שתף קטע נבחר
 

שישי צמחוני: 2 מתכונים לשבת

ארוחות החג שהיה הכבידו לכם על הנשמה, וארוחות החג שיהיה כבר מכניסות אתכם לסטרס? לאבי ביטון יש עצה - שני מתכונים צמחוניים שיקלילו לכם את הארוחות שבין החגים

אני מאוד אוהב את תקופות החגים. אוהב את ראש השנה, סוכות, את החורף שמגיע לפני חנוכה ואת פסח כמובן. אני מניח שכשכתבו את המועדים באופן מסודר, אף אחד לא חשב על כמות הקלוריות שנצרוך בחגי תשרי.

 

אני חושב שהדבר הראשון שמדברים עליו בחגים זה אוכל. איפה עושים את החג, מי מבשל, מה מבשל, מיליון מתכונים מהירים או מורכבים מחליפים ידיים, כל סוף מהדורת חדשות אנו פוגשים את התזונאית התורנית שתספר לנו כמה קלוריות יש בדג מרוקאי, כמה זמן צריך לרוץ כדי להוריד קניידלעך אחד, ומה מומלץ לאכול עם מה כדי שהערך הגליקמי שלו יהיה שווה לזה שאם נעשה 14 כפיפות בטן זה בטוח יוריד לנו את מאזן הקלוריות, והכל יהיה בסדר ונישאר עם בטן שטוחה. בקיצור, מכניסים אותנו לחרדות, כאילו לא חסר לנו מספיק משלנו.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

בילדותי תקופת החגים נסובה סביב האוכל, כלומר 98 אחוז מהזמן דיברנו על אוכל, הכנו את מה שדיברנו עליו ובסוף כמובן גם אכלנו: 15 סוגי סלטים, 4 מנות ראשונות, דג (אצל המרוקאים דג לא נחשב מנה עיקרית, לכן אני אפילו לא סופר אותו), ואז מנות עיקריות: בשר כבש, לשון, עוף, עוד קציצות, תבשיל בשר קטן למי שלא אוהב טלה, שניצלים, כי יש ילדים שלא אוהבים עוף, דג לא חריף, כי יש את הגיסים האשכנזים שלא נוגעים בחריף, 2 סוגי פשטידות, כי יש שתי כלות צמחוניות, אורז לבן, אורז עם פירות יבשים, תפוחי אדמה, ארטישוק ירושלמי רק כי סבתא ז"ל מאוד אהבה והיא כבר לא איתנו, ואז מגיעים לפצצה האחרונה - שלב הקינוחים, שזה בכלל קיבה נפרדת ואין קשר ל-14 אלף הקלוריות שאכלנו לפני חצי שעה.

 

אז לקינוח תמיד יש שלוש עוגות שהדודה הכינה, עוד כדורי שוקולד לילדים, ארבע בונבוניירות שהאורחים הביאו במתנה וחייבים לפתוח כי לא נעים, פיצוחים, ואז בסוף רק כדי להרגיע את הבטן - קצת פירות ומים עם נענע.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

בקיצור, סיימנו את ראש השנה עם 16 אלף קלוריות, ולא לשכוח שזה החג הראשון ואחריו יש ארוחה לפני הצום וגם ארוחה אחרי הצום, יש את סוכות ואז את ימי הפיקניקים בחול המועד ואז יש גם קצת בשר צלוי בכל הסיפור, והנה סיימנו את תקופת החג עם עוד שלושה קילוגרמים.

 

אתם יודעים מה אני חושב על כל הסיפור הזה? שזה בסדר כי זה כיף: כיף לאכול יחד כל המשפחה, כיף לשבת בסלון עם קערה ענקית של פיצוחים, כיף לחלק לילדים ממתקים, זה פשוט כיף ובעיקר עושה שמח.

 

אבל רגע, שלא תבינו אותי לא נכון: אני לא דוגל בתרבות האבסה, ואני חושב שלאכול כל כך הרבה זה מאוד לא בריא, ובגלל זה יש לעשות כל דבר בזמן שלו, כלומר, אני לא בעד לחשב קלוריות בארוחת חג או בעל האש שעושים למחרת, אבל אני בהחלט חושב שאחר כך אנחנו חייבים לאזן את התזונה שלנו, ודווקא הזמן של חישוב הקלוריות צריך להיות לפני החגים או אחרי החגים, כל אחד מה שמתאים לו.

 

היום, יום שישי של אחרי ראש השנה ולפני יום כיפור, הוא בדיוק היום להירגע קצת עם כמויות האוכל ולאכול יותר בריא ויותר נכון. אפשר לשים דגש על ירקות ועל שמן זית, להוסיף המון עשבי תיבול לארוחה, וככה הכי קל יהיה לנו לא להיכנס לחרדה.

 

בטטות צלויות בדבש תמרים עם טחינה גולמית

זה המתכון הכי קל בעולם, הכי טעים בעולם, והוא מתאים לכל אירוע. אני אוהב לאכול את הבטטות כמנה עיקרית עם סלט ירוק בצד.

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המצרכים (ל-4 מנות):

3 בטטות בינוניות

1 ק"ג מלח גס

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סילאן

פלפל שחור

צרור עירית קצוצה

שמן זית לזילוף

בצל ירוק קצוץ

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

אופן ההכנה:

  1. צולים את הבטטות על מלח גס (זה עוזר בצלייה אחידה וסופח נוזלים) כשעה בטמפרטורה של 190 מעלות.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  2. כשהבטטות מוכנות חותכים אותן באמצע, זורים פלפל שחור ומעט מלח גס.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  3. מזליפים שמן זית, יוצקים מעל את הטחינה והסילאן ומפזרים בצל ירוק קצוץ. מגישים חם.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

דלוריות צלויות עם סלט עשבים ושקדים

אני חושב שלא נותנים כאן לדלורית את הכבוד הראוי לה. אם תשתמשו בה נכון, היא תוכל להפוך בקלות למנה העיקרית בארוחה.

 

המצרכים (ל-4 סועדים):

2 דלוריות חצויות

שמן זית לשימון

מלח

1 כף שטוחה סוכר 

לסלט -

צרור פטרוזליה

צרור כוסברה

צרור בצל ירוק

חופן שקדים פרוסים קלויים

מיץ מחצי לימון

מלח

שמן זית

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

אופן ההכנה:

  1. בעזרת סכין חורצים קלות את הדלורית בצורת שתי וערב.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  2. זורים סוכר ומלח, ומזליפים שמן זית.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  3. צולים בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות במשך כ-40 דקות.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  4. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  5. מסדרים את הסלט על הדלורית ומגישים.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
דלוריות צלויות עם סלט עשבים ושקדים
צילום: צביקה טישלר
מומלצים