שתף קטע נבחר

כך נראה הילד שנולד עם 31 אצבעות - ונותח בהצלחה

פעוט בן 8 חודשים מסין עבר את הניתוח הראשון מבין שלושה להסרת אצבעות עודפות, לאחר שנולד עם 15 אצבעות בידיים ו-16 ברגליים. מדובר במום המתרחש אחת ל-700 לידות, אולם לרוב גורם להופעת אצבעות בודדות מיותרות

פעוט בן 8 חודשים שנולד בסין עבר בהצלחה את הניתוח הראשון מבין שלושה להסרת עודפי אצבעות: הפעוט ששמו לא פורסם, נולד עם 31 אצבעות – 15 בכפות הידיים ו-16 בכפות הרגליים. בכפות הידיים הוא נולד ללא אגודלים. הרופאים משערים שירש את המום מאמו, שנולדה עם אצבע עודפת בכל כף יד.

 

 

הפעוט היה צפוי לעבור 3 ניתוחים, שהראשון שבהם, כאמור, בוצע בהצלחה. מדובר בניתוחים בהם מסירים הרופאים את האצבעות העודפות, תוך שהם חייבים להימנע מנזק לכלי הדם, העצבים והגידים הרבים אליהם מחוברות האצבעות העודפות.

 

לפני כמה שנים בוצע בסין ניתוח דומה לילד בן 6 שנולד גם הוא עם 31 אצבעות בידיו וברגליו.

 

התופעה נקראת פולידקטילי. שכיחות המום הוא אחד ל-700 לידות. אולם מספר כה רב של אצבעות הוא תופעה נדירה ביותר. לרוב נגרמת התופעה מפגיעה בכרומוזום מספר 8, אותה ניתן לזהות בבדיקה גנטית. גם בבדיקת האולטרסאונד המתבצעת במהלך ההריון ניתן להבחין בריבוי האצבעות.

 

לעתים המום קיים לבד, ולעתים הוא מלווה במומים נוספים הכוללים מומי לב, כליות ופיגור שכלי. "זו תמיד דילמה כשמזהים אצבע נוספת", מסביר פרופ' מוטי שוחט, מנהל המכון הגנטי בבית החולים שניידר, "קשה לדעת אם זו רק אצבע נוספת, או שלאחר הלידה יתברר כי זו חלק מתסמונת הכוללת גם פיגור שכלי. עם זאת, במרבית המקרים אם אין בעיות אחרות שנראו בבדיקות בהריון, יש סיכוי גבוה שזו רק אצבע נוספת ותו לא, שאותה יסירו בניתוח".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים