שתף קטע נבחר
 

הטעויות שמונעות מכם להשיג עבודה

יש הנחות שמעכבות רבים בחיפוש העבודה ולא מאפשרות להם להתקבל למשרה המבוקשת. כך תמנעו מהן ותעשו את הדבר הנכון, בדרך לעבודה שחיפשתם. לגזור ולשמור לראיון הבא

בשיתוף AllJobs

 

במסגרת תפקידי אני משוחחת לא מעט עם מועמדים למשרות, ורבים מהם שואלים בתסכול: "למה אני לא מוצא עבודה?". הנחות שגויות, המופיעות בכל שלב בתהליך הקבלה, מונעות מהמועמד להתקבל למשרה בה הוא מעוניין. כך תמנעו מהטעויות הנפוצות ביותר.

 

מדריכים נוספים בערוץ הקריירה

יוצאים לעצמאות: 10 טיפים לפתיחת עסק

5 טיפים לבניית קריירה מצליחה

עובדים בחגים? אלו הזכויות שלכם

 

תהליך של קבלה למקום עבודה חדש כולל תחנות רבות: שליחת קורות חיים, ראיון טלפוני, ראיון פרונטאלי ועוד. חשוב לזכור כי המטרה היחידה של המועמד צריכה להיות המעבר לשלב הבא ולא הקבלה לעבודה. כך, במקרה של אי הצלחה בתהליך הגיוס, יותר קל לשים את האצבע על השלב הנכון ולשפר את ההתנהלות בכל אחד מהתהליכים.

 

לפניכם חמש הנחות מוטעות של מועמדים בכל אחד מהשלבים:

 

שלב כתיבת קורות החיים: "אכתוב על כל תפקיד שעשיתי"

ישנה מחשבה שצריך לכתוב הכל בקורות החיים, ולא רק את מה שהמעסיק מחפש. המועמד חושב לעצמו "אני אדם מוכשר עם ניסיון תעסוקתי מגוון. כדאי שאכתוב על כל משרה בה עבדתי, כדי שהמעסיק יבין שאוכל לעשות ולתרום הרבה".

 

מדובר בטעות. מעסיקים מחפשים מועמדים שמתאימים למשרות שלהם ולכן הם כמעט תמיד יתנו עדיפות למועמדים שמגיעים מחברה או ממשרה דומה. אסור לשקר בקורות החיים, אבל כדאי להדגיש את מה שרלוונטי למשרה אליה הגשתם מועמדות.

 

במשרות טכנולוגיות אפשר להזכיר את הידע בקצרה, אך  לא לכתוב עליו בהרחבה. לדוגמא, אם אתם מעוניינים במשרת מפתח PHP, אין טעם להדגיש או לפרט על משרה בה פיתחתם בשפת JAVA.

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

שלב שיחת הטלפון: "המראיין מתעניין מאוד בחיי האישיים"

בשיחה הראשונה עם המגייס, רבים חושבים שאם יספרו על עצמם כמה שיותר פרטים יישמעו יותר אמינים, או להיפך - אם לא יספרו על עצמם כלל, המעסיקים יהיו סקרנים ויזמנו אותם לראיון. זוהי שגיאה, כיון שראיון העבודה הטלפוני נועד לבצע סינון ראשוני של מועמדים שאינם מתאימים ולחסוך זמן יקר לשני הצדדים.

 

בשיחה, עליכם להיות ממוקדים מאוד במה ששואלים אתכם, לענות לעניין ולא לסטות מהנושא. כדאי להיות נעימים ואדיבים, ואם אתם במקום רועש - ללכת קצת הצידה כדי לתת מענה הולם למראיין מהצד השני. אם אתם לא יכולים לשוחח, בקשו מנימוס שיחזרו אליכם או קחו פרטי התקשרות לחזרה.

 

זה לא השלב להיות מסתוריים או שתקניים מדי, כי זה יאלץ את המגייס לדובב אתכם בקושי רב. שתפו פעולה, אך מבלי לנדב מידע עליו לא נשאלתם.

 

שלב הראיון הראשון: "אני לא צריך להתכונן"

יש הנחות שגויות רבות לגבי ראיון עבודה, דוגמת "המעסיק שואל אותי על המשפחה כיוון שהוא רוצה לדעת עד כמה אני אדם חם ולכן אנדב הרבה מידע", דרך הצגת פיטורים בצורה לא נכונה ועד המחשבה להוביל את הראיון "כי זה יראה שאני אדם אסרטיבי."

 

חשוב להדגיש כי לראיון עבודה ניתן וצריך להתכונן ולכל שאלה שיציגו בפניכם יש תשובה מומלצת. לפני הראיון בדקו בגוגל או קראו עצות בנושא, העיקר שתגיעו מוכנים. עם זאת, קחו בחשבון שתמיד יהיה ניתן "להתקיל" אתכם בשאלה שלא התכוננתם אליה. במקרה כזה - היו רגועים וענו כמיטב יכולתכם.

 

שלב הראיון השני: "כבר סיפרתי הכל למראיין הראשון"

מועמדים רבים סבורים כי אם התראיינו מול מיכל ממחלקת משאבי אנוש, המנהלת העתידית שלהם כבר יודעת עליהם הכל, ואין טעם לחזור על הדברים. זוהי טעות, כיון שלכל ראיון יש סיבה אחרת. לפעמים המראיין הראשון הוא רק מסנן, וממנו תעברו למראיין מקצועי ולפעמים מדובר בעוד חוות דעת.

 

חשוב להבין מי מראיין אתכם פעם נוספת ומדוע. לא יודעים? שאלו והתאימו את עצמכם לראיון. צאו לראיון באותה מוטיבציה איתה הגעתם לראיון הראשון ואל תסיקו שכבר התקבלתם לעבודה.

 

שלב החתימה על החוזה: "עכשיו אפשר לדרוש עוד כסף"

עברתם את כל שלבי התהליך, אתם מעוניינים בתפקיד ומי שמגייס אתכם מעוניין בכם. מועמדים רבים מסיקים שבשלב זה, לא משנה מה יעשו - העבודה בכיס שלהם ולכן מחליטים לעלות את דרישת השכר.

 

כמי שמגייסת עובדים חדשים, אין דבר מאכזב יותר ממועמד שמצטייר כעקבי במהלך כל שלבי התהליך, ובסופו משנה לפתע את כל דרישותיו. אם יש לכם דרישת שכר גבוהה, ציינו זאת בתחילת התהליך, זו זכותכם. אם הגעתם בהצהרה ששכר נמוך יותר יספק אתכם, זה לא הוגן כלפי הצד השני, שהשקיע מאמצים בגיוס שלכם.

 

מעבר לאכזבה, בהעלאת הדרישות אתם פוגעים באמינות שלכם בעיני המעסיק. חשוב להבין שייתכן מאוד ויש תקציב מסוים של שכר לתפקיד אליו אתם מתמיינים, וחלק מהקבלה שלכם לתפקיד התבסס על המשכורת שסיכמתם. אם חשבתם שבשלב זה החוזה לא יכול ליפול, חשבו שוב.

 

הכותבת היא מנהלת גיוס לתחום ההייטק ב-AllJobs . הכתבה מוגשת בשיתוף AllJobs.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים