שוב: חשד לסלמונלה בדגני הבוקר של תלמה
יוניליוור הודיעה כי בסדרת ייצור כריות נוגט של תלמה, שיוצרה בתאריכים 20-18 בספטמבר ולא שווקה, התקבלה אינדיקציה ראשונית להמצאות סלמונלה. התוצאה הסופית תתקבל ביום שישי בבוקר. גורם במשרד הבריאות: "אם אכן יש זיהום, החברה תצטרך לעשות בדיקת שורש"
שוב: חשד לסלמונלה בדגני הבוקר של תלמה: יוניליוור הודיעה כי בסדרת ייצור כריות נוגט של תלמה, שיוצרה בתאריכים 20-18 בספטמבר, התקבלה אינדיקציה ראשונית להמצאות סלמונלה. התוצאה הסופית תתקבל רק מחר בבוקר (שישי). משרד הבריאות עודכן.
כתבות נוספות בערוץ הצרכנות
מדובר בשלושה תאריכי ייצור: תאריך ייצור 18 בספטמבר 2016, תוקף 13 בספטמבר 2017 קו אריזה D; תאריך ייצור 19 בספטמבר 2016, תוקף: 14 בספטמבר 2017 קו אריזה D ותאריך ייצור 20 בספטמבר 2016, תוקף: 15 בספטמבר 2017 קו אריזה D.
נמסר כי "האריזות שיוצרו בסדרה זו נתונות בהסגר מלא מרגע ייצורן ולא יצאו לשיווק - החברה ערכה בדיקה פיזית של המשטחים שבהסגר, כולל מדבקות הזיהוי שעליהם והתאמת המדבקות לתכולה. לאחר השלמת כלל הבדיקות, נמצא שכל האריזות שיוצרו בסדרת ייצור זו אכן נמצאים בהסגר. מרגע קבלת התוצאה הסופית מחר בבוקר, ובמקרה שתצביע על המצאות סלמונלה, יוחלט על נוהל השמדה. השמדת האריזות צפויה להסתיים בתחילת שבוע הבא. החברה מבהירה שכל המוצרים ששווקו ונמצאים על המדפים - עברו בדיקות ובטוחים לצריכה".
עוד מסרה החברה כי: "בעקבות האירוע שהתרחש לאחרונה במפעלנו בערד, הרחבנו את מערך הבקרה והפיקוח, זאת כדי לוודא ששום מוצר לא יגיע אל השוק בטרם קבלת תוצאות מעבדה מיקרוביאליות תקינות. החברה פועלת על פי הנחיות משרד הבריאות ועל פי הסטנדרטים המחמירים של יוניליוור העולמית, כדי להבטיח שכל מוצריה יגיעו למדפים לאחר בדיקות איכות קפדניות ושהם תקינים ובטוחים לצריכה".
גורם במשרד הבריאות אמר ל-ynet: "זה עדיין חשד, נחכה לתוצאות הבדיקות מחר בבוקר", לשאלה איך יתכן שמוצר לא רגיש לסלמונלה, הזדהם שוב, ענה: "זה עדיין יכול לקרות. נמתין לתוצאות הבדיקה ואם אכן יש זיהום, החברה תצטרך לעשות בדיקת שורש. יש מספר וקטורים שמשפיעים על קו הייצור ויתכן שיש נקודה שצריך לתת לה מענה".
אתם הייתם במפעל ואף השבתם לו את ה-GMP.
"במהלך חודש ימים נעשו במפעל לא מעט בדיקות, איזה לא מעט, הרבה מאוד בדיקות, אבל זיהומים זה חלק מהחיים של מפעל לייצור מזון".
חשד לזיהום שני בחודשיים
זו הפעם השנייה שהמפעל מתמודד השנה עם זיהום סלמונלה. ב-28 ביולי נחשף כי החברה הסתירה זיהום שאירע חודש קודם לכן, למרות שגופי תקשורת ובהם ynet שאלו את החברה אם אירע אירוע חריג במפעל שלה. יוניליוור נאלצה להודות בזיהום ואז אולצה לפרסם את תאריכי הייצור והתפוגה של המוצרים שזוהמו.
היו אלה כמה מוצרים שיוצרו במכונה B: קורנפלקס של אלופים 750 גרם, משני תאריכי ייצור, קורנפלקס בד"ץ 750 גרם, מארבעה תאריכי ייצור וכן קוקומן צדפים 750 גרם, משני תאריכי ייצור.
החברה טענה אז שהמוצרים לא יצאו לציבור, אך צרכנית דיווחה שברשותה מוצר קורנפלקס תלמה מאחד התאריכים - והתברר כי כמה מאות אריזות מהתאריכים הנגועים נשלחו לסניפי שופרסל. בחברה טענו שהאשמה נעוצה בעובד של חברה חיצונית שמנהלת את המחסן שהחליף בין תאריכי משטחים.
מנכ"לית יוניליוור ענת גבריאל התנצלה אז ואמרה: "יתכן שהיינו צריכים לנהוג אחרת". לטענתה התכוונה לשלב הראשון של הפרשה, אז החברה הסתירה את דבר הזיהום משום שלפי נהלי משרד הבריאות היא לא מחויבת לדווח על זיהום במפעל. רק שהחברה היתה אמורה לענות לשאלות מפורשות של עיתונאים ולא להסתיר מידע, כיוון שהוא כבר דלף. גבריאל הסכימה שיתכן שהיה על החברה לנהוג אחרת. לגבי המוצרים המזוהמים שיצאו מהמפעל אמרה שלחברה לא היה שום מידע על כך.
משרד הבריאות החל במעקב אחר המפעל ואף שלל ממנו את תקן GMP (כללים שאמורים להבטיח תנאי ייצור נאותים). לאחרונה פרסם המשרד כי התקן הוחזר, לאור בקשת החברה ולנוכח ביקורת רציפה של המשרד במפעל. במקביל, המכירות של דגני הבוקר של יוניליוור שבשיא המשבר צללו ב-90% במותגים מסוימים וברשתות מסוימות, החלו להתאושש, אם כי עדיין לא חזרו לנתונים של ימי טרום המשבר.