פרסים יוקרתיים לצמד צלמי טבע ישראלים בארה"ב
צלם הטבע רועי גליץ מגבעתיים זכה במקום השלישי בקטגוריית צילום טבע בתחרות צילום בינלאומית שהתקיימה בארה"ב, בזכות סדרת צילומים מרהיבה של דובת קוטב עם שני גוריה בקוטב הצפוני. הצלם עמוס נחום מארה"ב זכה במקום הראשון בקטגורייה לצילום תת-ימי בזכות צילום של כלב ים נמרי טורף פינגווין
למעלה מ-15 אלף צילומים נשלחו השנה ע"י צלמים מ-103 מדינות ברחבי העולם אל תחרות הצילום היוקרתית "The International Photography Awards" שהתקיימה בלוס אנג'לס בארצות הברית. בסוף השבוע הוכרזו הצלמים הזוכים בעשרות קטגוריות המיועדות לצלמים מקצוענים, חובבים וסטודנטים.
בקטגוריית צילום טבע מקצועני, זכה הצלם רועי גליץ מגבעתיים במקום השלישי בזכות סדרת צילומים מרהיבה בת חמש תמונות, המעניקה הצצה למשפחת דובי קוטב הנאבקת על הישרדותה בקוטב הצפוני.
״סדרת הצילום של דובי הקוטב מהווה אחד מהפרוייקטים הכי גדולים שלי בצילום. טסתי לשפיצברגן ובמשך שבוע התניידתי על אופנועי שלג באיזור דובי הקוטב, עם אישורים מיוחדים מטעם ממשלת נורבגיה לצילום באיזורים שסגורים לאנשים ולצילום מקרוב של הדובים", מספר גליץ ל-ynet לאחר הזכייה.
לדבריו, המסע לצילום הדובים הצריך התמודדות עם תנאים קשים בטבע. "בטמפרטורות נמוכות במיוחד (מינוס 20 מעלות). היינו במארבים במשך שעות בלי תזוזה, כדי לצלם את ההתנהגויות המיוחדות. אני משתדל להעביר בצילומים שלי את האופי המיוחד של בעלי-החיים וליצור חיבור בינם ובין הצופים, כדי להעלות את המודעות למצבם השברירי של בעלי החיים הגדולים באיזור הקוטב הצפוני".
בסדרת הצילומים סיפר גליץ כי גורי דובי הקוטב חייבים להעלות במשקלם במהירות לפני שהחורף הקשה יגיע וזאת כדי לשרוד. האם מיניקה אותם בעזרת חלב עשיר בשומן כל מספר שעות ומאכילה אותם בבשר בכל פעם שהיא מצליחה לצוד. לדבריו, 75 אחוז מגורי דובי הקוטב לא שורדים את השנתיים הראשונות. "ביליתי שעות מקרוב עם האם. זה היה שווה הכל כי היא הרגישה נינוחה מספיק כדי לאפשר לי לתעד התנהגות אינטימית מול המצלמה".
גליץ (35), תושב גבעתיים, מצלם טבע מזה כ-13 שנה, ייסד את מגזין הצילום "קומפוזיציה" ובעל חברת טיולי צילום ובית ספר "גליץ" לצילום בר"ג. הוא מתעד מזה מספר שנים בעלי חיים רבים בכל העולם, ביניהם דובי קוטב וגורילות הרים נדירות.
ב-2015 הוא זכה בפעם הראשונה בתחרות בינלאומית לצילום טבע באיטליה בזכות צילום של ברדלס במרדף אחרי צביה בדרום אפריקה. בתחילת השנה הוא זכה בציון לשבח בתחרות צילום ברוסיה בזכות תיעוד של דובי קוטב ושחפית קוטב בתחרות צילום בינלאומית יוקרתית ברוסיה לצילום טבע, סביבה ובעלי חיים באזור החוג הארקטי, הקוטב הצפוני ואנטארקטיקה.
גליץ מציין כי מבחינתו, "זו זכות ענקית להיות לצד צלמים גדולים ומוכשרים ברחבי העולם, אשר מזה שנים הסתכלתי עליהם כעל מקור השראה ואני גאה לייצג את ישראל בתחרויות הצילום הבינלאומיות ובהחלט מתכנן להמשיך זאת בעתיד".
לצילומים נוספים של צלם הטבע רועי גליץ
צלם הטבע, עמוס נחום, המתגורר בארה"ב, זכה אף הוא בתחרות בקטגורייה של צילום טבע תת-ימי. נחום (66) מצלם מזה עשרות שנים חיות בר גדולות מסביב לעולם ואחד מצילומיו המפורסמים ביותר, שזכה מאז 2012 במספר רב של פרסים, הוא צילום של כלב ים נמרי באנטארקטיקה.
נחום תיעד כיצד כלב הים הנמרי, טורף גדול וזריז, פוער לסת גדולה לעבור של פינגווין, אותו צד לפני מספר שניות. כלב הים הנמרי ניזון בעיקר מפינגווינים ומגיע לאורך של כארבעה מטר, הוא מצוייד בשיניים חדות שמסייעות לו לבתר את הפינגווינים בקלות, למרות אורכו ומשקלו הרב, במים הוא נחשב לשחיין גמיש ומסוכן.
תיעוד נוסף של כלב ים הנמרי
בין בעלי החיים הרבים שתיעד בשנים האחרונות, ניתן למנות מפגשים ותיעודים מרתקים עם לוויתנים כחולים במפרץ קליפורניה, נמרי שלג בהרי ההימלאיה, כרישי עמלץ לבנים (קרחה לבנה), לוויתנים ממינים שונים, נחשי אנקונדה, לוויתנים כחולים ולוויתנים קטלנים (אורקות).
נחום מוביל משלחות צילום ומחקר רבות לקצוות התבל, נחשב למרצה מבוקש בכל הנוגע לתחום צילום של חיות בר ופרסם מאות כתבות טבע בעיתונים ומגזינים ברחבי העולם במטרה להגביר את המודעות לסכנות שמציב האדם בפני המשך הישרדותם של בעלי החיים בטבע.
הוא סיפר ל-ynet כי הופתע מהזכייה בפרס. בשנה שעברה תיעד צוות קולנועים מישראל וארצות הברית את מסעו של נחום בעקבות נסיונותיו לתעד דוב קוטב שוחה במים ממרחק נגיעה.
לאתר של עמוס נחום