שתף קטע נבחר

 

גלדיאטור וענק בסוריה: הטילים שמאיימים על ארה"ב

רוסיה אישרה כי הציבה את ה-S-300 המשופר, שמכונה במערב SA-23, בבסיס טרטוס בסוריה: "זו מערכת הגנתית, היא לא מהווה איום". בארה"ב חושבים אחרת ובטוחים כי זה עוד מסר רוסי מאיים: "לדאעש אין מטוסים"

 

מערכת S-300 (צילום: AP) (צילום: AP)
מערכת S-300(צילום: AP)
רוסיה מאשרת כי הציבה בסוריה טילי S-300 מתקדמים - וטוענת כי היא לא מהווה איום לכוחות הפועלים באזור. כחצי יממה לאחר הפרסום היום (ג') ב"פוקס ניוז", לפיו רוסיה שיגרה לסוריה מערכת להגנה מפני טילים מסוג SA-23, שמה המערבי של ה-S-300VM, אישרו במוסקבה כי אכן הציבה את מערכת הנ"מ בטרטוס. לפי הודעת משרד ההגנה הרוסי, כל תכליתה של הסוללה היא להגן על הבסיס הימי הרוסי ועל ספינות הקרב.

 

"סוריה אכן קיבלה סוללת טילי S-300 נגד מטוסים", מסר דובר משרד ההגנה הרוסי, איגור קונשנקוב. "המערכת תוכננה כך שתוכל להבטיח את הגנת הבסיס הימי בעיר טרטוס והספינות שנמצאות באזור". הוא טען כי לא ברור למוסקבה מדוע הצבת מערכת הטילים הובילה לכזו מהומה במערב: "S-300 היא מערכת הגנתית לחלוטין, היא לא מציבה שום איום".

 

 הצעד הזה מגיע על רקע החלטת פוטין להקפיא הסכם גרעיני בין רוסיה לארה"ב בשל מה שהוא הגדיר "פעולות לא ידידותיות" מצד וושינגטון והתגובה האמריקנית להקפיא את השיחות עם מוסקבה על הפסקת אש בסוריה. גורמים האמריקניים טענו בפני "פוקס ניוז" כי ה-S-300 הוצבה בסוריה עקב האפשרות שאינטרסים רוסיים או סוריים יותקפו על-ידי מטוסי צבא ארה"ב או בני בריתה בקואליציה. 
 

השיחות הוקפאו: ארה"ב נגד רוסיה    (צילום: רויטרס)

השיחות הוקפאו: ארה"ב נגד רוסיה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מערכת הטילים, שיכולה ליירט למרחק של כ-240 ק"מ, הגיעה בסוף השבוע לבסיס הרוסי בטרטוס, אך עדיין לא הוצבה ועוד לא הפכה מבצעית. גורם מערבי ציין ל"פוקס ניוז" כי זו הפעם הראשונה שמערכת טילים זו יוצאת מגבולות רוסיה והיא מורכבת מטילים קטנים וגדולים. הטיל הקטן נועד להתמודד עם מטוסים וטילי שיוט ונקרא "גלדיאטור". הטיל הגדול נועד להתמודד עם טילים בליסטיים ונקרא "ענק". לשני הטילים ראש נפץ שמכיל יותר מ-130 ק"ג חומר נפץ.

 

בארה"ב חוששים שהמערכת תאיים על המטוסים האמריקנים: "לארגוני המורדים כמו ג'בהת א-נוסרה או לדאעש אין מטוסים, זה סימן מובהק שרוסיה רוצה להגן על עצמה ועל האינטרסים שלה בסוריה".

 

חדשות לא טובות לישראל

פרשננו לענייני ביטחון רון בן ישי ציין כי הרקע להחלטה הרוסית נובע מהתבטאויות של בכירים בוושינגטון ובלונדון שאמרו שארה"ב ובריטניה שוקלות "אמצעים ושיטות שאינם דיפלומטיה" שנקיטתם יגרמו לאסד ולרוסיה להפסיק את ההפצצות על הרובעים המזרחיים של חלב, שבהם התבצרו המורדים בקרב 350 אלף אזרחים.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
   

סביר שמדובר בפעולה צבאית שתהרוס או תנטרל את כושר הפעולה, ראשית, של חיל האוויר הסורי, בעיקר המסוקים המשליכים חביות נפץ על אזרחים. שנית: המשלוח האווירי הרוסי שתוגבר אתמול והשלכת פצצות חודרות בונקרים על האזרחים בחלב החוסים במקלטים. הדרך לבצע נטרול כזה עבור האמריקנים הוא להשתמש בטילי קרקע-קרקע מסוגים שונים שיפגעו במתקני שדות התעופה הסוריים והרוסיים ומטוסים עצמם מבלי להסתבך בקרב ישיר על הקרקע או באוויר. מאחר שהטילים הלא-גרעיניים הזמינים כעת עבור האמריקנים נמצאים על ספינות הצי השישי הם טילי שיוט,

אז הרוסים הביאו טילי יירוט עבור טילי תקיפה מסוג זה.

 

להבדיל מטילי S-400 שרוסיה הציבה בעקבות הפלת המטוס אשתקד על-ידי טורקיה שגרמה למשבר דיפלומטי בין אנקרה למוסקבה, הטילים החדשים מתאימים ליירוט של מה שמכונה טילים וכלי טיס "נושמי אוויר" שהם איטיים יותר וטסים נמוך יותר מהטילים הבליסטיים.

 

הימצאות שני סוגי טילי היירוט הרוסיים על אדמת סוריה מכרסמת בהרתעה שלנו כלפי משטר אסד וחיזבאללה ומחזקת - בעקיפין - את איראן. כל זאת, כבר כאן ועכשיו, בשעה שבכלל לא בטוח שהאמריקנים יפעלו בסוריה. עבור ישראל, החלטת רוסיה להציב את שני סוגי הטילים להגנה מפני מטוסים בסוריה היא בגדר חדשות לא טובות מפני שהם מסוגלים ליירט מטוסים מעל שטח ישראל או מעל הים אם וכאשר מטוסי חיל האוויר הישראליים תוקפים "מנגד" מטרות בתוך סוריה או לבנון. הרוסים עלולים להחליט להשתמש בהם גם נגד פעולות אוויריות שלנו במרחב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים