שתף קטע נבחר
 

בורקס גבינה: אפשר גם בריא

המאכל הכי ישראלי שיש לראש השנה - ועכשיו בגרסה הבריאה שלו - כך תכינו. צפו

בשיתוף תנובה

 

משפחת מיגירוב שיתפה את המתכון האהוב עליה - בורקס גבינה. ביקשנו מהשף ניב כהן, שף ערוץ מסעדנות ותנובה שף, להפוך את המתכון המשפחתי שלהם לבריא יותר, כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהטעם.

 

בורקס גבינה

 

4 עלי פילו

4 כפות שמן זית - כף אחת למריחת כל עלה

 

למלית:

קורט פלפל שחור גרוס

100 גרם גבינה 5%

10 עלי בזיליקום קצוצים

4 כפות רוטב פיצה

ביצה קשה חתוכה לרבעים

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה למריחת הבורקסים

שומשום /פרג/קצח לקישוט (לא חובה)

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הכנה:

מפשירים חבילת עלי פילו במשך כ-10 שעות במקרר

מחממים תנור ל-170 מעלות

 

בקערה, מכינים את המלית של הבורקס:

מערבבים את הגבינות עם הפלפל השחור והבזיליקןם

מוציאים בזהירות עלה פילו אחד ופורסים על משטח עבודה חלק ויבש (אם המשטח רטוב העלה ידבק וייקרע)

דואגים בינתיים ששאר העלים מכוסים.

בעזרת סכים חדה, חוצים את העלה ל-4 רבעים.

בעזרת מברשת, מורחים בשמן שני רבעים. מניחים על כל רבע עלה שמרחנו בשמן, רבע עלה ללא שמן.

מניחים את תערובת הגבינות במרכז אחד העלים ויוצרים גומה עם האצבע ובה מניחים רבע ביצה קשה

ומעל כף מהרוטב. סוגרים עם העלה השני.

מקפלים את העלה המרובע למשולש

מעבירים לתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה

מורחים את המאפים במעט ביצה טרופה, מקשטים בשומשום כ-15 דקות או עד שהבורקסים מקבלים צבע זהוב.

  

בשיתוף תנובה




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורקס בריא. גם אתם יכולים להכין
מומלצים