן ונחמד לצד העוף המתובל או הקיש של הדודה שבאה מרחוק.
הכורמים, וינטאז', שיראז פטי ורדו 2014 - יין פשוט וכייפי, שעושה את העבודה. בשומות של פירות יער, ריבת דובדבן וטופי. ישתלב לצד תבשילים מתובלים.
יינות עד 50 שקל
עמק האלה, אוור רד, רוזה 2015 - ליין אמנם צבע של דג סלמון, אך משתדך נהדר לגפילטע פיש. מופק ממרלו וקברנה פרנק, ומדיף פרחוניות אפרסק וסוכריה על מקל. חוויה.
בנימינה, בין, שרדונה 2015 - כנראה שזה הלבן המשתלם ביותר בארץ. גוף קל, בשומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת. כיף בבקבוק, ובמחיר של 30 שקל (או 4 ב-100 שקל). שווה כל טיפה.
ירושלים, פרימיום, מרלו 2014 - מכינים אוסובוקו או טלה? מרלו עם נגיעות עדינות של קברנה סוביניון יוצרים יין עם הרבה פירות יער אדומים, קפה, פלפל ירוק ועשבי תבלין. שידוך נהדר.
תשבי, גרנאש קברנה 2015 - רוזה צעיר, פירותי ומשעשע. ניחוחות מאלפים של תות שדה, אננס ואפילו מלון. נהדר לצד מנות ראשונות או חריפות במיוחד.
היוצר, וירטואוזו, קברנה סובינון 2013 - לאוהבי היין העוצמתי, הנהנה מהרבה עץ וברקע פירות אדומים נעימים. יין עשיר, שנותן תמורה נהדרת למחיר, וישתלב יפה לצד מנת הבשר, נזידים או הקוגל המתוק והמסורתי.
יינות עד 75 שקל
אבידן, תג לבן 2015 - שילוב אידיאלי של הזנים ויונייה, שרדונה וסוביניון בלאן. מסע פרחוני בין שדות קיציים לאביביים. שילוב מושלם לצד פשטידות ירקות ואפילו השלמה נאה לחובבי המרק לחג.
אמפורה, מדיטראניאן, בלאן דה נואר 2015 - יין לבן העשוי מענבים אדומים, והפתעה זו מביאה לניחוח טרופי, קרמלי והכי חשוב: דבש. כייפי לשתייה, קליל ונחמד כיין הפתיחה לארוחת החג.
דלתון, עלמה לבן 2015 - עוד יין לבן נאה ופְרֶשִי, אלא שפה השילוב מסקרן: סמיון, פינו גרי וויונייה. התוצאה היא יין מאוד שונה מן הרגיל. עשיר במינרליות, רעננות ובושמתיות. נהדר כיין פתיחה לאורחים.
הנס שטרנבך, נחל כחליל 2014 - שילוב של הזנים סירה וקברנה סוביניון מביאים ליין דחוס, עוצמתי, מלא ומרשים, שישתלב בארוחת חג בסגנון אמריקני: סטייקים והמבורגרים.
עמק יזרעאל, לבנים 2014 – שילוב מרתק בין זנים לבנים: גווירצטרמינר, סוביניון בלאן ופרנץ' קולומבר. יין עשיר בפירות טרופיים, קליל ונעים לשתייה. הקונטרה המושלם לחריימה חריף או לגפילטע מתוק.
רקנאטי, גליל עליון, שיראז 2015 - בצבע כהה ואפלולי נוצר יין שמח ומלא חיים, עשיר בפרחוניות ובתבלינים מפולפלים. גוף עוצמתי שבוודאי יתאים לצד תבשילים חריפים ועשירים.
תבור, אדמה, קברנה סוביניון 2013 - לאלו מאיתנו שמחפשים את האופי הישראלי ביין: פרי שחור ומרוכז, הרבה תבלינים ים תיכוניים, נוכחות ועוצמה. מתאים כסנטר פיס לארוחה.
יינות עד 99 שקל
רמת הגולן, ירדן, גווירצטמינר 2015 - אחד מן היינות הטרופיים והפרחוניים ביותר בארץ. יין כייפי, מתובל, עשיר בטעמים, שמשתדך היטב למנות חריפות או כפתיח שיגרום לאורחים לחייך כל הערב.
יינות עד 100 שקל
1848, דור 5, קברנה פרנק 2013 - אוהבים שילוב של פלפל שחור, טבק, אניס, אגוזים קלויים ושוקולד מריר? היין מתאים למנות ראשונות מתובלות, כבד קצוץ, פשטידות ועוף בתנור.
ברקן, אסמבלאז', ריחן קברנה סוביניון 2012 – הפתעה בבקבוק: עושר של פירות כהים, כמו שזיף ופטל, לצד קלילות של יין שנגיש לשתייה כבר עכשיו. קברנה סוביניון מאוזן והרמוני לנזידים מתובלנים.
טריו, ספיריט ירושלים 2014 - ממסך נאה ומהודק של שיראז, פטי ורדו ומרלו יוצרים יין מאוזן, נעים לשתייה, תוך סיומת ארוכה ומענגת. אפשרי לצד קישים וירקות.
ויתקין, ריזלינג 2015 - ריזלינג מינרלי והרמוני, שופע ניחוחות וטעמים של פרחים, פרי הדר ותפוח. סיומת נקייה ארוכה. אידאלי למחפשים אחר החדש, השונה והמיוחד.
קסטל, לה וי רוז' 2015 - אחד מיקבי הבוטיק הוותיקים והיפים בארץ משיק ממסך במחיר נגיש, צעיר ומדויק. יין חלק, הרמוני, נקי ושופע פרי.
יינות עד 150 שקל
בזלת הגולן, רזרב, קברנה סוביניון 2013 – נוכחות, תעוזה והרבה אומץ ביין. אף המזכיר מנטה, ופה המותיר טעמי שוקולד ופירות יער. כייפי לצד מנות עשירות, אלא אם יש שוקולד לקינוח – ניגוד מושלם.
בן חיים, רזרב, קברנה סוביניון 2012 - יין עשיר, עוצמתי, המפגין בכל לגימה טעמים חדשים ומפתיעים. נהדר לצד מנות בשר עשירות או נזידים.
וורטמן, עמק שפיה 2013 – תווית יפהפייה לבקבוק, אך גם היין הבוטיקי מותיר מורכבות ועוצמה. בדיוק כפי שמכנים זאת ביקב: אגרוף פלדה בכפפה של משי.
יתיר, קברנה סוביניון 2012 – משעשע ומפתיע: בשומת של פלפל לצד פירות יער קסומים. עוצמתי, נגיש כבר עכשיו ומושלם כיין העיקרי והמרכזי לארוחת החג.
אוהבים יין? צפו בביקור ביקב בן-נון:
יינות עד 180 שקל
הרי גליל, כרם יפתח 2013 – סדרת הסופר פרימיום של היקב, באחד מן היינות המרשימים ביותר שידעה הארץ. בהחלט יין דגל שכדאי לפתוח איתו את השנה: עוצמתי, אלגנטי ומותיר חיך שרק רוצה עוד.
כרמי יוסף ברבדו, לנדמארק מרלו 2013 – מרלו אידיאלי ביין הדגל של היקב. עשיר, מלא, פירותי ומותיר רושם רב גם אחרי הלגימה. מושלם לצד מאכלים מתקתקים כמו עגל שזיפים, קציצות בנוסח עיראקי, קדרת בשר ופירות מיובשים.
נטופה, דור 3 2013 - יקב הבוטיק המיוחד משיק בסדרת העלית 100% ענבי סירה, שהשתבח 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. יין עשיר, כבד ומלא. משתלב לצד מנות בשריות ומאכלים עשירים.
יינות למשקיענים
טפרברג 1870, לגאסי, קברנה פרנק 2013 – יצירה מופלאה ומייצגת של קברנה פרנק זני. עושר בושמתי של פלפל ירוק, פרי מתקתק וסיומת קטיפתית ומלטפת. 200 שקל.
פומרי, ברוט סילבר – שמפניה במלוא הדרה. זהובה, תוססת ועשירה בחמאה. הפה מותיר וניל, עוגיות ומשמשים מיובשים. אידיאלי לאלו שפותחים את השנה על פי האגדה. 290 שקל.