שתף קטע נבחר
 

איפה כדאי לאכול בעכו

למרות תוצרת הים הטרייה, המסעדות המזרחיות והחומוסיות הוותיקות שבהן משתרע תור ארוך של זללנים, עכו לא הייתה מעולם יעד קולינרי, אבל מאז שיחזור שוק הבזאר הטורקי כבר לא צריך להסתפק בשולחנות עמוסי סלטים, והאפשרויות הקולינריות רבות. אז איפה כדאי לאכול בעכו?

בתוך העיר העתיקה ומחוצה לה, עם נוף לים, בישיבה על ספסלים נמוכים או בעמידה: בעכו תוכלו למצוא שלל אופציות קולינריות, חלקן מוכרות יותר וחלקן פחות. בין היתר תמצאו שם סנדוויץ' טוניסאי חלומי, בר עדכני וקינוחים צבעוניים ומרהיבים.

 

השילוב בין הטרנדי למסורתי וקיומם זה לצד זה, הופכים את העיר הזו לאחת המעניינות לטייל בה עם קיבה שמבקשת הרפתקה. לפניכם מגוון אפשרויות של אוכל, נשנוש ושתייה בעכו העתיקה ומחוצה לה.

טעים שם. קוקושקה בעכו (צילום: יח"צ) (צילום: יח
טעים שם. קוקושקה בעכו(צילום: יח"צ)
 

בעכו העתיקה

 

שאטירה

האחות הקטנה של מסעדת סבידה מהבזאר הטורקי. היא החלה את דרכה לפני מספר חודשים בתור סנדוויצ'יית שף, אך לאחר זמן קצר הוחלט במקום לשנות כיוון ולהעיר את חיי הלילה שכה חסרים בעיר.

 

שאטירה החדשה היא בר עכואי עדכני שמגיש מנות בר בגודל בינוני (20-50 שקלים), שכיף לאכול בישיבה על השרפרפים הנמוכים או על ספסלי העץ. הקו הקולינרי החדש של המקום הוא לא מקורי כפי שהיינו מצפים, אלא בינלאומי דווקא ומבוסס על התוצרת הטרייה של העיר.

מעירה את חיי הלילה של עכו. שאטירה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מעירה את חיי הלילה של עכו. שאטירה(צילום: לין לוי)
 

בין המנות שבתפריט (שכתוב בטושים צבעוניים על קירות הקרמיקה הלבנה) מצאנו מנות כמו ברווז קונפי, לשון בקר בוויניגרט, דגים כבושים ומעושנים ממש כמו בסבידה, קוקי סאן ז'אק וגם סשימי מדגים טריים שנמשו מהים באותו היום. לצד כל אלו נמזגת בירה צ'כית קרה מהחבית, יינות איכותיים, מבעבעים וקוקטיילים (25-40 שקלים). המקום פתוח מדי יום החל מהשעה 19:00 ועד אחרון הלקוחות.

 

מרקו פולו 3, שוק העיר העתיקה עכו, 04-6171060. לא כשר

 

מרקטו
צילום: נורית פורן

צילום: נורית פורן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מסעדת שוק איטלקית עם טאבון אימתני שתספק לכם הצצה למטבח האישי והמרתק של השף עומרי שחר, שלמד בישול בתדמור ובקורדון בלו ועשה גם סיבוב בבר של מלון אפנדי. לבסוף, כאמור, החליט להתמקם במתחם התיירות של העיר העתיקה.

 

זוהי מסעדת שף קטנה שמחולקת לשני חללים בשני צידי הבזאר - בצד אחד נמצא הבר, שאם תבחרו לשבת בו תוכלו לקשקש עם השף ולראות אותו בפעולה במטבח השוק הצנוע שממנו הוא מוציא הברקות אמיתיות. בצידו השני של הבזאר, ממש מול הבאר, נמצא אזור ישיבה עם שולחנות רגילים.

סביצ'ה מדגים טריים במרקטו (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
סביצ'ה מדגים טריים במרקטו(צילום: לין לוי)

ומה בתפריט? מנות פתיחה כמו סביצ'ה מדגים טריים (27 שקלים), פיצה נפוליטנית מהטאבון (32-42 שקלים), מבחר פסטות טריות, ריזוטו שרימפס (60 שקלים) וגם דגים הנצלים בטאבון על פחמים ובשרים. במהלך פסטיבל עכו המסעדה תהיה פתוחה מדי יום עד השעה שתיים עשרה בלילה ותציע ספיישלים מיוחדים.

 

הבזאר הטורקי, עכו העתיקה, 04-8222144. לא כשר

 

מעדל'ה

מסעדה שנפתחה השנה בעיר במקום מסעדת "דלאל", והקפיצה את אוסמה דלאל לתוך הסצנה הקולינרית התל אביבית. מאחורי מעדל'ה עומד השף הצעיר עדנאן דאהר (קרוב משפחתו של דלאל ששימש טבח ראשי במסעדה הקטנה שנסגרה), ומשמש גם כטבח וגם כמלצר אדיב.

 

התפריט שמוגש במקום הוא ערבי עכשווי וכולל מנות כמו סינייה כרובית (28 שקלים), טבולה פריקי חמצמצה (25 שקלים), קבב טלה (68 שקלים) שמוגש עם סלט קישואים בלבנה ואריסה ופיתה דרוזית, סינייה דג (85 שקלים), עלי גפן (28 שקלים) ופטאיר (7 שקלים), שהוא כיסון אפוי מבצק דק ממולא בעשבי בר.

טעים שם. מעדל'ה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
טעים שם. מעדל'ה(צילום: לין לוי)
 

לרגל פסטבל עכו, עדנאן מתכנן להציע דילים מעניינים על המנות הקטנות שבתפריט וארוחת דג טרי עם סלטים קטנים למנה הראשונה במחיר של 160 שקלים.

 

הבזאר הטורקי, עכו העתיקה, 04-6397345. לא כשר

 

חומוס אל־עבד אבו חמיד

לא כל יום נפתחת בעכו העתיקה חומוסייה חדשה, אבל כשזה כן קורה - זו חגיגה אמיתית. "החומוסיה הכחולה" קיבלה את שמה בשל הקרמיקה הכחולה שמעטרת אותה, ותגרום לכם להרגיש שאתם נמצאים בתוך אקווריום ענק.  

 

המקום פועל מזה שנה וחצי, ולא מדובר על חומוסייה סטנדרטית אלא על מסעדה שמגישה מלבד מבחר וריאציות של מנת החומוס המסורתית גם תבשילים שמאפיינים את הבישול הערבי הביתי. בעלת המקום והטבחית שלו היא ערין אבו חמיד כורדי, ילידת עכו שמכינה כאן מנות כמו סינייה קבב, הת'רידי העכואי - מנה עתיקה שמורכבת מקרעי פיתה קלויה, גרגרי חומוס, יוגורט מתובל בשום ושקדים ובימי שישי תמצאו כאן גם מפרוקה.

לא רק חומוס. החומוסייה הכחולה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
לא רק חומוס. החומוסייה הכחולה(צילום: לין לוי)

למי שמזדמן למקום בימי שבת, תחכה, לעיתים, מנת סיידיה - תבשיל דייגים של אורז מתובל בכורכום. מלבד אלה ערין מכינה גם חביתות עם תוספות כמו פטריות, תפוח אדמה או בשר עגל (25-30 שקלים).

 

צמוד למגדלור של עכו העתיקה, 050-6593985. לא כשר 

 

חומוסיית שמסייה

כולם מכירים את רשימת החומוסיות המפורסמות של עכו, אבל רק מי שרוצה לאכול חומוס כמו המקומיים יבחר דווקא בשמסייה. מלבד החומוס האהוב על תושבי העיר, המקום מגיש גם את את "כדורי הזהב" - הפלאפלים המפורסמים שלו שמוגשים עם לימון כבוש שהפכו את המסעדה למוקד עלייה לרגל.

כדורי זה. שמסייה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
כדורי זה. שמסייה(צילום: לין לוי)

שוק העיר העתיקה (מול חנות התבלינים של כואדי), 04-9819992. לא כשר.

 

מחוץ לעיר העתיקה

 

עזיזה׳ס

במרכז הרחוב הראשי של עכו נמצא הדוכן של עזיזה'ס. במקום עובדת עליזה, בתה של עזיזה, מאמא מרוקאית שהייתה בשלנית בעלת ידי קסם והיא אופה מדי בוקר לחמניות מרוקאיות רכות ומתוקות שנקראות חביז'ה. לתוך החביז'ה נכנסים הקווארה - קציצה שעשויה מתערובת של בשר, ירק ועשבי תיבול. אפשרות נוספת היא לקבל את החביז'ה עם שניצל, חזה עוף או ירקות, כאשר המרכיבים ההכרחיים בכל וריאצייה של הכריך הם המטבוחה שעליזה מכינה במקום, לימון כבוש ופרוסות דקות של חציל מטוגן.

 

מלבד הכריך העסיסי הזה, עליזה מכינה גם פשטידה מרוקאית אפוייה שנקראת מעקודה. מחיר הסנדוויץ לאזרח 18 שקלים ולחייל - 15 שקלים. במקום יחכה לכם גם גזוז כמו של פעם (5 שקלים). המקום פתוח עד השעה 17:00.

 

טרומפלדור 37, עכו, 04-9502008. כשר

 

שותא

מסעדה גרוזינית שמנוהלת על ידי שתי נשים: לאה אוצ'רי ובלה חנן, שתי חברות טובות ממוצא גאורגי שמגשימות במקום את חלומן לארח, לאכול, לשתות ולשמוח.

 

המקום מעוצב כבית גרוזיני טיפוסי, כשעל האווירה האותנטית אחראים הקירות שצבועים בצבעים עזים, אוסף אקלקטי של ריהוט עתיק ומשוחזר, כלים שעברו מדור לדור ותמונות משפחתיות שממלאים את חלל המסעדה.

כמעט כמו בגיאורגיה. שותא (צילום: דרור רז) (צילום: דרור רז)
כמעט כמו בגיאורגיה. שותא(צילום: דרור רז)

על המטבח אחראית בלה, שמשתמשת בתבלינים ובחומרי גלם מיובאים מגיאורגיה על מנת לשמר את הטעמים האמיתיים של האוכל הגיאורגי. בין המנות שבתפריט תמצאו את מנות הדגל של המטבח הצבעוני והארומטי - חינקאלי גבינות (45 שקלים ל-10 יחידות), חאצ'פורי איספאנאחיס - מאפה בצק במילוי תרד וארבע סוגי גבינות (46 שקלים) ומגוון מאפים גיאורגיים נוספים.

 (צילום: ליהי אביטבול) (צילום: ליהי אביטבול)
(צילום: ליהי אביטבול)

כמו גם, תמצאו שם סוקו - פטריות בחמאה וגבינת סולוגוני מוקרמות בתנור (38 שקלים), חינקאלי בשר (48 שקלים ל-5 כיסונים), טולמה - עלי גפן במילוי גבינת עזים, מטבל יוגורט ונענע (38 שקלים), סלט לוביו משעועית שחורה (28 שקלים), קאטלטי קבבונים שמוגשים על שיפוד מתכת (70 שקלים), עופיון טאבאקה (66-86 שקלים) ולקינוח באלישווילי - כיסונים ממולאים בדובדבנים ומוקפצים בחמאה ברוטב דובדבנים (36 שקלים) וצ’ורצ’חלה - נקניק ארוך שעשוי מאגוזי מלך מצופים ברפרפת יין ענבים ביתית (29 שקלים).

 

קיבוץ שמרת, כביש עכו-נהריה, 04-8219698, 04-8219208. לא כשר

  

Torta

קונדיטוריה ובית קפה שם תמצאו את הקינוחים המודרנים הכי יפים בעיר ביניהם מקרונים, עוגות מוס שכבות, מארזי עוגיות, עוגות ימי הולדת מרשימות, עוגות בחושות, טארטים, אקלרים ופחזניות וגם קפה טוב וגלידה.

 

תפריט בית הקפה מורכב ממבחר לא צנוע בעליל של ארוחות בוקר (34-86 שקלים), טוסטים (30-40 שקלים), כריכים (30-45 שקלים), סלטים וביניהם כמה מיוחדים כמו סלט טוסט (49 שקלים), סלט סביח (39 שקלים) וסלט פטריות ופטה (49 שקלים). תמצאו שם גם פיצות (29 שקלים לאישית, 64 שקלים למשפחתית), פסטות, גרטן תפוח אדמה (44 שקלים) ומבחר דילים משתלמים כמו מנת קפה ועוגה זוגית (44 שקלים), קפה ומאפה (16 שקלים) וקפה גדול ומאפה (20 שקלים).

 

יהושפט 22, עכו 054-7806444. לא כשר

 

מוברשם

מסעדה נוספת של משפחת מוברשם הוותיקה מעכו שנחשבת לאחת מחלוצות הקולינריה המזרחית בעיר, הודות למסעדת "החוף המערבי" הוותיקה, שפועלת בעכו מאז שנות ה-70.

לכל המשפחה. מוברשם (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
לכל המשפחה. מוברשם(צילום: אפיק גבאי)

מסעדת מוברשם החדשה שוכנת בחוף ארגמן בקו ראשון למים, ולרגל פסטיבל עכו מציעים בה דיל מיוחד למשפחות שכולל חמישה סוגי סלטים, מנה עיקרית לבחירה ותוספת ב - 99 שקלים לאדם. הדיל יהיה תקף עד יום שבת ה-22.10.

 

חוף ארגמן עכו, 04-6999066. לא כשר

 

משהו לדרך

 

"קופי פוינט"

מול הסנק בר האולטימטיבי קוקושקה, נפתחה בחודשים האחרונים נקודת רענון קטנטנה בשם קופי פוינט. או במילים אחרות, המקום היחיד בעכו העתיקה שבו יגישו לכם אספרסו איכותי עם קינוח טעים.

משהו מתוק לדרך. קופי פוינט (צילום: לין לוי)
משהו מתוק לדרך. קופי פוינט(צילום: לין לוי)

במקום ישנן מכונת קפה וויטרינה שמכילה בירות בטעמים כמו אפרסק או דובדבן, סיידר אלכוהולי וקינוחי ביס או ביס וחצי שהכינה במיוחד עבור המקום הקונדיטורית טל שניצר. עוגות הגבינה ומוס השוקולד מוגשים בכלי זכוכית שאפשר לקחת לדרך, כמו גם את קוביות המרמלדה שעשויה מ-100% פרי וסוכר בלבד.

 

הבזאר הטורקי, עכו העתיקה, כשר

 

דוכן גבינות "גלילי"

בקרבת מקום לקופי פוינט תפגשו בשולחן עם מפה משובצת, עליו מוצגות גבינות קשות של "גלילי" - משק שבו מגדלים עזים ומייצרים גבינות בוטיק. השולחן ניצב כאן במיוחד לכבוד עונת החגים והפסטיבל, ומציעים בו לעוברים ושבים לטעום את הגבינות וגם לקנות לפי משקל לדרך או הביתה.

שווה לנסות. גבינות גלילי (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
שווה לנסות. גבינות גלילי(צילום: לין לוי)

מבחר הגבינות משתנה מדי יום, והוא כולל בין השאר גבינות תום מרווה ותום זעתר, מורבייה, ברי וקממבר וגבינת בורדו עם יין. מחיר כל הגבינות 24 שקלים ל-100 גרם. .

 

הבזאר הטורקי, עכו העתיקה, כשר

 

ממתקי קשאשא

אם מתחשק לכם משהו מתוק, חנות ממתקי קשאשא היא המקום בשבילכם. תמצאו שם כנאפה חמה מצוינת ומבחר ענק של ממתקים מזרחיים כמו בורמה עם שקדים וגבינה, בקלאוות ממולאות בשקדים, פיסטוקים ואגוזים, עוש-אל בולבול עם שקדים, עוואמה ועוגות קרם שממלאות מקרר שלם.

אל תפספסו. ממתקי קשאשא (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
אל תפספסו. ממתקי קשאשא(צילום: לין לוי)

ניתן לשבת במקום ולנשנש כמה בקלאוות עם קפה שחור או לקחת מארז מוכן לדרך. אפשרות נוספת היא לרכוש מתוקים במשקל מתוך ההיצע שעל תבניות האלומיניום הענקיות.

 

שוק העיר העתיקה, עכו 04-9914983

 

חנות התבלינים של חמודי וכורדי

חנות התבלינים הוותיקה והמוכרת ביותר בעכו העתיקה, שנראית כמו מוזיאון היסטוריה אפלולי עם עשרות דלעיות מיובשות שתלויות על חבלים.

אפלולי. חנות התבלינים "חמודי וכורדי" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
אפלולי. חנות התבלינים "חמודי וכורדי"(צילום: לין לוי)

לאחר שתתרשמו מהריח החזק שעומד במקום, תוזמנו לשתות קפה שחור מכוסית קטנה ולהריח את התבלינים שבמקום, החל מראס אל חנות ועד לפלפל שחור. המחירים לא נמוכים כאן, אבל חוויית הביקור בחנות, המנוהלת כיום על ידי בן דור רביעי של משפחת טוחני תבלינים, בהחלט שווים את זה.

 

שוק העיר העתיקה, עכו 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא רק חומוס. עכו
צילום: shutterstock
מומלצים