בית הדין להגבלים עסקיים לא אישר את מכירת ברי המים של אלקטרה למי עדן
מי עדן תכננה לרכוש את פעילות ברי המים של אלקטרה תמורת כ-21.3 מיליון שקל, אלא שבית הדין קיבל את עמדת רשות ההגבלים, לפיה אלקטרה ומי עדן הן מתחרות ישירות, והפתרונות הנוספים בתחום צריכת המים לא נתפסים כתחלופה לברי מים מסוננים
בית הדין להגבלים עסקיים דחה את הערעור שהגישו מי עדן ואלקטרה צריכה על החלטת רשות ההגבלים שלא לאשר את עסקת מכירת פעילות ברי המים של אלקטרה צריכה למי עדן. כזכור, לפני שנה הודיעה מי עדן כי היא רוכשת את פעילות ברי המים של אלקטרה תמורת כ-21.3 מיליון שקל.
על פי ההסכם, החברה הייתה אמורה לרכוש את הפעילות העסקית של אלקטרה בר, וכן לקלוט את הלקוחות ומגוון המוצרים של החברה. אלא שבמרץ האחרון הודיעה רשות ההגבלים העסקיים על התנגדותה לעסקה וזאת לאחר ששמעה את הצדדים למיזוג ואת טענותיהם. ברשות הסבירו כי אלקטרה ומי עדן שתיהן מתחרות ישירות וקרובות בתחום ברי המים המסוננים ושתיהן נכנסו לתחום פעילות זה בשני האחרונות. "ככלל, קיימים כמובן פתרונות נוספים לצריכת מים נקיים מלבד ברי מים, המאפשרים לצרוך מים מסוננים באופן שוטף, אך בדיקת הרשות העלתה, כי פתרונות אלו אינם נתפסים על ידי הצרכנים כפתרון תחליפי מתחרה לברי מי מסוננים״. נכתב בהחלטת הרשות.
הבדיקות שביצעה הרשות מצאו שיש לערוך הבחנה בי שני סוגי חברות בתחום ברי המים המסוננים, כשבסוג הראשון נכללות שלוש החברות הממותגות מי עדן, אלקטרה ו"תמי 4", המשווקת ברי מי ממותגים. חברות אלה משקיעות השקעה מסיבית במיתוג והמודל העסקי שלהן מבוסס על מנויים. בקבוצה השניה חברות המשווקות ברי מי לא ממותגים שמחיריהם זולים משמעותית. הרשות טענה, כי קיים הבדל משמעותי בעיני הצרכנים ובעיני הגופים הפעילים בתחום בין שני סוגי החברות, ולמעשה החברות שאינן ממותגות אינן מהוות תחרות משמעותית לחברות הממותגות.
בפרק הזמן שחלף בין החתימה עם העסקה להחלטת הרשות הספיקה אלקטרה לפטר כמחצית מעובדי חברת המים שלה ועצרה את כל הפעילות השיווקית והפרסומית בתחום. על כן, הודיעה החברה כי תערער על החלטת הרשות לבית הדין להגבלים עסקיים. אלא שטיעוניה לא שכנעו את בית הדין שקבע כעת כי העסקה לא תאושר.