סוריה: המורדים כבשו עיירות מידי דאעש
לפי דיווחים מסוריה,לוחמי צבא סוריה החופשי הצליחו לכבוש את העיירות דאבק וסוראן השוכנות סמוך לגבול טורקיה
רשת אל-ג'זירה מדווחת כי המורדים השתלטו היום (א') על העיירות דאבק וסוראן לאחר קרבות ממושכים ושחררו אותן מידי דאעש. אתמול פתחו לוחמי האופוזיציה במבצע לשחרור שתי העיירות בסיוע צבאי טורקי.
העיירה הקטנה בצפון סוריה השוכנת במרחק של 10 קילומטרים בלבד מהגבול הטורקי היוותה נקודת מפתח לדאעש בגלל חשיבותה הדתית, ואף הופיעה בתעמולה של ארגון הטרור. לוחמי צבא סוריה החופשי הצליחו להשתלט על המקום. הבוקר דיווח אחמד עות'מן, מפקד ארגון המורדים "סולטן מוראד" כי ארגונו הצליח להשתלט על הכפר הסמוך סוראן.
אחד הלוחמים מצבא סוריה החופשי אמר אתמול: "אינשאללה, בשעות הקרובות נכריז על שחרור הכפרים הללו וננקה אותן מהזוהמה של כנופיות בגדדי (אבו בכר אל-בגדדי, מנהיג דאעש). בעזרת אללה, נמשיך לעיר אל-באב".
מקורות בצבא טורקיה אמרו כי מבצע ההשתלטות על דאבק החל בתחילת החודש בסיוע ארטילריה ותקיפות מהאוויר. לפי ארגון זכויות אדם העוקב מלונדון אחר הנעשה בסוריה, דאעש הציב במקום כ-1,200 לוחמים בגלל חשיבותו של המקום.
שלשום דווח כי מטוסים רוסיים או סוריים תקפו שוב בית חולים בחלב לאחר שהנשיא בשאר אסד הבטיח "לנקות" את מעוז המורדים במזרח העיר. רופאים ופעילים בחלב טענו כי בית החולים M10 שנפגע לפני שבועיים, נפגע שוב מפצצה "מפצחת בונקרים". שני רופאים ורוקח נפצעו. תקיפות של בתי חולים ומרפאות הפכו כמעט לעניין שבשגרה במלחמה בסוריה. רק 35 רופאים משרתים בחלב כרבע מיליון תושבים שנותרו נצורים במלחמה בין צבא אסד למורדים. 11 אמבולנסים בלבד נותרו שם.
לפחות 114 ילדים נהרגו ו-321 נפצעו בתקיפות צבא אסד בגיבוי רוסיה ומיליציות שיעיות בשלושת השבועות האחרונים. בתקיפות ביום חמישי ושישי נהרגו 18 בני אדם ונפצעו 181, בהם 37 ילדים. בכך עלה מניין ההרוגים בעיר ל-150 בשבוע אחד. "הקהילה הבינלאומית הפכה למחוסנת למראות של ילדים הרוגים בהריסות של בתים", אמר קרלוס פרנסיסקו מארגון סיוע.
נשיא סוריה בשאר אסד שואב עידוד מהסיוע הרוסי, ואמר בימים האחרונים לרשת טלוויזיה רוסית ש"ניקוי חלב יהווה מקפצה לנוע לאזורים אחרים, לשחרר אזורים אחרים מטרוריסטים. מכאן נובעת החשיבות של חלב. צריך להמשיך לנקות את האזור ולדחוף את הטרוריסטים לטורקיה, למקום שממנו הגיעו, או לחסל אותם. אין ברירה אחרת. חלב תהיה מקפצה חשובה מאוד לצעד הזה".