שתף קטע נבחר

 

ארוחה יהודית: שי-לי מכינה אטריות עם לימון ושמיר

רגע לפני סוף השבוע, שי-לי ליפא מגישה מתכון יהודי וקל להכנה של אטריות עם לימון ושמיר שירים לכם את ארוחת השבת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

אטריות לימון ושמיר

 

המצרכים:

ל-400 גר' אטריות-

5 ביצים

3/4 כוס (180 מ"ל) מים

2 כפות שמן קנולה

קליפה מגוררת דק מ-1 לימון

1 כף מיץ לימון

3/4 כוס (90 גר') קמח תפוחי אדמה

1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמיר, קצוץ דק

לטיגון-

שמן קנולה

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה: 

  1. טורפים ביצים, מים, שמן קנולה, קליפת לימון ומיץ לימון בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.
  2. מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה נמוכה-בינונית, ומשמנים מעט. יוצקים כ-1/4 כוס בלילה, ומטים במהירות את המחבת לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד. מטגנים כדקה, עד שהקרפ נאטם למעלה וכבר לא נוזלי, הופכים ומטגנים כדקה נוספת עד שהצד התחתון מזהיב מעט. מוציאים לצלחת.
  3. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. אין צורך לשמן שוב (יש לערבב את הבלילה לפני כל טיגון, כי קמח תפוחי האדמה שוקע בתחתית הקערה). מצננים היטב.
  4. מניחים 3 קרפים אחד על השני, מגלגלים לגליל ופורסים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.
  5. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

    העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
בטעם יהודי. אטריות לימון ושמיר
צילום: נועם פריסמן
מומלצים