שתף קטע נבחר
 

שגב משה מלמד להכין פסטה מושלמת

רוטב עגבניות עם בשר ויין - זה כל מה שצריך בשביל הפסטה המעולה שלפניכם. שף שגב משה מגיש מתכון טעים וקל להכנה של פסטה ברוטב בשר ועגבניות שישתלב מצוין בין ארוחות החג שעוד ממתינות לכם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פסטה ברוטב בשר ועגבניות

את הבולונז הזה לא תשכחו. היצמדו למתכון ותקבלו מנה קלילה, איכותית בריאה ואחרת. 

 

המצרכים (ל-4 סועדים): 

1 שקית פסטה, מבושלת לפי הוראות היצרן

לרוטב-

2 ליטר עגבניות מרוסקות

6 שיני שום טריות

1 גבעול תימין טרי

3 גבעולי בזיליקום טריים, רק העלים

2 גבעולי אורגנו טריים

לבשר-

1 ק"ג בשר כתף

1 ליטר יין אדום

1 ליטר מים

1 כפית מלח

7 שיני שום, שלמות ונקיות

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבשר - חותכים את הבשר לחתיכות של 100 גרם (במהלך הבישול הן מתפרקות ומגיעות לגודל הרצוי למנה). מכניסים את הבשר לסיר לחץ עם יין, מים, שום ומלח וסוגרים את סיר הלחץ. 
  2. מבשלים במשך שעה וחצי, משחררים את הקיטור מהסיר ורק לאחר שחרור מלא פותחים אותו פעם נוספת. בשלב זה צבעו של הבשר צריך להיות סגול כהה ומרקמו רך מאוד.
  3. מכינים את הרוטב - בסיר גדול ונוח לערבוב שמים את העגבניות המרוסקות ואת השום, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 20 דקות עם מכסה סגור, ומערבבים מדי פעם. מוסיפים אורגנו טרי, מערבבים ומוסיפים לתערובת מהנוזלים שבסיר הבשר. בשלב זה הטעמים מתגבשים לרוטב עשיר.
  4. מגיעים לסמיכות הרצויה של הרוטב, ומוסיפים את הפסטה לסיר עם רוטב העגבניות.
  5. הגשה - מסדרים את הפסטה בצלחת, יוצקים מעל מרוטב העגבניות והבשר ומעטרים בהמון צנוברים או שקדים קלויים ללא מלח. מגישים עם עלים ירוקים.  

    העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" תשודר ברשת, ערוץ 2, ביום שני בשעה 19:30

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
פסטה ברוטב עגבניות ובשר
צילום: נועם פריסמן
מומלצים