תינוק נולד בעזה: שני מיליון תושבים ברצועה
על פי משרד הפנים העזתי, ווליד שעת' הוא התינוק שבזכותו נחצה רף שני מיליון התושבים ברצועה, אחד המקומות הצפופים ביותר בעולם: בכל 10 דקות בממוצע נולד שם תינוק
רצועת עזה היא אחד המקומות הצפופים ביותר בעולם, ועדות רשמית לכך ניתנה בערב יום כיפור, עת נולד בבית חולים ברפיח התינוק ווליד שעת'. זמן קצר אחרי הלידה הודיע משרד הפנים הפלסטיני כי שעת' הוא התושב השני מיליון שחי שם. "רצועת עזה שברה את מחסום שני מיליון איש כאשר נולד התינוק ווליד שעת'", נכתב בהודעת משרד הפנים העזתי. "התינוקת השני מיליון ואחת היא לאנא עיאד מהעיר עזה".
אביו של התינוק, ג'יהאד שעת', אמר בתגובה: "אני מקווה שכמו ששברנו את מחסום השני מיליון ברצועת עזה, כך נשבור גם את הסגר הישראלי עליה. אני מקווה שבני יהפוך לאחד מחיילי אל-אקצה שיביאו לשחרור של מסגד אל-אקצה". האב והאם, טהאני, קיבלו ממשרד הפנים תעודת כבוד.
חציית רף שני מיליון תושבים ברצועת עזה הופכת אותה לאחד המקומות הצפופים ביותר בעולם – 4,661 איש בכל קילומטר רבוע. לשם השוואה, בגדה המערבית שגדולה פי 16 מרצועת עזה, חיים 2.5 מיליון פלסטינים לערך. למעשה, גיברלטר הקטנטנה היא הטריטוריה היחידה בעולם שהצפיפות בה גבוהה מזו שברצועה.
נתון זה מצטרף לנתונים אחרים שפרסמו הרשויות ברצועה בימים האחרונים ולפיהם נולד בה בממוצע בעשור האחרון תינוק חדש כל 10 דקות. בחודש ספטמבר האחרון בלבד נולדו ברצועה כמעט 5,000 תינוקות. לפי נתון זה, בכל יום נולדים ברצועה לבדה 166 תינוקות חדשים - שבעה תינוקות בשעה. שיאנית הלידות ברצועה היא העיר עזה וסביבתה עם 1,940 תינוקות חדשים בחודש ספטמבר. בעיר רפיח נולדו הכי פחות תינוקות: 557 בלבד.
גם שיעור הילודה ברצועה גבוה מאוד - 4.4 ילדים לאישה בממוצע. עם זאת, מספר זה נמוך בהרבה מהשיא שנרשם ב-1991 - 8.3 ילדים לאישה. בקצב הילודה הנוכחי, כבר בסוף 2020 תגיע אוכלוסיית עזה ל-2.1 מיליון איש. לפי דו"ח האו"ם שפורסם לאחרונה, האזור עלול להפוך ל"בלתי ניתן למגורים".