שתף קטע נבחר

 

גינוי אמריקני חריף: ישראל קידמה בנייה בהתנחלויות בזמן שהעולם התאבל על פרס

מחלקת המדינה פרסמה הודעת גינוי חריפה נגד החלטת הממשלה לבנות 300 יחידות דיור בהתנחלות חדשה כמענה לתושבי עמונה. "מטריד שלאור הסכם הסיוע הביטחוני חסר התקדים ישראל מקבלת החלטה שסותרת את האינטרסים הביטחוניים שלה". גם דובר הבית הלבן גינה בחריפות. משרד החוץ: "לא מדובר בהתנחלות חדשה"

 

עמונה (צילום: תומריקו) (צילום: תומריקו)
עמונה(צילום: תומריקו)

ארה"ב מגנה הערב (יום ד') בחריפות את החלטת ממשלת ישראל לבנות 300 יחידות דיור בהתנחלות שבות רחל, כפיצוי לתושבי עמונה שלפי החלטת בג"ץ יפונו עד סוף שנת 2016. האמריקנים טוענים שמדובר בהתנחלות חדשה, אף שישראל מתעקשת שזאת הרחבה של ישוב קיים.

 

בהודעה שפרסם סגן דובר מחלקת המדינה האמריקנית נכתב: "המשך ההחלטה ליישום התוכנית להתנחלות הזאת, שעשויה לכלול עד 300 יחידות דיור, תפגע בסיכויים למימוש פתרון שתי המדינות. המשך תהליך הקמת ההתנחלות החדשה הזאת הוא צעד נוסף לקראת חיזוק מציאות של מדינה אחת ושל כיבוש נצחי שבאופן יסודי אינו תואם את עתידה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית".  

 

לדבריו, האישור הרטרואקטיבי של מאחזים לא חוקיים סמוכים, או ניסוח מחדש של גבולות התנחלויות קיימות, לא משנים את העובדה שהאישור הזה סותר הצהרות פומביות קודמות של ממשלת ישראל שלפיהן אין לה כל כוונה להקים התנחלויות חדשות: "המיקום של ההתנחלות הזאת, עמוק בתוך הגדה המערבית, הרבה יותר קרוב לירדן מאשר לישראל, ייצור שרשרת של מאחזים שמחלקים את הגדה המערבית והופכים את הסיכוי של הקמת מדינה פלסטינית בת קיימא לקלוש".

 

הספדו של הנשיא אובמה בהלוויית פרס    (צילום: אלי סגל, ניצן דרור, אלי מנדלבאום, עפר מאיר)

הספדו של הנשיא אובמה בהלוויית פרס    (צילום: אלי סגל, ניצן דרור, אלי מנדלבאום, עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד נטען בהודעת מחלקת המדינה כי: "זה מטריד במיוחד לאור הסכם הסיוע הביטחוני חסר התקדים בין ישראל לארה"ב שנועד לחזק עוד יותר את ביטחונה של ישראל. ישראל מקבלת החלטה שסותרת את האינטרסים הביטחוניים ארוכי הטווח שלה. 

 

נוסף על כך, זה מדכא את התקווה שבזמן שישראל והעולם מתאבלים על מותו של הנשיא שמעון פרס, ומנהיגים מארה"ב וממדינות אחרות מגיעים לכבד את אחד מהאלופים הגדולים של השלום,

התוכניות קודמו כך שיערערו באופן חמור את הסיכוי לפתרון שתי מדינות שהוא (פרס) כל כך תמך בו.

 

"ישראל חייבת להחליט בסופו של דבר בין הרחבת ההתנחלויות לבין שמירה על אפשרות ליישום פתרון שתי המדינות. הדו"ח האחרון של הקוורטט קרא לשני הצדדים לנקוט צעדים חיוביים בתהליכים הנוכחיים ולקדם את פתרון שתי המדינות בשטח, אך לצערנו ראינו בדיוק את ההפך.

 

"מהלכים כאלה רק יגררו עוד גינויים מהקהילה הבינלאומית, ירחיקו את ישראל מרבות מבעלות בריתה, ויעורר ספק במחויבות ישראל להשיג שלום".

 

גם מהבית הלבן נמסר הערב גינוי חריף בנושא. דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט אמר כי התוכנית חותרת תחת תהליך השלום וסותרת הבטחות שנמסרו מירושלים. "קיבלנו הבטחות פומביות מממשלת ישראל שסותרות את ההודעה הזאת", מסר הדובר. "אני מניח כשאנחנו חושבים על הדרך שבה חברים טובים מתייחסים זה לזה, מדובר במקור לדאגה רצינית".

 

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "98 יחידות הדיור שאושרו בשילה אינן 'התנחלות חדשה'. המבנים ייבנו על אדמת מדינה בשטח הקיים של שילה ולא ישנו את הגבול המוניציפלי או את המיקום הגיאוגרפי של היישוב. היחידות נועדו לספק פתרון דיור לתושבי עמונה שיאלצו לעזוב את בתיהם בעקבות צווי ההריסה שהוציא בית המשפט העליון.

ישראל מחויבת לפתרון שתי מדינות לשני עמים, הכולל מדינה פלסטינית מפורזת המכירה בישראל כמדינה יהודית. המכשול האמיתי לשלום אינו ההתנחלויות – סוגיה שיכולה וצריכה להיפתר באמצעות משא ומתן בין הצדדים – אלא הסירוב הפלסטיני המתמשך להכיר במדינה יהודית בגבולות כלשהם".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים