ארוחה יהודית: שי-לי מכינה אטריות עם לימון ושמיר
רגע לפני סוף השבוע, שי-לי ליפא מגישה מתכון יהודי וקל להכנה של אטריות עם לימון ושמיר שירים לכם את ארוחת השבת
אטריות לימון ושמיר
המצרכים:
ל-400 גר' אטריות-
5 ביצים
3/4 כוס (180 מ"ל) מים
2 כפות שמן קנולה
קליפה מגוררת דק מ-1 לימון
1 כף מיץ לימון
3/4 כוס (90 גר') קמח תפוחי אדמה
1/2 כפית מלח
1/3 כוס שמיר, קצוץ דק
לטיגון-
שמן קנולה
אופן ההכנה:
- טורפים ביצים, מים, שמן קנולה, קליפת לימון ומיץ לימון בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.
- מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה נמוכה-בינונית, ומשמנים מעט. יוצקים כ-1/4 כוס בלילה, ומטים במהירות את המחבת לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד. מטגנים כדקה, עד שהקרפ נאטם למעלה וכבר לא נוזלי, הופכים ומטגנים כדקה נוספת עד שהצד התחתון מזהיב מעט. מוציאים לצלחת.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. אין צורך לשמן שוב (יש לערבב את הבלילה לפני כל טיגון, כי קמח תפוחי האדמה שוקע בתחתית הקערה). מצננים היטב.
- מניחים 3 קרפים אחד על השני, מגלגלים לגליל ופורסים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.
העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50
בטעם יהודי. אטריות לימון ושמיר
צילום: נועם פריסמן
מומלצים