שתף קטע נבחר
 

כך תתכוננו לארוחה המפסקת

60 שניות על ארוחה מפסקת: כל השנה זללנו, נשנשנו ושבענו, ועכשיו הגיע היום הזה בשנה שבו צריך לצום - מה כדאי לאכול וממה כדאי להימנע לפני הצום?

 

אלי סגל

אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צום של קצת יותר מיממה יגרום לגוף שלכם להשתמש במאגרי האנרגיה שלו. אם אתם בריאים בדרך כלל, הגוף אמור לדעת להתמודד עם זה. אבל מה כדאי ומה לא כדאי לאכול לפני הצום? הוציאו מהתפריט שלכם מאכלים חריפים, מאכלים עתירי סוכר, מאכלים עתירי מלח – לא, זה לא הזמן לצלי עוף ברוטב סויה, ומשקאות מוגזים ומיצים. חשוב להימנע גם ממשקאות המכילים קפאין וממשקאות המכילים אלכוהול – הם גורמים לגוף להתייבשות.

 (צילום: יולה זובריצקי)
(צילום: יולה זובריצקי)
 

אז מה כן? הקפידו לאכול פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים – שזה אומר – דגנים מלאים, בטטה, שיפון, שיבולת שועל, אורז מלא, לחם מחיטה מלאה – כל מה שיגרום לכם לתחושת שובע. שלבו בארוחה שלכם גם ירקות – טריים או מבושלים, ובעיקר עלים ירוקים, שיספקו לגוף נוזלים נוספים וסיבים תזונתיים.

 

והכי חשוב – הרבו בשתיית מים בערב הצום, וממש סמוך לתחילתו שתו שתי כוסות מים – זה יעזור לכם להתמודד עם תחושת הרעב ויספק לגוף נוזלים חיוניים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יולה זובריצקי
כך תתכוננו לארוחה המפסקת
צילום: יולה זובריצקי
מומלצים