משט הנשים בדרכו לעזה: "הפעילות לא יתנגדו באלימות לחיילים"
כתבת אל-ג'זירה דיווחה מסיפון הספינה "זיתונה-איליבה", שעושה את דרכה לחופי עזה ועליה כ-15 פעילות פרו-פלסטיניות. חיל הים צפוי לעצור את הספינה בלב ים. "המסר הגיע לעולם, גם אם רגליהן של הנשים לא ידרכו על אדמת הרצועה"
משט הנשים ממשיך לעשות את דרכו לעבר עזה. "נשארו לנו בערך 55 מיילים כדי להגיע לרצועה", דיווחה בצהריים (יום ד') כתבת רשת אל-ג'זירה, מינא חרבלו, מהספינה "זיתונה-איליבה".
על הספינה, שיצאה מאיטליה, נמצאות 15 פעילות פרו-פלסטיניות, בהן זוכת פרס נובל לשלום מייריד מגווייר. דוברת של הפעילות הסבירה לסוכנות הידיעות AFP שמטרתן היא לנסות שוב לשבור את המצור האווירי, הקרקעי והימי שמטילה ישראל על רצועת עזה במשך כעשור - מאז עליית חמאס לשלטון.
חרבלו הציגה את הנשים שנמצאות על הסירה ואמרה: "הפעילות שמאחוריי ערוכות לכל האפשרויות ויש הכנות לתוכנית מגירה, אם לא תצליח התוכנית המקורית - להגיע לרצועת עזה ולהיפגש עם האחיות הנצורות שלהן שם".
לדבריה של כתבת אל-ג'זירה, הפעילות ערוכות למקרה שצה"ל יעצור את כלי השיט: "הפעילות אומרות שהן לא יתנגדו באלימות לכל פרובוקציה מצד החיילים הישראליים. הן אומרות שהמסע שלהן הוא לא אלים". היא ציינה בהמשך את מזג האוויר הנאה שמסייע להפלגה שלהן.
"יש לפעילות רצון עז להגיע לרצועת עזה. המורל כאן גבוה. מה שחשוב הוא שהמסר הגיע ושאנחנו נגיע לרצועה - בין שרגליהן של הנשים ידרכו על אדמתה ובין שלא. המסר הגיע, בייחוד כשהמטרה היא להסב את תשומת לבו של העולם לרצועת עזה הנצורה ולסוגיה הפלסטינית באופן כללי", הוסיפה חרבלו, וטענה כי הפעילות מרוצות מכך שבזכות המשט שלהן הסוגיה הפלסטינית שוב חזרה לככב בכותרות העיתונים וכלי התקשורת במדינות שלהן.
חיל הים נערך להתקרבות המשט לחופי עזה, ובדומה לאירועים דומים מאז משט המרמרה, גם הפעם לא יתאפשר לספינה "זיתונה-אוליבה" להתקרב: היא תיעצר בלב ים וככל הנראה תועבר לנמל אשדוד. בצה"ל מבינים שמטרת המשתתפות היא לעורר תשומת לב עולמית, ולכן עצירת המשט תתבצע באמצעים לא אלימים תוך תיעוד הפעולות.
לטענת הפעילות על הספינה, עד לא כה הן לא קיבלו פנייה מהרשויות הישראליות - כפי שלא קיבלו משטים קודמים - אולם הן קראו בתקשורת על כך שחיל הים ימנע מהן את ההגעה לרצועה.
לפיכך הודיעה רשת אל-ג'זירה כי היא מטילה אחריות על השלטונות בישראל לשלומם ולביטחונם של אנשי הצוות שלה על הספינה.
בתחילת יולי האחרון, שבוע אחרי שישראל וטורקיה חתמו על הסכם הפיוס ביניהן, הגיעה לנמל אשדוד ספינת סיוע טורקית ובה מזון, תרופות וצעצועים, שנבדקו והוכנסו לרצועת עזה. על סיפונה היו 22 אנשי צוות, עיתונאים ואנשי הסהר האדום. כולם נבדקו על ידי משרד הפנים וכניסתם אושרה לישראל.