שתף קטע נבחר
 

כך תכינו סורבה בבית

רגע לפני שהקיץ נגמר: אמנם החום הגדול כבר מאחורינו, אבל זאת לא סיבה מספיק טובה להפסיק לאכול סורבה קריר ומרענן מפירות העונה - כך תכינו סורבה מתפוחים או רימונים בקלי קלות

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סורבה ביתי, גלידריית "בוזה"

אני דוגל בהכנת הסירופ מראש ואחסונו במקרר, כך שברגע שיש פרי טוב - מיד אפשר לעשות סורבה.  

 

המצרכים: 

4 תפוחים או 2 רימונים

מעט מלח

מעט מים

לסירופ-

250 גר' סוכר לבן

250 גר' אבקת גלוקוז

500 מ״ל מים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסירופ - מחממים את המים לטמפרטורה של 40 מעלות, מוסיפים את הסוכרים ומערבבים עד לקבלת סירופ חלק וכל הסוכרים מומסים (שימו לב שלא להגיע לרתיחה). מאחסנים במקרר.
  2. סוחטים את התפוחים או את הרימונים למיץ, מערבבים את הסירופ עם המיץ (100 גר' מיץ ו-100 גר' סירופ).
  3. מערבבים היטב את הנוזל, וממלאים בכלי קטן ואטום או בשקית פלסטיק (הנוזל צריך למלא כמעט לחלוטין את הכלי או השקית). ממלאים כלי גדול יותר בקרח, ומפזרים מעל מלח שולחני רגיל. מנערים היטב, ומוסיפים מעט מים.
  4. מכניסים את הכלי הקטן לתוך הכלי הגדול, סוגרים את המכסה של הכלי הגדול ומשקשקים היטב במשך 10 דקות. פותחים את המכסה של הכלי הגדול, ושופכים את תערובת המים עם המלח.
  5. שוטפים במים קרים בזריזות את הכלי הקטן, פותחים את המכסה ומתחילים לאכול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כך מכינים סורבה
צילום: ירון ברנר
מומלצים