שתף קטע נבחר

 

בית המשפט הפלסטיני: לא יתקיימו בחירות מקומיות בעזה

שופטי בית המשפט העליון ברמאללה קבעו כי הבחירות המוניציפליות, שנדחו לנובמבר, ייערכו בגדה המערבית בלבד. הסיבה: בתי המשפט בעזה כפופים לחמאס ולא לרשות. חמאס צפוי להחרים הבחירות: "זו חלוקה בלתי מתקבלת על הדעת של המולדת"

עזה מחוץ לבחירות. אבו מאזן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עזה מחוץ לבחירות. אבו מאזן(צילום: EPA)

בית המשפט העליון ברמאללה החליט היום (ב') כי הבחירות המקומיות ברשות הפלסטינית ייערכו בגדה המערבית – אך יבוטלו ברצועת עזה. ההחלטה הרשמית מתבססת על כך שבתי המשפט בעזה כפופים לחמאס ולא לרשות הפלסטינית, וכי לא ניתן לקיים בצורה זו בחירות בשני המקומות. בעקבות ההחלטה צפוי ארגון חמאס להודיע כי הוא מחרים את הבחירות.

 

הבחירות שהיו אמורות במקור להתקיים ביום שבת הקרוב, 8 באוקטובר, צפויות להיערך נובמבר. מחמאס נמסר לכלי תקשורת כי "מדובר בהחלטה פוליטית שמנציחה את הפילוג ומשקפת את האפליה". בכיר חמאס, מוסא אבו מרזוק, מסר: "ההחלטה לקיים את הבחירות בגדה ללא עזה היא בגדר פוליטיזיציה של הרשות השופטת והעמקת הפילוג. זו חלוקה בלתי מתקבלת על הדעת של המולדת. נדרוש מכולם להתנגד להחלטה".

לוחמי חמאס ברפיח (צילום: AP) (צילום: AP)
לוחמי חמאס ברפיח(צילום: AP)
 

חמאס, השולט ברצועת עזה, צפוי להודיע כי הוא מחרים לחלוטין את הבחירות – מה שיהפוך אותן לכמעט חסרות משמעות, בדומה לשנת 2012.

 

בעקבות החלטת בית המשפט ברמאללה שלחה ועדת הבחירות המרכזית איגרת ליו"ר הרשות, אבו מאזן, ובה המליצה לו לדחות את הבחירות בחצי שנה. בהודעה שאחרי ישיבת חירום שקיימה ועדת הבחירות נאמר כי חבריה מכבדים את החלטת בית המשפט, אך סבורים כי היא תגביר את הפילוג בין שני חלקי המולדת. באיגרת שנשלחה נאמר כי בפרק הזמן המדובר יהיה ניסיון לאחות את השברים בבית הפלסטיני ולטפל בכל התקנות והחוקים, כך שישרתו את האינטרס העליון של העם הפלסטיני.

 

לפני כחודש הוציא בית המשפט העליון הפלסטיני צו ביניים האוסר לקיים את הבחירות המקומיות בגדה המערבית וברצועת עזה ב-8 באוקטובר. שבועיים לפני כן הוגשה לבית המשפט העליון הפלסטיני עתירה של איגוד עורכי הדין לעצור את הבחירות המקומיות משתי סיבות; הסיבה הראשונה היא העובדה שבגדה המערבית מתנהלות הבחירות תחת הפיקוח החוקי והלגיטימי של הרשות הפלסטינית, וברצועת עזה לרשות הפלסטינית אין שליטה. חמאס, אנשיו ומוסדותיו, כולל בתי המשפט שלו שאינם חוקיים ומוכרים – הם אלה שמנהלים את מערכת הבחירות שם. מבחינת העותרים מדובר בדבר המנוגד לחוק.

 

הבעיה השנייה היא שבמזרח ירושלים הבחירות לא מתקיימות, אף שמבחינת העותרים היא חלק בלתי נפרד מפלסטין. לכן, לטענת איגוד עורכי הדין, הבחירות מתנהלות בצורה לא אחידה ויש לדחות אותן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
יו"ר הרשות אבו מאזן
צילום: EPA
מומלצים