פייסבוק התנצלה על סגירת עמודי חדשות פלסטיניים
ברשת החברתית סגרו דפים של אנשי מפתח ואתרים פלסטיניים על רקע הסתה נגד ישראל. בפייסבוק התנצלו ופתחו את הדפים: "הצוות שלנו מעבד מיליוני תלונות מדי שבוע, ולפעמים אנחנו גם טועים"
פייסבוק פרסמה אתמול (א') התנצלות בעקבות מחיקת דפים ברשת החברתית של אנשי מפתח ואתרים פלסטיניים על רקע הסתה נגד ישראל. "העמודים הללו הוסרו בעקבות טעות והושבו מיד לאחר שיכולנו לחקור את הנושא", נמסר מטעם החברה.
פעילים פלסטיניים פתחו אתמול בקמפיין ברשת הקורא להחרים את פייסבוק בעקבות "הפרת האתר את חירותם של פלסטינים לפרסם פוסטים", וזאת בטענה כי מדובר בהסתה. מארגני הקמפיין השתמשו בהאשטג #FBCensorsPalestine כדי להפיץ את הבשורה. הקמפיין גם אימץ לוגו - תמונה הפוכה של הלוגו של פייסבוק.
אנשי הקמפיין דרשו מפייסבוק הסברים מדויקים לפעולתיה, יחד עם פרסום הסכמי השימוש המלאים שלה, וזאת כדי שתבהיר את התנאים "שמאפשרים לאתר להפר חירויות אישיות" של משתמשים ולשתף פעולה עם רשויות ומשטרים.
בשיחה עם רשת "אל-ערבייה" מסר דובר מטעם פייסבוק כי "הצוות שלנו מעבד מיליוני תלונות מדי שבוע, ולפעמים אנחנו גם טועים. אנחנו מאוד מתנצלים על הטעות". הפעיל החברתי והבלוגר מחמוד הרביאט אמר לאל-ערבייה שהקמפיין החל בידי אלו שהושפעו הן ישירות והן בעקיפין ממדיניותה של פייסבוק.
בטוויטר פורסמו כמה קריקטורות ובהן נראית דמותו של מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג. באחת הקריקטורות צוקרברג לבוש במדי חייל האוחז נשק, האוסר על נער פלסטיני המחזיק בדגל פלסטין לעבור דרך שער בצורת הלוגו של פייסבוק.
הרשת החברתית מחקה בין היתר תמונה של תעודת זהות של אישה פלסטנית שנולדה ב-1910 בתואנה כי הפוסט מכיל תוכן גזעני. פעילים הפיצו את התמונה וכתבו לצדה כי האישה למעשה מבוגרת יותר מהכיבוש.
מצד שני: שרת המשפטים איילת שקד על ההסתה הפלסטינית ברשתות החברתיות