בינגו, פיצות וטראמפ-קוקטייל: מסיבות הצפייה בעימות
המוני אמריקנים התאספו ל"מסיבות עימות" בפאבים, באוניברסיטאות – וגם בבתי אבות, ושאגו מול הטלוויזיות כשקלינטון וטראפ התנגחו. בצפון קרוליינה שיחקו "בינגו-בחירות", בפיניקס הגישו "קוקטייל דונלד" ובפלורידה נקרעו מצחוק כשקלינטון הכריזה: "הוא חי במציאות משלו"
מבתי אבות, דרך קולג'ים ועד ברים שקיימו ערבי קוקטיילים בהשראת קמפיין הבחירות, עשרות מיליוני אמריקנים התייצבו בלילה האחרון מול הטלוויזיות וצחקו, הריעו ושרקו בוז במהלך העימות הנשיאותי בין הילרי קלינטון לדונלד טראמפ. מי שנשאר בבית עקב אחרי העימות בכל דרך אפשרית – בטלוויזיה, בטלפון הסלולרי או ברדיו.
בכפר הגמלאים "אטרייה סאנלייק" בלאס וגאס החל הערב עם כ-15 צופים, אבל כמה מהדיירים התעייפו לאורך המשדר שנמשך שעה וחצי והקהל הצטמצם בערך בחצי כשנותרו עוד 30 דקות עד לסוף העימות. "אני לא יודעת אם הילרי תצליח לסתום את הפה הגדול שלו", אמרה ג'ואן מולטר, בת 81, ילידת מינסוטה. במשך שנים היא החשיבה עצמה לרפובליקנית, אבל הפעם היא תומכת לחלוטין בקלינטון. שירלי בול, בת 89 המגדירה עצמה דמוקרטית אך אומרת שתצביע למועמד הליברטריאני גארי ג'ונסון משום שהיא אינה מסוגלת להביא עצמה לתמוך בקלינטון או בטראמפ, החזיקה מעמד עד לסוף העימות: "אני לא רוצה לבזבז את הקול שלי על אף אחד מהם".
בקולג' מרדית' לנשים בלבד בצפון קרוליינה יותר מ-75 איש, בהם סטודנטיות, אנשי סגל ההוראה ואורחים, האזינו בשקט לדברי קלינטון וטראמפ, ומדי פעם פרצו בצחוק או מחאו כפיים. ההתנהגות המנומסת נבעה כנראה לפחות בחלקה מכך שחגיגת הצפייה הייתה חלק מיוזמה של הקמפוס המתמקדת בקיום דיאלוג תרבותי. סיבה נוספת הייתה שרבים מהנוכחים היו מצוידים באביזר הפופולרי ביותר של הלילה: מעין כרטיס בינגו שבכל ריבוע בו הופיעו משפט או מילה שסביר להניח שיגידו קלינטון, טראמפ או המנחה לסטר הולט – למשל "בואו נתקדם", "פער מגדרי" ו"אובמה-קר". הסטודנטית בראנה הרמון, בת 18, התלוצצה שהיו כמה ביטויים לא צפויים – למשל Trumped Up וכל מה שקשור לסין. הרמון, מצביעה שאינה משתייכת לאחת משתי המפלגות הגדולות ואוהבת את הרקע העסקי של טראמפ, אמרה כי נחרדה מהסגנון האגרסיבי של קלינטון: "הופתעתי, חשבתי שטראמפ יתקוף ראשון".
בקליבלנד, אוהיו, התקבצו מאות אנשים למסיבה תחת הכותרת "קינוחים ועימותים". הכניסה לאירוע, שלא נועד לתמוך באף מפלגה, הייתה בחינם. טום ג'ורדן, מתכנן ערים בן 36, אמר כי סביר להניח שיצביע לקלינטון: "אני אחד מאותם אנשים שקנו את הנרטיב התקשורתי של שנות ה-90 שלפיו הילרי די לא אהודה, אבל אני מתרשם ממנה עד כה. אני חושב שהיא יוצאת נשיאותית ומקצועית".
ב-DeSoto Central Market שבמרכז המתחדש של פיניקס הוצב מספר גדול מהרגיל של שולחנות וכיסאות, כדי לארח יותר מ-100 בני אדם, והוגשו משקאות שההשראה להם נשאבה מהופעתם של המתמודדים. בשתי טלוויזיות הוקרנו משחקי פוטבול, אבל העימות עמד במוקד תשומת הלב של רבים מהצעירים, והם שאגו – וגם לעגו. ניק דילון צייץ לאורך העימות בטוויטר בעוד רבים סביבו אוכלים המבורגרים וטאקו. הוא אמר כי לא יצביע לטראמפ, אבל הוא עדיין לא בטוח אם להצביע לקלינטון, בעיקר על רקע פרשת האימיילים שלה, או להצביע למועמד שלישי.
ב"קווינסהד", בר-מסעדה בסנט פטרסבורג שבפלורידה, רקחו ברמנים קוקטיילים והגישו בצלחות קורקט וחומוס כשברקע דולקת טלוויזיה שכוונה על MSNBC. בחוץ שודר העימות על מסך ענק, והקהל הדמוקרטי ברובו הריע וצחק כשקלינטון אמרה שטראמפ "חי במציאות משלו". ריצ'רד פלורנס, אמן בן 38, שתה וצפה, וסיפר כי הוא לא מתרשם מאף אחד מהמועמדים ושוקל לנקוט הצבעת מחאה ולתת את קולו לג'יל סטיין ממפלגת הירוקים. "עבורי, מבחינה רוחנית, זה דוחה", הסביר.
בוקר מול הטלוויזיה בסידני: "טראמפ שלט בעצמו 15 דקות"
כמאה סטודנטים אכלו פיצה ופטפטו על פוליטיקה באודיטוריום של אוניברסיטת פנסילביניה. כריס בייקר, מנהיג ארגון בקמפוס התומך בטראמפ, אמר כי לדעתו טראמפ היה טוב יותר מקלינטון בעימות. "כשטראמפ אמר שהוא יפרסם את הנתונים על החזרי המס שלו כשקלינטון תפרסם את האימיילים שלה חשבתי שזו מכה ישירה טובה שהיא לא תוכל להשיב עליה". גרג גבאצי, תומך קלינטון, הודה שטראמפ הפתיע אותו: "טראמפ הרבה יותר מאוזן משציפיתי שיהיה".
בסנטניאל שבקולורדו שני מחוקקים לשעבר מהפרלמנט של קולורדו – אחד שמרן ואחד ליברלי – אירחו מסיבת צפייה דו-מפלגתית בתקווה לקדם את הדיאלוג שחסר כל כך לדעתם במערכת הבחירות הזו. 25 אנשים נדחסו לקומת המרתף ודנו בעימות אחרי סיומו. "אני חושבת שהעימות היה יותר סביב בידור מאשר סביב נושאים שנוגעים לכל האמריקנים", אמרה אלי שמידט הרפובליקנית, שטרם החליטה למי להצביע. חדיג'ה היינס, מארגנת כנסים פוליטיים מדנבר התומכת בקלינטון, אמרה כי התאכזבה מכך שעל השאלה בנוגע ליחסים הבין גזעיים השיבו שני המועמדים בהתייחסות לפשיעה. "הפשע הוא סימפטום של המחלה, ובמקרה של שניהם התשובה לשאלה הייתה כמו לתת אקמול לסרטן", התלוננה.
לא רק בישראל אלא גם במדינות אחרות בעולם התיישבו מול הטלוויזיות כדי לצפות בעימות. בסין, הסטודנט וואנג פיי, בוגר לימודי תקשורת, צפה בשידור בבית קפה בבייג'ינג ואמר כי לדעתו קלינטון הייתה טובה יותר. "אני אישית אוהב את דמותו של טראמפ וחושב שהוא לוחם, אבל היום אני חושב שקלינטון נראתה פוליטיקאית בוגרת יותר", אמר. ג'ה מנגצ'או, סטודנט בבית ספר לעיתונות, אמר כי לדעתו טראמפ יהיה ידידותי יותר לסין משום שהרקע העסקי שלו עשוי לסייע לו להעריך את קשריהן המסחריים של המדינות.
באוסטרליה מילטון גאן, צלם מסידני, אמר כי ב-15 הדקות הראשונות נראה שטראמפ מנסה לרסן את עצמו – אבל אז הוא שחרר נצרה: "הוא התחיל להתפרץ לדברי קלינטון והמנחה והוא התחיל להתהג בכוחניות. אפשר היה לראות שהוא מתחיל להתעצבן על הכול. הדבר הכי מגוחך היה בסוף, כשהוא אמר שיש לו מזג טוב יותר בשביל להיות נשיא. זה היה אדיר". ריצ'רד, בן 57, צפה בעימות על מסך גדול בפאב בקנברה. "מבחינתי טראמפ שיחק אותה. הוא יצא אדם שיכול לשלוט בעצמו", אמר, והדגיש כי בניגוד לטענות נגדו טראמפ לא נראה כמי שאינו בקי כלל בפרטי הנושאים שבהם צריך נשיא לעסוק. פול סמית בן ה-56, שישב באותו פאב, התאכזב לעומת זאת שטראמפ לא היה טוב יותר: "הוא לא עשה שיעורי בית במידה שהיא עשתה. היא הייתה כל כך בטוחה והפגינה ידע, היא נראתה בריאה כל כך ונינוחה".
גם ביפן צפו בעימות. הפרשן נרושיגה מיצ'ישיטה אמר כי במידה מסוימת היה מרגש לשמוע את ארצו מוזכרת בעימות, משום שבימים אלה לעתים קרובות מתעלמים מיפן, אבל הוא לא הסכים עם הביקורת של
טראמפ שלפיה יפן ובנות ברית אחרות של ארה"ב אינן תורמות מספיק להגנתן שלהן. הירוצו אידה, שחיבר ספר על תופעת טראמפ, אמר: "באופן לא צפוי הוא התנהג בצורה נשיאותית. זה יכול להיות בעייתי מבחינת קלינטון, שרצתה לגרום לו להיראות כמי שאינו מתאים להיות נשיא. קלינטון לא הצליחה לבדל את עצמה ולהציג את עצמה כפוליטיקאית בוגרת ואת טראמפ כפוליטיקאי חובבן. זה אולי יישמע מוגזם, אבל הייתי אומר שטראמפ ניצח".