שתף קטע נבחר

העוברים נשכחו במכל ההקפאה - ואלונה לא תהפוך לאם

אלונה ביקשה לעבור הליך פונדקאות לאחר שהרופאים אסרו עליה להרות בגלל חשש לחייה. מתביעה שהיא מגישה בימים אלו נגד החברה שתיאמה את ההליך בחו"ל, עולה התנהלות רשלנית שבמהלכה נשכחו תאי העוברים המופרים בתחתית מכל ההקפאה שנדד בכל העולם. "החברה הרסה את אוצרותיי היקרים ביותר", טוענת התביעה, "כך נהרסו לצמיתות את כל סיכויי להוליד לאחר שנים של מאמץ ודמעות"

פונדקאות בחו"ל היא לא דבר פשוט - היא כרוכה בהרבה חוסר ודאות וגם בסיכונים לא מעטים. התביעה שהגישה אלונה (שם בדוי), רווקה בת 47 שרצתה להביא ילדים לעולם באמצעות חברה ישראלית העוסקת בפונדקאות בחו"ל, מדגימה את מסלול המכשולים והסכנות הצפויים לכל מי שלוקח על עצמו את המשימה הזו.

 

במקרה הזה, הליך פונדקאות שהושקעו בו מאמצים רבים ומשאבים רבים, גם חומריים וגם נפשיים, ירד לטימיון לאחר שהעוברים המוקפאים עשו סיבוב כמעט בכל העולם בחיפוש אחר פונדקאית מתאימה, ונהרסו עד שלא היה ניתן לעשות בהם שימוש.

 

קראו עוד:

נואשים לילד: למה המדינה נגד פונדקאות מהודו?

שלושה חודשים, שתי לידות, משפחה אחת

איך אפשר להשוות פונדקאות לזנות? טור של אב טרי

 

הנתבעת, חברת "פונדקאות בינלאומית", בבעלותו של איש הפונדקאות דורון ממט, המופיע בפרסומים כבעלים של חברת תמוז, טוענת כי לחברה אין שום קשר לכישלון ההליך של אלונה, כי התחייבות החברה היא רק לתאם עבור הלקוח את משלוח העובר ויצירת הקשר עם הפונדקאית, מבלי שהיא יכולה לקחת אחריות על תפקוד מרפאות לפריון או חברות שילוח. אלונה מבקשת לפצות אותה ב-6 מיליון שקלים.

 

כל מאמציה של אלונה לאחר האסון שקרה לה לייצר עוברים מפרי בטנה נכשלו, וכך התנפץ חלומה להביא לעולם ילדים מפרי בטנה ומזרעו של אבי בנה.

 

פרקליטיה של אלונה, עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און, מבקשים לפצות אותה על כל אחד מהעוברים שהושמדו, וכן על כל הנזקים שנגרמו לה.

 

הרופאים אמרו שאם תיכנס להריון, תהיה בסכנת חיים

לפני מספר שנים ילדה אלונה את בנה הראשון, כתוצאה מהליך הפריה חוץ גופית, שאחריו נותרו לה מספר עוברים מוקפאים. בשל מחלה קשה, אסרו הרופאים על אלונה להרות שוב, והובהר לה כי אם תיכנס להריון תהיה בסכנת חיים. אלונה רצתה להרחיב את משפחתה וללדת עוד אחים מלאים לבנה, ובלית ברירה בחרה להמשיך בהליך פונדקאות בחו"ל.  

 

לפני כ-6 שנים פנתה אלונה לחברה שבבעלותו של ממט, שם הציעו לה לעשות את הפונדקאות בהודו. לטענת אלונה ופרקליטיה, נציגי החברה ובהם גם דורון ממט, הציגו את עצמם כבעלי יכולת וניסיון רב בתחום, והרגיעו אותה כשהביעה מולם חששות, תוך שהם מודעים למצבה הרגיש במיוחד. לטענתה, הדגישה אלונה את החשיבות המכרעת שהייתה בעיניה להולדת ילדים עם מטען גנטי זהה לזה של בנה הראשון.

 

מסלול מכשולים וסכנות צפויות בכל הליך פונדקאות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מסלול מכשולים וסכנות צפויות בכל הליך פונדקאות(צילום: shutterstock)

 

אלונה העבירה לידי החברה 3 עוברים, שהוטסו דרך לונדון להודו, שם הגיעו בשלום למרפאה במומבאי, כך על פי הודעה רשמית שאלונה קיבלה. אבל כעבור חודש, היא קיבלה הודעה נוספת ובה נכתב כי למעשה הליך הפונדקאות בהודו כלל לא החל, וכי הודו שינתה את המדיניות שלה ומעכשיו נאסר לבצע בה הליכי פונדקאות ליחידים.

 

בהמשך התביעה נטען כי העוברים הוחזקו בהודו במשך חודשים רבים נוספים, כאשר החברה לפונדקאות וממט מחפשים פתרון. לאחר מספר חודשים נמצא הפתרון בתאילנד, אך תוך זמן קצר התברר כי גם שם מדובר במסלול בעייתי המתאים רק לגברים יחידניים ולא לנשים.

 

כאשר התברר כי גם תאילנד נחסמה בפני אלונה, הוצע לה כי החברה תשלח את העוברים לנפאל. אלונה הסכימה לכל פתרון שיביא להוצאת העוברים היקרים לה מהמרפאה בה הוחזקו בהודו.

 

לפי התביעה, גם האופציה הנפאלית נפסלה בסופו של דבר בגלל מצב פוליטי בעייתי במדינה באותה תקופה. לבסוף החברה וממט הציעו לאלונה לבצע את הליך הפונדקאות בעיר טבסקו שבמקסיקו.

 

בתחילה מה שאלונה ידעה הוא כי העוברים יצאו מהודו, הוטסו לתאילנד ביחד עם חומר גנטי נוסף של אנשים אחרים שהיה תקוע גם כן בהודו בתוך מכל מוקפא, ומשם למקסיקו. אלא שכאשר המכל המיוחד להעברת עוברים חזר ללונדון, אל חברת השיגור העוסקת בשיגור עוברים לכל העולם, גילו אנשי החברה בתחתיתו את המבחנה עם עובריה של אלונה, כשהם הרוסים, לאחר שנשכחו במכל ולא הוצאו ממנו כלל במקסיקו.

 

בהמשך החברה לפונדקאות בינלאומית הודיעה לאלונה כי מבירור שערכה עלה כי העוברים למעשה הושמדו כאשר לא הוצאו מהמכל בתאילנד, והמכל הוטס מתאילנד ללונדון ללא חנקן נוזלי כשהם לא מוקפאים ונמצאים, הרוסים, בתחתית.

 

נהרסו הסיכויים להוליד ילדים

אלונה טוענת כי החברה לפונדקאות, ברשלנותה, גרמה להשמדת אוצרותיה היקרים ביותר ובכך הרסו לצמיתות את כל סיכוייה להוליד ילדים לאחר שנים של מאמץ והרבה דמעות.

 

החברה לפונדקאות וממט טוענים בכתב ההגנה שהגישה החברה, כי ממט אינו קשור כלל להסכם בין החברה ובין אלונה, וכי יש למחוק אותו מהתביעה. באשר לחברה נטען בכתב ההגנה כי היא אינה אחראית כלל להצלחת הליך הפונדקאות, ותפקידה מסתכם רק בתיאום בין הגורמים בחו"ל.

 

עוד טוענת החברה בכתב ההגנה, כי כל הליך הפונדקאות בחו"ל הוא מורכב ומסובך ומושפע מגורמים רבים ומשתנים, וכל המהלך שבוצע בעוברים של אלונה היה בידיעתה ובאישורה.

 

בנוסף טוענת החברה כי היא לא ידעה על האיסור בהודו כאשר הטיסה את העוברים לשם, והעוברים הועברו לתאילנד לאחר אישורה של אלונה, וכשהעוברים נשכחו במכל שחזר ללונדון, הדבר נבע מרשלנות מקומית.

 

פרקליטיהם של ממט והחברה סירבו להגיב.

 

איך מתבצעת הפריה מלאכותית במעבדה? צפו:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index open
התנפץ החלום להביא ילדים לעולם
צילום: Index open
צילום: צביקה טישלר
עורכי הדין רענן בר-און וורד כהן
צילום: צביקה טישלר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים