שתף קטע נבחר

ביהמ"ש פרסם את שמות העצורים בפרשת "מסמכי פנמה"

חיים טולדנו מתל אביב וסער פילוסוף מחיפה הם שני אנשי העסקים שנעצרו במסגרת פרשת "מסמכי פנמה". לפני ראש השנה, נעצרו השניים בחשד להעלמת הכנסות של מיליוני שקלים שמקורן בחברות הרשומות במקלטי מס בחו"ל

חיים טולדנו מתל אביב וסער פילוסוף מחיפה הם שני אנשי העסקים שנעצרו במסגרת פרשת "מסמכי פנמה". לפני ראש השנה, נעצרו השניים, שותפים עסקיים שפעלו יחד, בחשד להעלמת הכנסות של מיליוני שקלים שמקורן בחברות הרשומות במקלטי מס בחו"ל. את פרסום שמותיהם התיר כעת בית משפט השלום בתל אביב.

 

רשות המסים תפתח בחקירה בעקבות מסמכי פנמה: "נבדוק שם שם ברשימה"  

חשבון במקלט מס: ייתכן ותהיו חייבים במס בישראל 

מנכ"ל רשות המסים: נוסיף לשלוח מכתבים למעלימי מס

 

החשודים מכהנים כדירקטורים וכבעלי מניות במספר חברות בארץ ובחו"ל. לפי החשד, פתחו השניים ב-2008 באמצעות חברה המתמחה בכך, מספר חברות במקלטי מס, כולל באנגווילה, בליז ואיי הבתולה הבריטים, כדי להסוות את בעלותם בהן. השניים לא דיווחו בדוחות למס הכנסה על בעלותם בחברות שנפתחו וכן על חשבונות בנק המנוהלים על ידם בחו"ל, והשמיטו על פי החשד הכנסות שמקורן בחו"ל בהיקף של מיליוני שקלים בין השנים 2012-1024.

 

כזכור, בתחילת אפריל פורסמו באחת מהדלפות המסמכים הגדולות בהיסטוריה מיליוני מסמכים שחושפים כיצד ראשי מדינות, מקורביהם, פושעים וידוענים מנהלים ואף לעתים מסתירים את פעילותם הפיננסית הענפה במקלטי מס. ההדלפה כוללת 11.5 מיליון מסמכים סודיים מהמאגר של חברת עורכי הדין הבינלאומית Mossack Fonesca, היושבת בפנמה. בין השמות הלולים במסמכים מופיעות גם מאות חברות ישראליות ואנשי עסקי ישראלים. המסמכים מגלים גם החזקות של 12 מנהיגי מדינות בעבר ובהווה בחברות הפועלות במקלטי מס וכן של יותר מ-100 פוליטיקאים ואישי ציבור ומקורביהם. המסמכים אף חשפו כיצד מקורביו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין העבירו בחשאי כ-2 מיליארד דולר דרך בנקים וחברות שנרשמו במקלטי המס.

 

רשות המסים החלה מאז אפריל לבדוק בקפדנות את השמות הישראלים המופיעים במסמכים, ובהם עורכי הדין יעקב ויינרוט ודב וייסגלס, ואנשי העסקים עידן עופר, אודי אנג'ל וטדי שגיא – כולם רשומים כיום או בעבר כמנהלים ובעלים של חברות שהוקמו במדינות המעניקות מקלטי מס. יצויין כי עצם הקמת חברות בטריטוריות המוגדרות כמקלטי מס בינלאומיים אינה עבירה כשלעצמה, כל עוד שולמו מסים על הרווחים של אותן חברות.

 

בבקשת המעצר של חיים טולדנו, טענה רשות המסים כי מדובר בדירקטור ובעל מניות במספר חברות בארץ ובחו"ל. במסגרת פעילות מודיעינית שביצע פקיד שומה חקירות מרכז בעניין הישראלים שפתחו חברות וחשבונות בנק במקלטי מס, עלה חשד לכאורה כי טולדנו מסווה פעילות עסקית החייבת בדיווח בישראל, באמצעות חברות וחשבונות בנק זרים. בסוף ספטמבר בוצעו חיפושים בביתו ובמשרדו של טולדנו, במהלכם נתפסו מסמכים ומחשבים שיש להם קשר לחשדות.

ממצאי החקירה בנוגע לטולדנו העלו כי החל מ-2008, הוא פתח באמצעות חברה שמתמחה בהקמת חברות ותאגידים, מספר חברות במקלטי מס וחשבונות בנק בחו"ל. זאת כדי להסתיר את בעלותו בחברות אלה, ובנוסף לא דיווח בדוחות למס הכנסה על כלל החברות בחו"ל, בהן הוא בעל שליטה או בעל זכויות. כמו כן, הוא לא דיווח לשלטונות המס על הכנסות שמקורן בחו"ל, ונאמדות במיליוני שקלים. לטולדנו מיוחסות, כאמור, עבירות של העלמת הכנסות בשנות המס 2012-2014, "עבירות שנעשו על ידו במזיד, בעורמה ובתחבולה... עבירות המוגדרות כעבירות מסוד פשע", כך נכתב בבקשת המעצר של רשות המסים.

 

בבקשת המעצר של סער פילוסוף, טענה רשות המסים שמדובר באיש מחשבים בהכשרתו, דירקטור ובעל מניות במספר חברות בארץ ובחו"ל. במסגרת הפעילות המודיעינית בעניין הישראלים שפתחו חברות וחשבונות בנק במקלטי מס, עלה חשד לכאורה, שפילוסוף מסווה פעילות עסקית שחייבת בדיווח בישראל, באמצעות חברות וחשבונות בנק זרים.

 

חקירת פילוסוף העלתה כי הוא פתח החל מ-2008 מספר חברות במקלטי מס באמצעות חברה שמתמחה בכך, וזאת כדי להסתיר את בעלותו בחברות אלה. הוא לא דיווח בדוחותיו למס הכנסה על כלל החברות בחו"ל, בהן הוא בעל שליטה או בעל זכויות. בחיפושים נמצאו בכספת שבביתו סכום כולל של כ-600 אלף שקל ומט"ח. גם לפילוסוף מיוחסות, כאמור, עבירות של העלמת הכנסות בשנות המס 2012-2014, שנעשו לטענת רשות המסים במזיד, בעורמה ובתחבולה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים