דיווח: "ה-FBI הסכים להשמיד לפטופים של יועצות קלינטון"
"פוקס ניוז" מפרסם כי ה-FBI הסכים להשמיד מחשבים ניידים של שתי יועצות בכירות במטה של המועמדת הדמוקרטית, כחלק מעסקאות חסינות מפני תביעה שניתנו להן ב"פרשת המיילים". התובע הכללי בניו יורק הורה ל"קרן טראמפ" להפסיק בגיוס תרומות
מערכת הבחירות בארה"ב לא מפסיקה לספק הפתעות. ימים ספורים לאחר שה"ניו יורק טיימס" טען כי ייתכן שדונלד טראמפ התחמק מתשלום מסים במשך 18 שנים, כעת צצה לה מחדש פרשת המיילים שהטילה צל גדול על הקמפיין של הילרי קלינטון, ונסגרה בחודש יולי האחרון. רשת "פוקס ניוז" ציטטה אמש (יום ב') גורמים בוועדת המשפט שטענו כי עסקאות חסינות מפני תביעה שניתנו לשתי עוזרות בכירות של קלינטון, כללו סעיף המחייב את ה-FBI להרוס את המחשבים הניידים שלהן.
אותם מקורות טענו בנוסף כי ההסדר שהושג עם שריל מילס, לשעבר ראש המטה של קלינטון, ועם חברת קמפיין נוספת, הת'ר סמואלסון, הגביל את החיפוש על המחשבים הניידים של השתיים ללא מאוחר מה-31 בינואר 2015. משמעות הדבר היא שחוקרי ה-FBI לא יכולים היו לעיין במסמכים שנוצרו לאחר הפיכתה של הפרשה לפומבית, ובכך לגלות אם יש ראיות כלשהן לשיבוש הליכי משפט. "כמו דברים רבים בפרשה הזו, החומרים החדשים מעלים יותר שאלות מאשר תשובות", טען חבר הקונגרס הרפובליקני בוב גודלייט.
בחודש יולי הודיעה התובעת הכללית של ארצות הברית, לורטה לינץ', כי היא קיבלה את המלצת ה-FBI שלא להעמיד לדין את המועמדת הדמוקרטית לנשיאות הילרי קלינטון בפרשת המיילים. "קיבלתי ואישרתי את המלצתם לסגור את החקירה שנמשכה כשנה, ולא יוגשו אישומים נגד אף אחד מהמעורבים בפרשה", מסרה.
קודם לכן הודיע ראש ה-FBI ג'יימס קומי במסיבת עיתונאים כי חקירתה של מזכירת המדינה לשעבר הסתיימה וכי "לא נמצאה כל כוונה פלילית במעשיה של הילרי קלינטון בפרשה". עם זאת שרטט קומי תמונה חמורה שלפיה קלינטון לא העבירה את כל המיילים המדוברים לגורמי החקירה, מיילים נמחקו מהשרת הפרטי שלה, היא ועוזריה פעלו "ברשלנות ובפזיזות", וכי בכמה שרשורי הודעות מתוך עשרות האלפים שנבחנו - נמצא חומר שסווג בזמנו סודי ביותר.
על פי ממצאי החקירה, אמר קומי, קלינטון השתמשה בכמה שרתים פרטיים, ואף השתמשה בשרתים פרטיים גם בשהות במדינות אחרות, ויכול להיות שהמידע עבר לגורמים עוינים. מבין עשרות אלפי המיילים שנבחנו, "שמונה שרשורים הכילו חומר שבזמנו היה מסווג סודי ביותר".
במהלך עצרת בחירות בטולדו שבאוהיו התייחסה קלינטון לראשונה לפרסום של ה"ניו יורק טיימס", לפיו ייתכן כי דונלד טראמפ נמנע מתשלום מסים במשך קרוב לשני עשורים. "טראמפ מייצג את אותה מערכת מושחתת שהוא טוען שבכוונתו לשנות", הכריזה המועמדת הדמוקרטית, והוסיפה להאשים את יריבה הרפובליקני: "בזמן שמיליוני משפחות אמריקניות, כולל שלי ושלכם, עבדו קשה ושילמו את חלקן למדינה, עושה רושם שטראמפ לא תרם דבר. הוא לקח מאמריקה עם שתי הידיים והשאיר לנו את החשבון. החשיפה של הטיימס מספרת לנו את כל מה שצריך לדעת לגבי איך דונלד טראמפ עושה עסקים".
בדו"חות המס שהגיש ב-1995 הצהיר טראמפ על הפסד של 916 מיליון דולר. הדו"חות פורסמו לראשונה בתחילת השבוע על ידי העיתון "ניו יורק טיימס". מובר בניכוי מס כל כך משמעותי, שבאופן תיאורטי ייתכן ואפשר לו להימנע מתשלום כלשהו של מס הכנסה במשך 18 שנה. רשומות המס חושפות את הטבות המס יוצאות הדופן שטראמפ נהנה מהן, ושנגזרו מהחורבן הפיננסי שהשאיר מאחוריו בתחילת שנות ה-90, בעקבות ניהול כושל של שלושה בתי קזינו באטלנטיק-סיטי, ניסיון שלא צלח להתפשט לתחום עסקי התעופה, ותזמון גרוע של רכישת מלון "פלאזה" במנהטן.
מומחי מס שנשכרו על ידי העיתון ניתחו את הרשומות מ-1995 והגיעו למסקנה כי ייתכן שתקנות מס מיטיבות במיוחד עבור בעלי הון – אפשרו לטראמפ לנצל את ההפסד שעליו הצהיר כדי לקזז תשלום מס הכנסה במשך 18 שנה. למרות שסכום ההכנסה החייבת במס של טראמפ בשנים העוקבות עדיין לא ידוע, הפסד של 916 מיליון דולר ב-1995 הוא גדול מספיק כדי לנכות תשלום מס של יותר מ-50 מיליון דולר בשנה, במשך 18 שנים.
מוקדם יותר הערב הורתה לשכת התובע הכללי בניו יורק ל"קרן טראמפ" להפסיק לגייס כספים בניו יורק, בטענה שהיא לא רשומה כהלכה במסגרת החוק במדינה ואין לה אישור לגיוס כספים. לשכת התובע מסרה כי החוק דורש רישום שונה מזה שיש לקרן, לגופים שמגייסים מהציבור יותר מ-25 אלף דולר בשנה. באמצע החודש שעבר פתחה הלשכה בחקירה רחבה נגד הקרן הפילנתרופית של המועמד הרפובליקני.