שגב משה מלמד להכין לשון בקר
השף שגב משה בטור חדש: מחפשים מתכון מושלם לארוחה המפסקת או בכלל? מתכון ללשון בקר עם בטטות, תפוחי אדמה וסלק שיהפוך את הארוחה המשפחתית שלכם לחגיגה אמיתית
לשון בקר עם בטטה, תפוחי אדמה וסלק
מנה עשירה בטעמים, מכבדת כל שולחן חג או משפחה.
המצרכים ל-5:
לירקות אפויים-
4 בטטות קלופות, חתוכות לפלחים (תעדיפו בטטות זהות יחסית בגודלן)
4 תפוחי אדמה לאפייה
4 סלקים מקולפים, וחתוכים לרבעים או חצאים (אם הם קטנים)
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס מיץ תפוחים
1/3 כוס שמן זית
2 מקלות למון גראס, חתוכים גס
כף גדושה מלח גס
ללשון בקר-
2 יחידות לשון בקר קלופות, או מבושלות בסיר סגור עם מים רותחים במשך שעה וחצי עד שעתיים (מומלץ בסיר לחץ, אז התהליך מתקצר לשעה אחת)
1 כוס גדולה של מים
10 שיני שום טריות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
3 כפות סילאן
2 פרוסות גדולות של ג'ינג'ר טרי
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מכינים את הירקות - חותכים את תפוחי האדמה. מניחים את פלחי הבטטות, תפוחי האדמה והסלקים בתבנית אפייה עמוקה.
- מערבבים את הסילאן בקערה עם שמן זית, מיץ תפוחים ולמון גראס ויוצקים מעל הבטטות. מפזרים מלח גס ומכסים בנייר אפייה ונייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות במשך 40 דקות.
- מוציאים את הנייר, ובודקים בעזרת סכין או קיסם עד שהבטטות רכות מבפנים. במידה ורכות, מחזירים את התבנית לתנור ללא נייר הכסף ומעבירים לפעולת גריל עליון עד לקבלת גוון של קרמל.
- מכינים את הלשון - פורסים את הלשון לסטייקים בעובי של 4 ס"מ. מכניסים לסיר בישול רגיל את הנוזלים, השום והתבלינים היבשים ומבשלים במשך 40 דקות מרגע הרתיחה. מוציאים ומגישים עם הירקות האפויים.
העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2, ביום ראשון בשעה 18:50