שתף קטע נבחר
 

חכם ברגע: החיפוש אחרי חיים אחרים

כבר כמה עשורים שבנאס"א מנסים למצוא חיים מחוץ לכדור הארץ. מפיוניר וויוג'ר ועד לחלליות של סטיבן הוקינג - עדיין לא מצאנו כלום

 

צילום: חגי דקל בימוי ועריכה: אסף קוזין

צילום: חגי דקל בימוי ועריכה: אסף קוזין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אנחנו לא בטוחים אם כבר שמעתם, אבל נמצא כוכב לכת מחוץ למערכת השמש שלנו, הדומה לכדור הארץ ושיכולים להיות עליו חיים. נכון שכבר נמצאו כמה אלפי פלנטות שמקיפים שמשות אחרות בעבר, אבל כוכב הלכת החדש הוא הקרוב ביותר

 

פרוקסימה בי שמו והוא מקיף את פרוקסימה קנטאורי הכוכב השכן של השמש שלנו. אנחנו עוד לא ממש יודעים הרבה על השכן שלנו, אבל אנחנו כן יודעים 

שהוא גדול מכדור הארץ ב-30 אחוז ושהוא נמצא במרחק בטוח מהכוכב שהוא מקיף פרוקסימה קנטאורי. כך שיכולים להתקיים שם מים במצב נוזלי ועד כמה שאנחנו יודעים מים זה חיים.

 

במרחק 4 ורבע שנות אור שזה נשמע מעט כאשר רוב הכוכבים שאנחנו רואים בשמיים נעים במרחק של בין עשרות לאלפי שנות אור מאיתנו, כמה זה רחוק בפועל? אז לפחות כרגע עם הטכנולוגיה הקיימת המסע יקח כמה עשרות אלפי שנים טובות, אבל יש חידושים ממש מעבר לפינה שמאפשרים למסע הזה להתקיים עוד בחיים שלנו. אז יש למה לצפות.

 

כבר כמה עשורים מנסים למצוא חיים מחוץ לבית שלנו כדור הארץ. החלוצות הן פרוייקט פיוניר ופרוייקט וויוג'ר שאי שם בסוף שנות השבעים שוגרו לחלל במשימה לחקור את כוכבי הלכת במערכת השמש שלנו האחיות לבית משפחת וויג'ר עשו סיבוב במאדים, צדק, שבתאי, אורונוס ונפטון - וסיפקו תמונות מרהיבות עד שסיימו את המסלול שלהן וכרגע הן בדרך לכוכבים. אחת מהן יצאה ממערכת השמש לפני כארבע שנים. לפי החישובים החלליות יתקרבו לכוכב שהן נשלחו אליו רק כבעוד 40 אלף שנים.

 

אבל למקרה שהן כן יתקלו במישהו או משהו בדרך אז על דופן החללית מוצמד תקליט מוזהב שמוקלטים עליו בשפות שנות את המילה שלום וגם איזו מפה קטנה שמראה מאיפה באנו.

 

החלליות הזעירות של הוקינג (הדמיה: Breakthrough Starshot) (הדמיה: Breakthrough Starshot)
החלליות הזעירות של הוקינג(הדמיה: Breakthrough Starshot)

 

מה קורה כשסטיבן הוקינג מארק צוקרברג ומליארדר רוסי נפגשים? הפרויקט השאפתני במיוחד שעלותו 100 מיליון דולר. מטרת הפרויקט היא שליחת המוני חלליות קטנטנות, כל אחת במשקל של פחות מ-25 גרם, (כמו כרטיס אשראי) למערכת הכוכבים הקרובה ביותר לשמש - אלפא קנטאורי שם נמצא השכן החדש שלנו פרוקסימה בי.

 

החלליות, שידחפו בידי אנרגיה מתוך לייזר ענק שבסיסו יהיה בכדור הארץ, יאיצו עד מהירות של כחמישית ממהירות האור, דבר שיקצר את המסע משמעותית לכדי רק 20 שנים. כמובן אחרי שיגיעו לשם יחקרו ויצלמו לשדר שישלחו חזרה ייקח לפחות ארבע שנים לחזור אלינו וכן פקודות שיישלחו לחללית הזעירה יגיע גם כן אחרי כמה שנים טובות.

 

אז האם החלליות האלו ימצאו חיים? כנראה שבינתיים לא נדע. ומה שבטוח - נמשיך לנסות...

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
פרוקסימה בי. הדמיה
צילום מסך
מומלצים