שתף קטע נבחר

פוטין לעיתונאיו: "ארה"ב מרגלת אחריכם"

הנשיא הרוסי המבקר בהודו הזהיר את צי העיתונאים הרוסים מפני האזנות: "ארה"ב מאזינה וצופה". פוטין הבהיר כי לא מעוניין בעימות, אך רמז שהוא מחכה למחליפו של אובמה: "מקווה לשיפור ביחסים אחרי הבחירות"

 

מזהיר מפני ריגול אמריקני. פוטין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מזהיר מפני ריגול אמריקני. פוטין(צילום: AFP)
איש הקג"ב לשעבר מזהיר מפני ריגול אמריקני: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין המבקר בהודו פנה היום (א') לעיתונאים הרוסים שהתלוו לנסיעתו לוועידה כלכלית בגואה והזהיר אותם מפני האזנות של שירותי המודיעין האמריקניים בחלק נוסף במלחמת המילים בין רוסיה לארה"ב.

 

"ארה"ב מאזינה לכולם ולכל דבר וצופה בכולם ובכל דבר. כולכם אמצעים לניצול עבור השירותים המיוחדים", אמר פוטין לעיתונאים כפי שדיווחה סוכנות הידיעות הרוסית RIA. "אם אתם שומעים משהו, תדווחו על כך".

 

בצל המתיחות עם וושינגטון, שהובילה את השגריר הרוסי באו"ם לומר כי היחסים בין המדינות נמצאים בשפל שלא נראה כמותו מאז מלחמת יום כיפור בשנת 1973, פוטין ניסה גם למזער נזקים והבהיר כי רוסיה אינה מעוניינת בעימות עם ארה"ב.

פוטין בהודו עם ראש הממשלה נרנדה מודי (צילום: AFP / PIB) (צילום: AFP / PIB)
פוטין בהודו עם ראש הממשלה נרנדה מודי(צילום: AFP / PIB)

בוועידה הכלכלית בגואה גם עם נשיאי ברזיל, סין ודרום אפריקה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בוועידה הכלכלית בגואה גם עם נשיאי ברזיל, סין ודרום אפריקה(צילום: AFP)
 

"אני מעוניין לעבוד עם כל מנהיג אמריקני שמוכן לשתף פעולה עם רוסיה", אמר פוטין בביקורו בהודו והביע את רצונו לראות כבר את השינוי בבית הלבן לאחר הבחירות בנובמבר. "אני מקווה שהיחסים בין וושינגטון למוסקבה ישתפרו לאחר הבחירות בארה"ב".

 

פוטין שב והכחיש כי האקרים רוסיים פרצו למאגרי מידע הקשורים למערכת הבחירות לנשיאות והאשים את הבית הלבן ב"רטוריקה של קמפיין בחירות שמנוהלת על-ידי הממשל האמריקני".

 

אתמול דווח כי מוסקבה קראה לאזרחיה, באמצעות תשדיר טלוויזיוני, להתכונן למתקפה על אדמה רוסית. לפי אותם דיווחים, שלא ברורה מהימנותם, התקשורת הממשלתית פרסמה גם מדריך שקורא לתושבים לבחון היכן המקלט הקרוב ולבדוק את זמינות מסכות הגז שלהם ומבהיר להם מהם הגופים הממשלתיים שיקחו אחריות במקרה שתפרוץ מלחמה. עם זאת, מומחי ביטחון סבורים כי אין פניה של רוסיה למלחמה, אלא שפוטין מנסה בכך להרתיע את מדינות המערב מלהתערב במלחמה בסוריה.

 

"המצב הכללי, אני חושב, הוא די רע בנקודה הזאת, כנראה הכי גרוע מאז 1973", אמר אתמול השגריר הרוסי באו"ם ויטלי צ'ורקין שגם זאת ציין כי "למרות שיש לנו מחלוקות רציניות, כמו בסוריה, אנחנו ממשיכים לעבר על נושאים נוספים, ולפעמים בהצלחה". לדבריו, שרשרת של אירועים הובילה לנקודת השפל ביחסים. "זה סוג של חוסר כבוד בסיסי ומחסור בדיוני עומק בנושאים מדיניים", אמר וטען כי ארה"ב ונאט"ו החליטו לבנות את ביטחונן "על חשבון רוסיה" כשצירפו מדינות רבות שהיו בעבר בגוש הסובייטי כחברות בנאט"ו.

 

היחסים בין המעצמות הידרדרו עוד יותר בחודשים האחרונים, בין היתר בעקבות קריסת הפסקת האש בסוריה וההפצצות המאסיביות של העיר חלב על ידי רוסיה וצבא אסד, כמו גם האשמות של ארצות הברית כי רוסיה מתערבת בבחירות לנשיאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים