שתף קטע נבחר
 

הבירה כבר בפנים: מתכונים שכיף להכין

צ'יפס שומר בבירה, כנפיים מתובלות היטב ופסטה שקשה לסרב לה - אביבית פריאל אביחי, שפית מסעדת אוזריה, עם שלושה מתכונים שעושים שמח בחגים

בשיתוף קרלסברג

 

בירה היא לא רק משקה שיושב ליד הנשנוש, היא גם יכולה להיות חלק מהמרכיבים, ואף בעלת חשיבות לטעם. השפית אביבית פריאל אביחי מציעה לכם לשלב את הבירה במנות שונות ומוכרות וליהנות מכל העולמות.

צילום: ירון שרון | עריכה: רותם שניר

צילום: ירון שרון | עריכה: רותם שניר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צ'יפס שומר בבלילת בירה

המרכיבים:

שומר

 

לבלילה:

1 כוס קמח טמפורה

1/2 1 כוסות בירה לאגר בהירה, קרה מאוד

קורט מלח

קורט פלפל

1/4 כפית פפריקה

 

לאיולי לימון:

2 כפות מיונז

כפית מיץ לימון

1/4 כפית שום כתוש

פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את חומרי הבלילה עד לקבלת מסה אחידה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. פורסים את השומר לפרוסות דקות, מתבלים במעט מלח ומיץ לימון.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. טובלים את פרוסות השומר בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.
  4. מגישים עם איולי לימון.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. איולי לימון: מערכבבים יחד את המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

כנפיים בגינס

המרכיבים:
1/2 1 ק"ג כנפי עוף, נקיות וחצויות

 

למשרה:

בקבוק בירה כהה מסוג סטאוט

3 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס שמן זית

כפית שום כתוש

1/2 כפית שאטה גרוס

כף דבש

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הכנפיים למינימום שעתיים, עדיף ללילה שלם.
  2. מוציאים את הכנפיים ומהמשרה וצולים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך 20 דקות.
  3. את המשרה שנאשר מצמצמים על אש נמוכה ומגשים עם הכנפיים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

פסטה בוטרגה

המרכיבים:

500 גר' פסטה פפרדלה, מוכנה על פי הוראות היצרן

50 גר' חמאה

1/2 כוס ציר ירקות

כפית שום כתוש

מלח, פלפל

כף פרמזן מגורר

בוטרגה (ביצי דגים דחוסות ומיובשות)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בציר הירקות ומוסיפים את השום, מלח ופלפל, ופרמזן מגורר.
  2. מוסיפים את הפסטה לרוטב.
  3. מגררים בוטרגה בנדיבות מעל ומגישים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

בשיתוף קרלסברג

 


פורסם לראשונה 10/10/2016 11:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כנפיים בבירה
צילום: ירון ברנר
מומלצים