כדורי ענק של פלזמה נפלטים ליד כוכב גוסס
טלסקופ החלל "האבל" עקב אחר הכוכב הגוסס V Hydrae. הוא זיהה גושים ענקיים ומפלצתיים, שמוערך כי הטמפרטורה של כל אחד מהם היא כפולה מזו שעל פני השמש שלנו. גודלם של הגושים - פי 2 מזה של מאדים
כדורי ענק של פלזמה מותכת עפים להם בחלל במהירות כל כך גבוהה, עד כדי כך שהם יכולים להגיע מהירח לכדור הארץ תוך 30 שניות בלבד. למזלנו, הם נמצאים במרחק 1,200 שנות אור מאיתנו.
טלסקופ החלל של סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) "האבל" זיהה את "כדורי התותח" הרותחים האלה נפלטים ליד כוכב גוסס שנקרא V Hydrae, שהמסה שלו הולכת ופוחתת ככל שהוא גוסס. צוותי מחקר של נאס"א בקליפורניה השתמשו בטלסקופ כדי להתבונן בכוכב בסביבתו במשך 11 שנים, וכעת פרסמו את תוצאות מחקרם בכתב העת The Astrophysical Journal.
הנתונים במחקר חשפו שורה של גושים ענקיים ומפלצתיים, שמוערך כי הטמפרטורה של כל אחד מהם היא כפולה מזו שעל פני השמש שלנו. הגושים לא נפלטים בכל פעם לאותו הכיוון, אלא עפים לכיוונים מעט שונים בכל "ירייה".
עם זאת, החוקרים עדיין מתקשים להסביר את מקורם של אותם כדורי אש. על פי נאס"א, לא ייתכן שהם נפלטו מתוך כוכב גוסס. אחת התיאוריות היא כי הם "נורו" על ידי כוכב נלווה שעדיין לא נחשף, שייתכן כי מקיף את V Hydrae באליפסה. אסטרונומים מאמינים כי גושי הפלזמה המפחידים, שגודלו של כל אחד מהם כפול מזה של מאדים, הם חלק ממעין "אש תותחים" בין-כוכבית המתרחש מדי 8.5 שנים בארבעת העשורים האחרונים לכל הפחות.
הטענה הרווחת היא כי כוכב נלווה חולף על פני V Hydraeבכל כמה שנים, שואב חומרים מתוך האטמוספרה שלו ויורה חזרה גושים לחלל במהירות אדירה שיכולים להגיע לכדי 800 אלף קמ"ש.