תיירות בצל הטרור בירושלים: שנה לאינתיפאדת הסכינים
שנה חלפה מאז פרוץ אינתיפאדת הסכינים, ולאחר שנדמה היה שירושלים מתחילה להתאושש מהשנה הקשה שחוותה - גל נוסף של פיגועים החל. יצאנו לבדוק אם התיירים עדיין מגיעים - ואם אלה שכבר נמצאים כאן חוששים או מרגישים מספיק בטוחים
שנה קשה עברה על ירושלים. שנה שבמהלכה אירעו לא מעט פיגועי טרור ברחובות הבירה. למרות שבחודשי הקיץ המצב נרגע מעט, בחודש האחרון התעצמו מחדש האירועים, מה שכידוע מהווה סכנה מיידית לתעשיית התיירות הירושלמית.
מיכאל וייס, יו"ר פורום התיירנים בירושלים, סבור דווקא שהמצב רגוע מתמיד. "כל ילד בן 16 שמנופף בסכין הוא מחבל. הדבר הזה הוא אירוע חסר משמעות במרקם החיים בירושלים, גם לתושבים וגם לתיירים". לעומתו, יהודה אסלן, יו"ר התאחדות המסעדנים בעיר, מציין כי ישנם לא מעט ביטולים בשל המצב וכי תעשיית התיירות בעיר בסכנה אמיתית. "אתה רואה את הביטולים שאנחנו מקבלים ובסוף מה שעוזר לנו זה הירושלמים שאף פעם לא מפסיקים לצאת".
אילת ליבר ממוזיאון מגדל דוד, אחד מהאתרים המתויירים בעיר, סבורה שאירועי הטרור משפיעים נקודתית: "קודם כל אנשים יודעים כשמדובר בירושלים, שזו עיר גדולה ויודעים לעשות את ההפרדה בין מקומות בעייתיים לבין מקומות שבטוח לבקר בהם".
בלי חשש
אם תעשו סיבוב בעיר העתיקה תראו זאת בעצמכם - תיירים מרחבי העולם עדיין גודשים את האזור. בין הסמטאות פגשנו את ליה וליזי מהמבורג שמודעות למתרחש. "אנשים אמרו לנו 'מסוכן בישראל', אבל האמונה שלנו בישו הביאה אותנו לכאן ושום דבר לא ישנה את זה - גם לא טרור".
בקארדו פגשנו את ג'ונס שהגיע לארץ לשבועיים, כשרגע השיא מבחינתו הוא הביקור ברובע היהודי. "אנחנו בגרמניה מכירים מקרוב מה זה טרור, ובכל העולם יש טרור, דווקא כאן ההרגשה יותר בטוחה הודות לאבטחה המוגברת והנוכחות של חיילים ושוטרים בכל פינה".
לא מעט סיורי תלמידים ראינו ברובע, כשבין הקבוצות פגשנו, כיתה ממודיעין שהגיעה לחגוג בת מצווה בכותל המערבי. אתי נבון, אמא של אחת המשתתפות סיפרה ל-ynet: "היו כמה הורים שחששו. עשינו הצבעה והוחלט שנוסעים - אבל בליווי מאבטח". פיני רפאל מהחברה לפיתוח הרובע היהודי, לא רואה ביטולים של סיורים אבל בהחלט רואה התאמה למצב המורכב שנוצר: "אנשים עומדים על עניין האבטחה אבל מגיעים בהמוניהם לעיר".