שתף קטע נבחר

המשחק שנתפס בשיער של הילדות

משחק המכיל כדורונים עם ווים, מעורר גל של תלונות. לוקח שעות להציל את השיער מכדורונים שהסתבכו בו ולעתים אף צריך לגזור אותו, טוענים הורים המכנים את המשחק "נורא", אם כי יש גם כאלה שמהללים אותו. היצרנית האמריקנית מסרה ל-ynet: "המוצר לא מיועד לשיער ואין סיבה שיגיע לשם"

אם לא משחקים בו בזהירות, הוא נתפס בשיער ארוך וקשה מאוד לשלוף אותו משם בלי לגזור כמה מחלפות: הורים וגננות מתלוננים על משחק בשם "Magic Ball" – כדור הקסם. מדובר בכדורוני משחק עם ווים קטנטנים מעוקלים שמסייעים להם להיתפס אלה באלה וכך ליצור דמויות, או סתם כדור ענק של כדורים. מסתבר שמדובר במעין חיקוי למשחק המקורי, שנקרא: bunchems – באנצ'מס. בארה"ב יש תלונות דומות גם על המשחק המקורי.

כל זה יצא מהשיער של הילדה - תמונות שצילמה גננת בשם כרמית  (צילום מסך מתוך פייסבוק) (צילום מסך מתוך פייסבוק)
כל זה יצא מהשיער של הילדה - תמונות שצילמה גננת בשם כרמית (צילום מסך מתוך פייסבוק)

 (צילום מסך מתוך פייסבוק) (צילום מסך מתוך פייסבוק)
(צילום מסך מתוך פייסבוק)

 

 

אחת התגובות לפוסט (צילום מסך מתוך פייסבוק) (צילום מסך מתוך פייסבוק)
אחת התגובות לפוסט(צילום מסך מתוך פייסבוק)

 (צילום מסך מתוך פייסבוק) (צילום מסך מתוך פייסבוק)
(צילום מסך מתוך פייסבוק)
 

 

"לא היתה ברירה אלא לגזור את השיער"

גננת בשם כרמית כתבה בפייסבוק: "מזועזעת!!!!!!! רק השבוע הציע לי המוכר באחת מחנויות הציוד לגני ילדים את המשחק הזה. ברגע שהבנתי שהחלקים עלולים להיתפס בשיער סירבתי לרכוש אותו.

 

"היום הגעתי לספרית שלי ונגלה לפני המראה המזעזע שבתמונות. מאי בת ה 5 המקסימה, האמיצה והגיבורה עמדה במשך שעתיים רצופות כשהספרית בסבלנות ועדינות נדירה מנסה להציל את שיערה ופורמת כדור כדור מהמשחק הארור שאחד הילדים בצהרון הכניס לה לשיער!!!!!! ראו הוזהרתם!"



 (צילום מסך מתוך פייסבוק) (צילום מסך מתוך פייסבוק)
(צילום מסך מתוך פייסבוק)
 

 

אמא אחת: "משחק אסון". אמא אחרת: "זה לא מיועד לשיער"

אימהות הגיבו בבהלה וחלקן הזדהו: "הבת שלי חזרה השבוע מהגן עם 4 כאלה בשיער. תלשתי לה אותם מהראש ואני אומרת תודה שרק 4..", כתבה אחת האימהות.

אמא נוספת כתבה: "הבת שלי חזרה עם 7!!!! לא היתה ברירה אלא לגזור קווצות גדולות של שיער... זה היה נורא".

 

הורים כתבו שצריך לתבוע, שזה משחק "אסון" ויש "להשמיד אותו", אבל היתה גם אמא שכתבה שהבנים שלה נהנים מאוד מהמשחק ושהיא תשמח לקבל את האריזות שהמשתתפות בדיון מתכוונות להשליך לפח. אמא אחרת כתבה: "אם זה לא מיועד לשיער למה זה מגיע לשם? יכול להיות שהמשחק בתכלית המקורית שלו נהדר. יחד עם זאת, מכיוון שחוזר על עצמו (אולי לא ברור, אולי נראה אפשרי/מתאים לשיער, לא יודעת מה) ראוי להפנות את תשומת לבו של היצרן/יבואן שיוסיפו מדבקת הבהרה. בהרבה מוצרים כתוב: 'אין להשתמש מעבר ליעוד המקורי/שלשמו נוצר" וחשוב שזה יהיה גם כאן'".

אריזת אחד המוצרים כפי שהועלתה על ידי הורים לפייסבוק (צילום מסך מתוך פייסבוק) (צילום מסך מתוך פייסבוק)
אריזת אחד המוצרים כפי שהועלתה על ידי הורים לפייסבוק(צילום מסך מתוך פייסבוק)

גם אמא אחרת התלוננה על מוצר זה (צילום מסך מתוך פייסבוק) (צילום מסך מתוך פייסבוק)
גם אמא אחרת התלוננה על מוצר זה(צילום מסך מתוך פייסבוק)

וזה המוצר המקורי: באנצ'מס (Bunchems) - ששמו ניתן לו כיוון שיש לצופף ו"לצוות" את הכדורים יחד ()
וזה המוצר המקורי: באנצ'מס (Bunchems) - ששמו ניתן לו כיוון שיש לצופף ו"לצוות" את הכדורים יחד

 

עצות מארה"ב: איך להסיר מהשיער

בחיפוש bunchems בגוגל, אחד הצירופים שעולה הוא bunchems hair (באנצ'מס שיער). כשמקישים על אופציית החיפוש הזאת, מגיעים ללא מעט תלונות של הורים בארה"ב על המשחק המקורי וכן לכתבות ולסרטוני יוטיוב שמציגים את התופעה, מדווחים על הבעיה ואף מציעים לה פתרון - שימוש במרכך שיער או שמן זית והסרה עם מסרק.

 

 

עוד עצות (מ-popsugar.com):

  • יש לסרק בעדינות, ככל שמושכים חזק יותר, מחמירים את הקשרים בשיער.
  • מומלץ לסרק (עם מרכך השיער) את קווצת השיער שמתחת לכדור התפוס, לפני סירוק הכדור עצמו.
  • כדי למנוע קשרים נוספים כדאי להתחיל לשלוף כדורונים שקל יחסית להוציא, כדי לא להתייאש כבר בהתחלה.
  • אפשר להשתמש בקיסם שיניים כדי לשחרר שיער מהכדורון ואז לשלוף אותו עם צבת.
  • אם לא הצלחתם - פנו לספר מקצועי.

 

בדיילי מייל הבריטי דיווחו שהורים המליצו להורים אחרים לקנות את זה למישהו שהם שונאים, וטענו שהסרת הכודורונים מהשיער היא סיוט מאמלל. יש כאלה שכינו את המשחק: הצעצוע מהגיהנום. הורים אחרים דווקא היללו את המשחק וטענו שהוא כיפי ומפתח יצירתיות ומוטוריקה עדינה. רוב התגובות על המשחק חיוביות, רק שתופעת ההיצמדות לשיער מאוד דרמטית ומתישה. לפי התגובות בארה"ב, במוצר המקורי יש כיתוב על גבי האריזה לפיו יש להצמיד באנצ'מס אך ורק לבאנצ'מס אחרים.

 

קמעונאי: "אם זה מזעזע איך תגדירי תאונת דרכים?". אחד הייבואנים: "גם קורקינט זה מסוכן"

בעל חנות צעצועים שמכר את המוצר הדומה לבאנצ'מס, אמר ל-ynet שהמוצר אזל כי הוא פופולרי אבל הסכים לומר בעילום שם שגם הוא שמע תלונות. "זה לא נעים, אין ספק, אבל זה כמו מסטיק בשיער. קורה. זה לא מסוכן. ההורים מגזימים. אימהות היום נוטות לזעום על כל דבר. הכל זה ' סיוט, 'נורא' ו'מחריד'. אם משחק שנתקע בשיער זה מזעזע – אז איך תגדירי תאונת דרכים, שלא נדע? פשוט אומרים לילדים לשחק עם שיער אסוף ולא מאפשרים לילדים קטנים מדי לשחק בזה".

 

הייבואן הרשמי של באנצ'מס זו חברת דיאמנט. למוצרים הדומים למוצר המקורי יש מספר יבואנים, בין היתר שי לאור צעצועים ואליקה צעצועים. אחר הייבואנים אמר ל-ynet שיש לפחות 10 יבואנים שייבאו מוצר דומה לבאנצ'מס. "זה עבר מכון תקנים, יש לי תעודה", הוא מסביר. "צריך להשתמש במרכך שיער ולסרק למטה את הכדורונים. גם אם נוסעים בקורקינט בכביש יש סיכוי ליפול ולהידרס. לא היתה פה כוונה רעה".

 

אפשר היה לשים מדבקת אזהרה.

 

"נעשה את זה בעתיד אם נביא שוב פעם את המוצר, אבל לא אביא אותו יותר כי זה לא נעים מה שקרה".

 

היצרנית: "המוצר זכה בפרסים". מכון התקנים: "מתאים לדרישות התקן"

דיאמנט מסרו ל-ynet שחברת ספין מסטר (Spin Master), היצרנית בארה"ב היא "חברה בורסאית, אחת מחמש החברות הגדולות בארה״ב" והעבירו את תגובתה: "מדובר באחד מהליינים המובילים היום בעולם, שנמכר בהצלחה רבה בכל רשתות השיווק המובילות בלמעלה מ-50 מדינות ואף זכה בפרסים רבים בתחרויות הצעצועים המובילים בעולם. חברה בסדר גודל שלנו לא הייתה משווקת מוצר שיש בו בעיית בטיחות וזה עוד מבלי להזכיר את התקינות המחמירות שעבר המוצר בארה"ב ובאירופה. המוצר לא מיועד לשיער ולכן אין שום סיבה שיגיע לשם".

 

ממכון התקנים נמסר בתגובה: "המוצר נבדק בעבר ונמצא מתאים לדרישות התקן. יש לציין כי התקן הישראלי מאמץ את התקן הבין לאומי שאינו מתייחס להיתפסות המוצר השיער. המוצר מאושר לשיווק ברחבי העולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים