בהלת הזיהום בפ"ת: "הממצאים לא חריגים"
לאחר פרסום דו"ח ארגון הבריאות העולמי, מומחים מקומיים ממהרים להסתייג מהתוצאות המדאיגות: "המצב לא גרוע כפי שארגון הבריאות העולמי מתאר אותו. אנחנו חיים בספר המדבר, שבו חלקיקי אבק נמצאים תמיד באוויר", אמר פרופ' יואב יאיר באולפן ynet. צפו בראיון
הדו"ח התקופתי של ארגון הבריאות העולמי שפורסם אתמול חשף נתונים מדאיגים - בהם 92% מהאוכלוסיה בעולם חשופה לזיהום אוויר ברמה גבוהה, אשר מוביל למקרי מוות של 6.5 מיליון בני אדם. ישראל ממוקמת במקום ה-40 - והעיר המזוהמת ביותר היא פתח תקווה. עד כמה אנחנו צריכים לדאוג מהמצב? דיברנו על הממצאים עם פרופ' יואב יאיר, מומחה לזיהום אוויר. צפו בראיון:
צילום: אלי סגל ניצן דרור
"המצב לא גרוע כפי שארגון הבריאות העולמי מתאר אותו. הממצאים לא חריגים", אמר פרופ' יאיר. "צריך לזכור שאנחנו חיים בספר המדבר, שבו חלקיקי אבק נמצאים תמיד באוויר - וזה חלק מזיהום האוויר הטבעי, עליו נוסף המרכיב האנושי של זיהום אויר מכלי תחבורה, תעשייה, תחנות כוח וכדומה".
פרופ' יאיר אף מפקפק בתוצאות המחקר עצמו: "המחקר לא בדק את מקורות הזיהום או את הרקע הטבעי של רמת הזיהום הנמדדת. המחקר עסק אך ורק בחלקיקים, וכלל לא בגזים - כמו אוזון או תחמוצות חנקן".
צילום: shutterstock
מומלצים