הצעות להפסקת אש בסוריה נדחו במועצת הביטחון
בפעם החמישית השתמשה רוסיה בזכות הווטו שלה ובלמה מהלך להפוגה בסוריה. קריאה צרפתית לעצירת התקיפות הרוסיות נדחתה. אחר כך לא זכתה הצעה רוסית ברוב הדרוש. ארה"ב גינתה את רוסיה: "טקטיקה של עבריינים"
זו הפעם החמישית שבה משתמשת רוסיה בזכות הווטו שלה לבלום מהלך באו"ם להפסקת אש ולסיום מלחמת האזרחים בסוריה, שנמשכת חמש שנים וגבתה את חייהם של כ-300 אלף בני אדם. רוסיה היא אחת מחמש החברות במועצת הביטחון שיכולות להטיל וטו. האחרות הן ארה"ב, צרפת, בריטניה וסין.
ההצעה הצרפתית להפסקת התקיפות האוויריות של רוסיה וסוריה קיבלה את תמיכת 11 מ-15 המדינות. רוסיה, יחד עם ונצואלה, הצביעו נגד. אנגולה וסין נמנעו. שר החוץ הצרפתי ז'אן-מארק איירו קרא למועצה לפעול להצלת חלב, שמופצצת במבצע אווירי נרחב של צבאות רוסיה וסוריה.
"זה יום רע לרוסיה, אבל יום רע אפילו עוד יותר לתושבי חלב", אמר שגריר בריטניה באום מתיו ריקרוט. "כל עוד אין אחדות במועצת הביטחון לא יהיה למלחמה הזאת סוף". דיוויד פרסמן, הסגן של שגרירת ארה"ב באו"ם סמנתה פאוור, אמר כי "רוסיה הפכה לאחת מספקיות הטרור הראשיות בחלב. היא משתמשת בטקטיקות שמזוהות יותר עם עבריינים מאשר עם ממשלות".
לאחר מכן כשלה רוסיה בהשגת הרוב הדרוש להצעה משלה במועצת הביטחון על הפסקת אש בסוריה. בניגוד לצרפת, בהצעה הרוסית לא הופיעה דרישה להפסקת התקיפות האוויריות בחלב, אלא קריאה להפרדה בין כוחות המורדים המתונים לכוחות הקיצוניים. רק ארבע מדינות תמכו בהצעה הרוסית להפסקת אש: רוסיה עצמה, ונצואלה, סין ומצרים.
לפי ארגון אופוזיציה סורי 290 בני אדם, 57 מהם ילדים, נהרגו בתקיפות האוויריות של סוריה ורוסיה מ-22 בספטמבר.