קדיש בבית של פרס בבלרוס: "זכרו יישמר"
עשרות מתושבי העיירה וישנבה חלקו כבוד אחרון לנשיא התשיעי ליד בית ילדותו. אנשי הקהילה היהודית הבטיחו לשמור על הנצחת מורשתו: "המקומיים מתעניינים בסיפור אחד האנשים המזוהים ביותר עבורם עם מדינת ישראל"
תושבי העיירה הקטנה וישנבה שבבלרוס התקבצו אתמול (יום ד') משעות הבוקר ליד בית ילדותו של נשיא המדינה התשיעי שמעון פרס, שהלך לעולמו, וחלקו לו כבוד אחרון. נציגי הקהילה היהודית הגיעו אף הם למקום, קראו "קדיש" לזכרו, והבטיחו לשמור על מורשתו.
העיירה, שבה מתגוררים מאות תושבים בלבד, השתייכה בתקופת מלחמות העולם לפולין, ולאחר מכן הועברה לשליטת הרפובליקה הבלרוסית. התושבים הגדירו את פרס "הדמות הגדולה ביותר שאי פעם יצאה מהעיירה".
הרב גרישה אברמוביץ', חבר הקהילה היהודית בבלרוס ומתנדב בארגון "לימוד FSU", סיפר: "את הבוקר התחלנו בביקור במוזיאון שהוקם לכבודו של פרס, ולאחר מכן הגענו לבית ילדותו כדי לקרוא עליו קדיש. דיברנו עם התושבים המקומיים, והם הפתיעו את כולנו בידע שלהם על שמעון פרס. לא כולם ידעו שהוא נפטר הלילה מאחר שחלקם לא מחוברים לחדשות, לטלפונים ולאינטרנט".
הרב אברמוביץ' אמר עוד: "היה חשוב לנו לשמר את המורשת שלו גם בשביל הקהילה היהודית של בלרוס, שמתגוררת כ-15 קילומטרים משם. הקהילה היהודית מונה כיום כ-20 אלף בני אדם, וזה דבר שמחבר ומגבש. מלבד עשרות התושבים, במהלך היום גם הגיעו נבחרי ציבור מקומיים ועיתונאים, שהתעניינו בסיפורו של אחד האנשים המזוהים ביותר עבורם עם מדינת ישראל".
במסגרת אירועי חגיגות יום ההולדת ה-90 של פרס ב-2013, יזם ארגון "לימוד FSU" פתיחת תערוכת צילומים לכבודו, ובבית ילדותו הוצב שלט שעליו נכתב: "במקום הזה, שמעון פרס, בנם של יצחק ושרה פרסקי, חתן פרס נובל ונשיא מדינת ישראל התשיעי, נולד ב-2 באוגוסט 1923".
חיים צ'סלר, מייסד ארגון "לימוד FSU", אמר: "חתן פרס נובל שמעון פרס הוא איש הציבור הידוע והבולט ביותר אי פעם שנולד בווישנבה. זוהי חובתנו לשמר את המורשת שלו. אנחנו מתרגשים מאוד לראות עד כמה הוא היה חשוב לתושבי וישנבה שהגיעו לכבד את זכרו".