ארז קומרובסקי אופה חלת בזיליקום חגיגית
מביתו בגליל, מגיש השף ארז קומרובסקי טור חדש על לחם, חלות, מאפים ומה שביניהם. הפעם, לכבוד החג, הוא אופה חלה חגיגית עם הרבה בזיליקום ושמן זית
צילום : אביהו שפירא
מתכון לחלת בזיליקום חגיגית, ארז קומרובסקי
המצרכים:
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים (או 30 גר' שמרים לחים)
1/3 כוס סוכר דמררה
1/3 1 כף מלח ים אטלנטי
1/2 ליטר מים קרים
3/4 כוס שמן זית
1 ביצה + 1 חלמון
חופן גדול של עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המצרכים לקערה, ולשים. מתפיחים תפיחה ראשונה בקערה במשך שעה.
- מחלקים לשלושה כדורים, ומתפיחים שוב 20 דקות.
- יוצרים "נחש" מכל כדור, וקולעים צמה.
- מתפיחים תפיחה אחרונה למשך כשעה.
- מושחים את החלה בשמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, כ-30 דקות.
חלת בזיליקום חגיגית של ארז קומרובסקי
מומלצים