שתף קטע נבחר

 

דליפת האמוניה במפעל טבעול נחקרת

אנשי המשרד להגנת הסביבה חוקרים את אירוע דליפת האמוניה הלילה בחדר המכונות של מפעל טבעול בקיבוץ לוחמי הגטאות. תושבי הקיבוץ התבקשו להישאר בבתיהם, בשל הקרבה למפעל, אולם בתום האירוע התברר כי מחוץ לחדר המכונות לא נמדדו ריכוזי אמוניה

במשרד להגנת הסביבה מתחקרים את אירוע דליפת האמוניה שהתרחש הלילה (א') בחדר המכונות של מפעל טבעול בקיבוץ לוחמי הגטאות.

 

כוחות כבאות והצלה, המשטרה והמשרד להגנת הסביבה הוזעקו סמוך ל 4:00 לפנות בוקר למפעל, בשל דליפת אמוניה שאירעה כתוצאה מתקלה באחד המדחסים. לשם זהירות, תושבי הקיבוץ התבקשו להסתגר מחשש לדליפה מעבר לגדר המפעל.

הטיפול בדליפת האמוניה (צילום: אריאל בן עמי, המשרד להגנת הסביבה) (צילום: אריאל בן עמי, המשרד להגנת הסביבה)
הטיפול בדליפת האמוניה(צילום: אריאל בן עמי, המשרד להגנת הסביבה)

אמוניה הוא גז רעיל הנמצא במערכות קירור בטמרטורות נמוכות. התפשטות של אמוניה עלולה לגרום למוות במקומות הסמוכים לדליפה, ובמקרה זה היה חשש מסוים בשל קרבת בתיהם של תושבי הקיבוץ למפעל. עם זאת, במפעל מותקנת מערכת אוטומטית שסוגרת את מקטעי מעבר האמוניה, כך שבמקרה של אירוע חמור יותר כמות האמוניה שתיפלט תהיה קטנה יחסית.

 

דורית זיס, מנהל מחוז צפון במשרד להגנת הסביבה, אמרה ל-ynet כי מדובר ב"אירוע פליטת אמוניה דרך צינור שמן במדחס בחדר המכונות". אנשי החירום השתלטו על האירוע כך שלא דלפה אמוניה מעבר לחדר המכונות, והמערכת יוצבה.

 

דליפת האמוניה בטבעול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לדברי זיס, גלאים בחדר המכונות הוציאו התרעה אוטומטית לצוות החירום של המפעל ולכיבוי האש. כוחות הכיבוי הגיעו כ-25 דקות לאחר האירוע, וצוות החירום של המפעל איתר את הבעיה ונטרל את המדחס.

 

"מחוץ לחדר המכונות לא נמדדו ריכוזי אמוניה", סיכמה זיס, "אנשי המשרד עורכים כעת תחקיר במפעל לבדוק את ההתנהלות בעת האירוע ולבדוק כיצד הוא התרחש ומדוע. בין היתר נבדוק מתי תוחזק הצינור בו הייתה הבעיה, ועוד".

 

בהמשך נערך במקום ניטור, שהעיד על כך שאין סכנה לאוכלוסייה, ובהמשך הלילה בוטלה ההוראה להסתגרות התושבים. היום בצהריים יתכנסו כל הגורמים לדיון הערכת מצב. המשרד להגנת הסביבה מתחקר את האירוע, ובהתאם לממצאים יחליט על הפעולות הבאות.

 

מפקד תחנת זבולון בשירותי הכבאות וההצלה, טפסר חזי לוי, אמר לאחר האירוע: "לא מקובל עלינו כי מפעל כמו טבעול, משאיר את המערכת ללא השגחה מספיקה לכאורה בזמן הדממה. נקבל החלטה שקולה ואחראית, יחד עם הנהלת המפעל ומנהלת המשרד להגנת הסביבה כדי להבטיח את בטחון התושבים בסביבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריאל בן עמי, המשרד להגנת הסביבה
הטיפול בדליפת האמוניה
צילום: אריאל בן עמי, המשרד להגנת הסביבה
מומלצים