הוסרה הצעה להדיח את ישראל מפיפ"א
בשל פעילותם של חמישה מועדוני כדורגל מעבר לקו הירוק דרשו הפלסטינים להשעות את הכדורגל הישראלי מפעילות בינלאומית. המשרד לנושאים אסטרטגיים, בשיתוף עם משרד החוץ והשגרירויות בחו"ל, הצליחו לטרפד את המהלך וההצעה לא תעלה מחר לדיון. צפו בסרטון נגד החרם
המשרד לנושאים אסטרטגיים, בשיתוף פעולה עם משרד החוץ ושגרירויות ישראל בחו"ל, הצליחו לטרפד מהלך פלסטיני להעלות מחר (ה') בישיבת מועצת פיפ"א הצעה להרחיק את ישראל מפעילות בינלאומית בשל המשך פעילותם של חמישה מועדוני כדורגל בהתנחלויות.
פעילות ישראלית מאומצת מול גורמים בפיפ"א ובהתאחדויות השונות הצליחה להביא להורדתו של הנושא מסדר היום לפחות עד לקונגרס הבא של פיפ"א בחודש מאי 2017. בשנים האחרונות פועלים גורמים פלסטינים, ולאחרונה הצטרפו אליהם גורמי דה לגיטימציה (Bds), בדרישה להחרים את הכדורגל הישראלי. אופ"א כבר הודיעה בשבוע שעבר שלא תיתן יד לצעד של החרמת הכדורגל הישראלי.
הטענות הפלסטיניות נגעו לשני נושאים עיקריים: מעבר שחקנים פלסטיניים ופעילותם של חמישה מועדוני כדורגל בשטחי יו"ש, בטענה שפעילותם במסגרת ההתאחדות הישראלית לכדורגל אינה עולה בקנה אחד עם תקנון פיפ"א.
ועדה שהוקמה בנושא חמשת המועדונים בראשות טוקיו סקסוואלה, הכוללת את נציגי ההתאחדות הישראלית והפלסטינית - התכנסה מספר פעמים. הוועדה הביעה שביעות רצון מהתקדמות בטיפול מעבר שחקני כדורגל פלסטינים אך עדיין לא סיימה את עבודתה בנושא חמשת המועדונים.
במסגרת קונגרס פיפ"א שיתכנס ב-13 באוקטובר ידווח יו"ר הוועדה המשותפת על התקדמות פעילות הוועדה. בחודשים האחרונים מנהלים פעילי דה לגיטימציה פעילות גדולה נגד קבוצות ישראליות שמשחקות בחו"ל, ואף קוראים לחרם על הכדורגל הישראלי.
המשרד לנושאים אסטרטגיים, הפועל בשיתוף פעולה עם ההתאחדות לכדורגל, המועצה לביטחון לאומי ומשרד החוץ, יוצא בקמפיין כנגד תנועות החרם בנושא הכדורגל הישראלי. מדובר בסרטון ראשון מתוך סדרת סרטונים אשר נחשף לראשונה וקורא לא לערב פוליטיקה במשחק . בסרטון טוענת ישראל כי במקום לייצר גשר באמצעות ספורט כפי שנעשה בכל מקום בעולם, הפלסטינים מעודדים חרם.
יו"ר התאחדות הכדורגל הפלסטינית, ג'יבריל רג'וב, איים היום בפנייה לבית הדין הבינלאומי לענייני ספורט (CAS) אם פיפ"א לא תקבל החלטה להפסיק את פעילותם של המועדונים בהתנחלויות. רג'וב טען כי ישראל זוכה לתמיכה בתוכניות פיתוח, הן מפיפ"א והן מאופ"א, וכי המשמעות היא שגם המועדונים בהתנחלויות נהנים מתמיכה זו. רג'וב הפנה במרומז אצבע מאשימה כלפי פיפ"א ואופ"א באחריות להפרה זו (המשך פעילות המועדונים), בציינו שארגוני ספורט וזכויות אדם בינ"ל רואים בהמשך פעילות המועדונים, כשותפות בפשע מצד פיפ"א ואופ"א.
רג'וב הצביע על מכתב שהודלף לטענתו ממשרדו של עוזר מזכ"ל האו"ם, ווילפרד לימקי, ואשר התפרסם היום (12 אוק') ב"גרדיאן" הבריטי, ובו מצוין כי ההתנחלויות אינן חוקיות וכי פעילות הספורט בהם הינה בבחינת הפרה לנהלי האו"ם ומועצת זכויות האדם ופיפ"א. רג'וב טען כי פעילות המועדונים בהתנחלויות, גורמת לסבל ואוסרת על קיום המשחק בישובים הפלסטינים הסמוכים. כמו כן האשים את ישראל בכך שהיא אוסרת על הקמת קורסים והשתלמויות בשטחי הרשות, ומונעת כניסת מומחים בינ"ל והכנסת ציוד ספורט. רג'וב הזכיר את עמדת פיפ"א בנוגע לקבוצות באי קרים, בארמניה ואזרבייג'ן וכן בצפון קפריסין, וטען שלא ייתכן לנהוג איפה ואיפה.
השר לנושאים אסטרטגיים גלעד ארדן אמר: "כדורגל חייב להישאר מחוץ לפוליטיקה, ולהוות גשר. הנסיונות של רג'וב חושפים שוב שהפלסטינים שותפים כיום לנסיונות החרם ונותרו סרבני שלום ומו"מ כבעבר. רג'וב והפלסטינים ממשיכים להשתמש בכל תחום בכדי לנסות ולבצע דה לגיטימציה לישראל בזירה הבינלאומית. אנחנו נמשיך לפעול בכל דרך אפשרית כדי שהנסיונות הבזויים שלהם להפיץ שקרים על גורמים ישראלים, כולל אפילו קבוצות כדורגל, יקבלו מענה ותגובה הולמת".