שתף קטע נבחר

 

הסלמה בין 2 המדינות הגרעיניות: הודו תקפה בפקיסטן

לפני כשבועיים תקפו מורדים בסיס של צבא הודו והרגו 18 חיילים. התגובה ההודית הגיעה עתה עם "תקיפות כירורגיות" בחבל קשמיר הפקיסטני. פקיסטן, שמואשמת בתמיכה במורדים, הודיעה: "עוד מבצע כזה ונגיב במלוא העוצמה. הודו תקפה רק כי היא רוצה לרצות את התקשורת ואת הציבור שלה"

חיילים הודים בקו הפסקת האש עם פקיסטן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חיילים הודים בקו הפסקת האש עם פקיסטן(צילום: AFP)

 

הודו הודיעה היום (יום ה') שהיא ביצעה "תקיפות כירורגיות" בקשמיר הפקיסטנית נגד חמושים שתכננו לחדור לשטחה. מדובר בתגובה הישירה הראשונה של צבא הודו למתקפה על אחד מבסיסיו בחבל קשמיר ההודי, שבה נהרגו 18 חיילים הודים. בכירי השלטון בניו דלהי הפנו אצבע מאשימה לעבר פקיסטן והאשימו אותה באחריות ישירה למתקפה הקטלנית ובסיוע למורדים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

הבעיה ההודית: קשמיר המוסלמית שוב בוערת

 

ראש אגף המבצעים בצבא הודו מסר לכתבים כי בפעולה הצבאית מעבר לגבול יש מספר משמעותי של הרוגים. פקיסטן מסרה מצדה כי לא בוצעו בשטחה תקיפות כירורגיות כפי שטענה הודו, והוסיפה שהיא הדפה פשיטה של כוחות הודיים והשיבה אש באזור קו הפסקת האש בין המדינות, הגבול דה פקטו ביניהן שחוצה את חבל קשמיר השנוי במחלוקת, שהודו טוענת לשליטה מלאה עליו.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ההודעה ההודית על המבצע הצבאי בשטח פקיסטן הגיעה אחרי שראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, הזהיר שהאחראים למתקפה הקטלנית על הבסיס הצבאי בקשמיר ב-18 בספטמבר "לא יחמקו מעונש".

 

המבצע ההודי עלול להגביר את הסיכוי להסלמה צבאית בין שתי המדינות הגרעיניות השכנות, שתביא לקריסת הפסקת האש ביניהן משנת 2003.

 

ראש אגף המבצעים בצבא הודו, ראנביר סינג', אמר שהתקיפות הכירורגיות בחבל קשמיר הפקיסטני בוצעו בהתבסס על "מידע ספציפי ומהימן מאוד שלפיו כמה יחידות טרור התארגנו תוך כוונה לבצע חדירה ומתקפות טרור". סינג' סיפר שהוא צלצל לעמיתו הפקיסטני כדי לעדכן אותו על המבצע ההודי. "הודו עושה זאת רק כדי לרצות את התקשורת והציבור שלה", אמר שר ההגנה של פקיסטן, קוואג'ה אסיף, בתגובה שפרסם. "אם הודו תנסה לעשות זאת שוב, אנחנו נגיב במלוא העוצמה". פקיסטן מסרה ששניים מחייליה נהרגו ותשעה נפצעו בחילופי אש באזור הגבול דה פקטו באזור שבהרי ההימליה.

 

הפעולה ההודית מסמלת נטישה של המדיניות המסורתית של ריסון אסטרטגי בשל מה שרואים בניו דלהי כפעולות טרור חוצות גבול שנתמכות על-ידי המדינה הפקיסטנית. "המסר הגדול יותר הוא שפקיסטן יודעת כעת שתקיפות מעבר לגבול יהיו חלק מהתגובה שלנו אם יהיו מתקפות טרור נוספות", אמר סגן מפקד חיל האוויר ההודי לשעבר, מרשל מנמוהן בהאדור.

 

הודו מנסה מאז 2010 לשלוט במצב המתוח בחבל קשמיר, שרוב אוכלוסייתו מוסלמית. החבל נחשב טריטוריה שנויה במחלוקת בין הודו, פקיסטן וסין במשך כ-70 שנה. הודו טוענת לבעלות על כל האזור, ואילו פקיסטן אינה מכירה בטענה זו. מאז 1989 נהרגו בחבל קשמיר יותר מ-68 אלף בני אדם מהתקוממות המורדים הבדלנים ומפעולות הצבא ההודי.

 

הודו מאשימה את פקיסטן שהיא מאמנת ומכשירה בשטחה את המורדים הבדלנים ואז מסייעת להם לחדור לתוך הצד ההודי. באיסלאמבאד מכחישים את הטענה ההודית וטוענים שהם מעניקים רק סיוע פוליטי ודיפלומטי למורדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חיילים הודים בגבול עם פקיסטן
צילום: AFP
מומלצים