הפתעה לחג: משדרגים את המנות האהובות
לכבוד ראש השנה שבפתח, לקחנו את המנות המסורתיות של שולחן החג ושידרגנו אותן עם כמה הפתעות שיצרה עבורנו התעשייה הישראלית - ואפילו הוספנו קינוח משודרג, בהכנה של 10 דקות בלבד. לגזור ולשמור
בשיתוף איגוד תעשיות המזון
אווירת החג הישראלית נפתחת תמיד באותה הצורה - בצלצול הטלפון. תחילה מחליטים מי יארח השנה, ואז פותחים בסבב השיחות הקבוע בו קובעים מי עושה מה - הגפילטע של סבתא, מרק העוף של סבא, אנחנו נכין את הסלטים - ואמא תביא את הדג החריף. שולחן החג הישראלי נראה פחות או יותר אותו הדבר כבר שנים. אבל מה אם מתחשק משהו קצת שונה וחדש לערב החג?
בדיוק בשביל זה פנינו לכמה חברות ישראליו וביקשנו כמה מתכונים למאכלים ישראליים, שמרגישים מוכרים - אבל גם מצליחים להפתיע. תמצאו כאן מנת בשר קצת שונה, קינוח מפנק בהכנה קלילה של 10 דקות בלבד - וכמובן, אופציות יצירתיות לצמחונים ולרגישים לגלוטן. גזרו ושמרו:
כתבות נוספות בערוץ טעם ישראלי :
רק 3% מהקונים מעדיפים מוצרים מיובאים
תמיד איתנו: מוצרי המזון שמרכיבים את המזווה הישראלי גאווה ישראלית: מוצרי המזון שכבשו את העולם קסם ישראלי: היין המקומי כובש את העולם
נתחיל דווקא עם כמה אלטרנטיבות לצמחונים - שאספה חברת כפרי בריא בע"מ, אשר קיימת 22 שנה ופועלת בחצר המשק המשפחתי במושב טל שחר. החברה מייצרת מספר סוגים של טופו - בהם טופו הבית במקרם קשה יחסית, טופו רך, טופו מועשר בסידן טופו אורגני.
טופו בסלט ירקות
מצרכים:
שלוש עגבניות
שלושה מלפפונים
פלפל אדום
שני גבעולי בצל ירוק
חבילת טופו של משק ויילר
רוטב סויה להשרייה מהול במעט מים
שמן זית ולימון
אופן ההכנה:
1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות;
2. משרים את הטופו ברוטב סויה מהול במעט שמן זית;
3. חותכים את הירקות לסלט;
4. מוסיפים את קוביות הטופו לאחר שהושרו ברוטב;
5.מתבלים בשמן זית ובמיץ מחצי לימון על פי הצורך.
מגישים קר, בתאבון
טופו בחרדל ובקרם קוקוס
מצרכים:
1. חבילת טופו של משק ויילר חתוכה לקוביות קטנות
2. 3 שיני שום קצוצות
3. 1-2 זוקיני מגורד (אפשר גם קישואים)
4. 1 כוס קרם קוקוס (להפחתת השומן אפשר גם חלב קוקוס)
5. רבע כוס מים
6. 3 כפות רוטב סויה
7. 1 כף גדושה חרדל
8. מיץ מחצי לימון
9. חופן שברי קשיו או צנוברים
10. מעט שמן
אופן הכנה:
1. מחממים מעט שמן ומוסיפים שום וקוביות טופו. מטגנים 2–3 דקות עד להשחמה קלה ומוסיפים את הזוקיני המגורר. מטגנים עוד דקה.
2. טורפים בכוס קרם או חלב קוקוס, מוסיפים חרדל, רוטב סויה ומים ויוצקים על הטופו והזוקיני. מרתיחים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-5 דקות.
3. מכבים את האש ומוסיפים לימון ושברי קשיו או צנוברים.
מומלץ להגיש על אורז או על פסטה (אך המנה עומדת גם בפני עצמה).
אורז, טופו ורימונים
מצרכים:
1. 2 כוסות אורז
2. חבילת טופו של משק ויילר
3. גרגרים מרימון אחד
4. רכז רימונים
5. מעט שמן זית
אופן הכנה:
1. מבשלים את האורז;
2. בחמש הדקות האחרונות לבישול חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומוסיפים לאורז;
3. מפרקים את הרימון ומוסיפים את הגרגרים לאורז ולטופו שבושלו;
4. מתבלים ברכז רימונים ומעט שמן זית ואם יש צורך ממליחים;
הערה: בדרך כלל אין צורך בלימון כי החמיצות של הרימון מספיקה, אבל אם הוא מתוק מאוד אפשר להוסיף קצת מיץ לימון.
מגישים חם, בתאבון!
מאפה בצק עלים ואנטיפסטי ללא גלוטן
מתכון שפותח על ידי חברת גרין לייט פוד בע"מ - המפתחת, מייצרת ומשווקת מוצרי מאפה ללא גלוטן. החברה פועלת למעלה מ-9 שנים, וממוקמת ביבנה. באתר החברה ניתן לקרוא טיפים וסודות נוספים אודות המוצרים השונים של החברה.
מצרכים:
*ירקות חתוכים גס לפי בחירתכם (עם או בלי קליפה): חצילים, קישואים, בצל סגול, בטטה, פלפלים, פטריות, בטטה, שיני שום בקליפתן
*לתיבול:1/3כוס שמן זית,2 כפות סילאן , מלח ופלפל גרוס
*בצק עלים ללא גלוטן של "גרין לייט"
אופן ההכנה:
* מפשירים במקרר את בצק העלים
* מחממים תנור ל-200 מעלות.
* מערבבים את כל הירקות עם הרוטב ומסדרים בתבנית.
* אופים כ-15 דקות עד שהירקות רכים אך עדיין שומרים על צורתם.
* את התנור נשאיר דלוק ונוריד את החום ל-180 מעלות
* נחתוך את בצק העלים למרובעים נניח על נייר אפייה.
* נסדר על פי הטעם את הירקות על ריבועי בצק העלים ונאפה כ-18 דקות(תלוי בתנור)
כשהמאפה מוכן ניתן למרוח פסטו או עגבניות מיובשות.
חטיפי שוקולד Zmix
המתכון פותח על ידי חברת זארובי פיצוחי הגליל, הפועלת למעלה מ-25 שנה בעפולה. זארובי פיצוחי הגליל הינה חברה יצרנית המפתחת, מייצרת ומשווקת מגוון מוצרים תחת המותג 'הסודות של זארובי': אגוזים ופיצוחים טבעיים וקלויים, פירות יבשים, תבלינים, סוכריות ומיקסים ייחודיים. לקראת חגי תשרי השיקה החברה סדרת מיקסים חדשה, trail mix, ומארז ייחודי של תמרים במילוי אגוזים. באתר החברה ניתן לקרוא טיפים וסודות נוספים אודות המוצרים השונים מבית זארובי.
קינוח פרווה קל להכנה לאורחים בשולחן החג לשנה מתוקה וטובה. החומרים - לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, ל-10 אצבעות או ל-20 קוביות.
המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר פרווה (60% מוצקי קקאו) קצוץ
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב קוקוס
150 גרם (שקית) Zmix - מיקס אגוזים, פירות יבשים וצימוקים בשוקולד
לפי הצורך ניתן להוסיף תכולה מאריזה נוספת
אופן ההכנה:
* ממיסים שוקולד עם חלב קוקוס על סיר אדים כפול (בן מארי) או במיקרוגל דקה-שתיים ומערבבים לקרם חלק
* מניחים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק ומפזרים עליו חצי מתכולת שקית ה Zmix
* יוצקים מעל את השוקולד ומפזרים את יתרת תכולת השקית
* עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות
* מחלצים את משטח השוקולד בעזרת נייר האפייה וחותכים לאצבעות או לקוביות בגודל הרצוי
הצעת הגשה:
הפיסטוקים הירקרקים, רצועות הקוקוס הצחורות, הצימוקים בשוקולד והאגוזים הזהובים – החטיפים האלה נראים כמו תכשיטים, מושלמים לנשנוש בסוף הארוחה והם טעימים בטירוף!
החטיפים הם פרווה ומתאימים כקינוח גם לארוחה בשרית.
אפשר גם לארוז ולתת במתנה לאורחים בארוחת החג כחטיפי קוביות או רצועות או להכין אריזת מתנה עבור המארחים.
נתח קצבים צרוב במייפל ופלפל שחור
זמן הכנה: 15 דקות
המתכון בושל בחברת כוורת יד מרדכי - אשר פועלת מ-1936 בקיבוץ יד מרדכי. המותג מייצר ומשווק מגוון מוצרים המרכיבים את המטבח הישראלי כבר שנים.
מצרכים:
· נתח קצבים בעובי 2-3 ס"מ
· סירופ מייפל יד מרדכי
· פלפל שחור גרוס
· שמן זית יד מרדכי
הוראות הכנה:
· בקשו מהקצב נתח קצבים בעובי 2-3 ס"מ, שינקה ויכין אותו לצריבה על מחבת
· בבית חממו מחבת עם תחתית עבה על אש גבוהה 10 דקות (אל תיבהלו אם היא מעלה עשן) מרחו את הנתח בשמן זית ופזרו פלפל שחור גרוס גס בנדיבות
· צרבו את הנתח דקה מכל צד ואז מרחו אותו בעזרת מברשת במייפל מכל צדדיו והמשיכו לצלות דקה נוספת על כל צד. (הנתח צריך להיות מעט רייר במרכזו)
· הניחו על קרש עץ למנוחה של 3 דקות. פרסו לפרוסות בעובי 1 ס"מ, פזרו מעט מלח גס מעל, ונראה כמה זמן זה ישרוד :)
וכהמלצת ההגשה - כדאי לשלב במנה גם רוטב צ'ילי-שום.
בשיתוף איגוד תעשיות המזון