שתף קטע נבחר
 

אובמה מציב מטרה: בני אדם במאדים בעוד כ-20 שנה

נשיא ארה"ב תיאר את חזונו במאמר שפרסם ב-CNN, וסיפר כי כבר כעת הממשל עובד בשיתוף עם חברות פרטיות על יצירת התנאים המתאימים עבור המסע למאדים. "המטרה הסופית היא להישאר שם לאורך זמן", כתב אובמה

נושא עיניו לכוכב הלכת השכן: כשלושה חודשים לפני סיום כהונתו, נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, הציג את חזונו בנוגע לפעילות האנושית בחלל. במאמר שפרסם באתר האינטרנט של רשת CNN, אובמה הציב מטרה ברורה - שליחת בני אדם לכוכב הלכת מאדים כבר בשנות ה-30 של המאה הנוכחית והחזרתם בביטחה לכדור הארץ. המטרה הסופית, כתב אובמה, תהיה להישאר שם לאורך זמן.

 

תמונה מרכב החלל קיוריוסטי במאדים (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
תמונה מרכב החלל קיוריוסטי במאדים(צילום: נאס"א)
 

 

תמונות חדשות מהמאדים - שפורסמו בסוף השבוע

תמונות חדשות מהמאדים - שפורסמו בסוף השבוע

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הנשיא פתח את מאמרו בשחזור נוסטלגי. "באחד מזיכרונותיי המוקדמים ביותר, סבי מניף אותי על כתפיו, ואני מנופף בדגל ומקבל את פניהם של האסטרונאוטים שלנו ששבו להוואי. זה היה שנים לפני שהאדם הראשון דרך על הירח, עשרות שנים לפני שהנחתנו רכב על מאדים, ודור לפני שתמונות מתחנת החלל הבינלאומית החלו להופיע ברשתות החברתיות", כתב אובמה.

 

"אני עדיין חש את אותה פליאה מתוכנית החלל שלנו, כפי שהרגשתי בילדותי. התוכנית מייצגת חלק חיוני באופי שלנו - סקרנות וחקרנות, חדשנות וכושר המצאה, הרחבת הגבולות של מה שאפשרי, לפני כולם. מרוץ החלל שבו ניצחנו לא רק תרם להתקדמות טכנולוגית ורפואית חשובה לאין ערוך, אלא הוא גם היה מקור להשראה לדור חדש של מדענים ומהנדסים, שיש להם מה שדרוש כדי להשאיר את אמריקה בחוד החנית.

 

"עדיין חש פליאה מתוכנית החלל". אובמה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
"עדיין חש פליאה מתוכנית החלל". אובמה(צילום: MCT)

בשנה האחרונה בלבד, נאס"א גילתה מים זורמים על מאדים וראיות להימצאות קרח על אחד הירחים של צדק; מיפינו ברזולוציה גבוהה את כוכב פלוטו, במרחק של מיליארדי קילומטרים מאיתנו; הטלסקופים שלנו גילו כוכבי לכת נוספים דמויי כדור הארץ, שמקיפים כוכבים רחוקים; וכעת אנו עוסקים במשימות חדשות שיובילו אותנו לאינטראקציה עם אסטרואידים, ויעזרו לנו ללמוד כיצד להתגונן מפני האיום של התנגשות בהם, כמו גם על מקורות החיים בכדור הארץ.

 

הצבנו מטרה ברורה, חיונית לפרק הבא בסיפור של אמריקה בחלל: שליחת בני אדם למאדים כבר בשנות ה-30 של המאה ה-21, והשבתם בבטחה לכדור הארץ, כאשר ברקע קיימת השאיפה שבהמשך נישאר שם לאורך זמן. הגעה אל מאדים תדרוש המשך שיתוף פעולה בין הממשל לבין יזמים מהמגזר הפרטי, וכבר יצאנו לדרך הזו. בטווח של השנתיים הקרובות, חברות פרטיות ישלחו בפעם הראשונה אסטרונאוטים לתחנת החלל הבינלאומית.

דיונה על מאדים (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
דיונה על מאדים(צילום: נאס"א)

הצעד הבא יהיה להגיע מעבר לגבולות מסלולו של כדור הארץ. אני נרגש להודיע שאנחנו עובדים עם השותפים המסחריים שלנו, במטרה לייצר סביבה ברת-קיימא שתוכל לשנע ולספק את צורכי האסטרונאוטים במשימות ארוכות-טווח בחלל העמוק. משימות אלה ילמדו אותנו כיצד בני אדם יוכלו לחיות רחוק מכדור הארץ - דבר שנזדקק לו במסע הארוך למאדים.

 

יום אחד, אני מקווה להניף את נכדיי על הכתפיים. אנחנו עדיין נסתכל אל הכוכבים בפליאה, כפי שבני האדם עשו מאז ומעולם. אבל במקום לצפות בכיליון עיניים לחזרתם של החוקרים האמיצים שלנו, אנחנו נדע כי בזכות ההחלטות שאנחנו מקבלים עכשיו, הם נסעו לחלל לא רק על מנת לבקר, אלא כדי להישאר – ותוך כדי, להפוך לטובים יותר את חיינו על כדור הארץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
כוכב הלכת מאדים
צילום: נאס"א
מומלצים