שתף קטע נבחר

 

יש למה לחכות: מתכונים לשבירת הצום

4 מתכונים קלים להכנה לארוחה שאחרי הצום - סלמון כבוש שאפשר להכין יומיים מראש, תבשיל עוף מתקתק עם פירות מיובשים, סלט שוק מרענן וגם מתכון מושלם לעוגת תפוזים בחושה, המוגשת עם תה שלאחר הצום

סלמון כבוש עם שמנת חמוצה ואיולי חזרת

אסף זילברשטיין, "מאריס סביצ'ה בר"

מצרכים (ל-10 סועדים):

1/2 1 ק"ג פילה סלמון נקי ללא עצמות

חומרים למרינדה לכבישה -  

1 ק"ג מלח גס

1 ק"ג סוכר לבן

10 גר' גרגירי כוסברה

10 גר' פלפל אנגלי

10 גר' פלפל שאטה יבש

צרור נענע, קצוץ גס

צרור שמיר, קצוץ גס

1 שוט של ברנדי או וויסקי (לא מעושן)

לאיולי חזרת -

1/2 קופסה מיונז איכותי

מיץ מלימון אחד גדול

קורט מלח

קורט פלפל

1 שן שום, כתושה

50 גר' שורש חזרת טרי מגורר

להגשה -

1 שמנת חמוצה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. לדג - מערבבים היטב בקערה את חומרי המרינדה.
  2. מניחים חצי מהתערובת על מגש, מעל מניחים את הדג עם העור כלפי מטה, ומכסים בשאר התערובת.
  3. מכניסים למקרר למשך 48 שעות.
  4. אחרי 48 שעות מוציאים את הקערה מהמקרר, מוציאים את הדג מהמרינדה, ושוטפים אותו היטב.
  5. פורסים את הדג לפרוסות דקות באלכסון, בעזרת סכין חדה, ומניחים על צלחת הגשה.
  6. לאיולי - טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב או מערבבים היטב ביד.
  7. מגישים את הסלמון הכבוש לצד איולי החזרת ושמנת חמוצה.

 

עוף בטנזיה

רונן גואטה, מסעדת "גואטה" 

 

מצרכים (ל-6 מנות):

10 בצלים לבנים בגודל בינוני, חתוכים לעיגולים גסים

1 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס צימוקים

10-12 שזיפים מיובשים

10-12 משמשים מיובשים

1 כוס שקדים שלמים עם קליפה

חופן שקדים לבנים

10-12 תאנים מיובשות

10 חתיכות פולקה וירכיים

5 כפות סילאן

קורט מלח

קורט פלפל שחור

1 כפית כורכום

3 כפות שמן זית או שמן קנולה או שמן סויה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה ועמוקה מטגנים על להבה נמוכה את הבצל עם השמן, עד שמשחים.
  2. מוסיפים את הסילאן וממשיכים לערבב כ- 5 דקות.
  3. מוסיפים את האגוזים, הצימוקים, השזיפים, המשמשים, השקדים והתאנים, ובסוף גם את התבלינים.
  4. מערבבים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה ללא מכסה.
  5. מוסיפים את העוף, מכשים, וממשיכים לבשל כשעה עד שמוכן.

 

סלט שוק

אבנר לסקין, "רק היום"

 

המצרכים (ל-4 מנות): 

3 עגבניות מגי, חתוכות לפלחים 

10 עגבניות שרי תמר, חתוכות לרבעים

1/4 כרוב לבן, קצוץ דק

1/4 כרוב סגול, קצוץ דק

1 שומר, חתוך למקלות דקים

1 קולורבי, חתוך למקלות דקים

1 גזר, חתוך לרצועות (בעזרת קולפן)

1 חופן עלים טריים של נענע, פטרוזילה, כוסברה

מיץ מלימון שלם

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

חופן גבינת פרמזן 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה, מתבלים ומערבבים שוב.
  2. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל שבבי פרמזן.
  3. מומלץ להוסיף עוד מספר טיפות שמן זית ומעט פלפל גרוס, ולהגיש מיד.

כך תכינו את הסלט המרענן של אבנר לסקין:

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוגת תפוזים בחושה

שחר פוני, "קונדיטוריית פוני"

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

 

2 כוסות קמח (280 גר')

1/2 כפית מלח

3 כפיות אבקת אפייה

1/2 1 כוסות סוכר דק (300 גר')

1/2 כוס חלב

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן קוקוס (או כל שמן צמחי אחר)

3 ביצים בינוניות

גרידת תפוז מתפוז אחד

מעט חמאה לשימון התבנית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. טורפים את הביצים, ומערבבים בקערה יחד עם החלב, מיץ התפוזים, השמן וגרידת התפוז. מערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מנפים את הקמח בקערה נוספת, יחד עם המלח ואבקת האפייה, ומערבבים עם הסוכר.
  4. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את התערובת הרטובה.
  5. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מורחים את דפנות התבנית ואת התחתית במעט חמאה.
  7. יוצקים את התערובת אל תוך התבנית, ואופים במשך 35 דקות, או עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

 

הצעה לזיגוג העוגה -

המצרכים:

3 כפות חמאה מומסת

1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל איכותית

2 כוסות אבקת סוכר (280 גרם)

1 כף מיץ תפוזים

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה, מעבירים לקערה, ומוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר.
  2. טורפים בעזרת מטרפה או מזלג, עד לקבלת מסה אוורירית.
  3. טורפים פנימה את מיץ התפוזים.
  4. מקפלים פנימה את הוניל ואת כפית גרידת תפוז.
  5. מצפים את העוגה המוכנה בשכבה לא עבה מהזיגוג. מומלץ להגיש עם כוס תה. 

 

המתכונים באדיבות "שוק צפון" ברמת החייל בתל אביב

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
המתכון לעוגת תפוזים מושלמת
צילום: ירון ברנר
מומלצים