שתף קטע נבחר

 

200 נשים בגבול לבנון: "דורשות הסכם מדיני"

כלת פרס נובל לשלום הצטרפה לעשרות נשים ליד גדר הגבול, ועודדה את הפעילות "להכריח את מקבלי ההחלטות לנהל מו"מ, כדי שילדים שיושבים כאן יזכו לחיות בשלום ולא במלחמה"

 

עצרת הנשים בגבול לבנון    (צילום: אביהו שפירא)

עצרת הנשים בגבול לבנון    (צילום: אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יותר מ-200 נשים ועמן גם כמה גברים השתתפו לפני הצהריים (יום ג') בעצרת בגבול לבנון, במקום שבו פעלה עד שנת 2000 הגדר הטובה. את העצרת ארגנה תנועת "נשים עושות שלום", שפעילותיה צועדות בימים אלה בכל רחבי הארץ וכן מקיימות עצרות בקריאה להשגת הסדר מדיני. באירוע בגדר הטובה השתתפה לימה בואי מליבריה, כלת פרס נובל לשלום לשנת 2011.

 

לפני תחילת העצרת אמרה בואי כי היא נרגשת לעמוד במקום שנושא את השם "טוב", תחת האפשרות של כינוי שלילי. היא ציינה כי בארצה קהילה לבנונית גדולה והיא תשמח לחזור ולספר לאנשיה על יוזמת הנשים והעם בישראל המעוניינים בשלום.

 

מפגינות בגדר הטובה (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
מפגינות בגדר הטובה(צילום: אביהו שפירא)

כלת פרס נובל לשלום, לימה בואי מליבריה (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
כלת פרס נובל לשלום, לימה בואי מליבריה(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

את האירוע אבטחו צה"ל, המשטרה והאו"ם, וגם כוחות משטרה לבנוניים נראו בצד הלבנוני של הגדר, כמו גם צלם אחד לפחות שתיעד את האירוע מהצד הלבנוני – שם גם היו תלויים דגלים של הארגון הלבנוני אמל. המארגנות סיפרו כי כאשר ערכו במקום סיור הכנה לפני כחודש, עצרו כמה כלי רכב בצד הלבנוני ונשים שהיו בהן נופפו לשלום.

 

בואי זכתה לקבלת פנים חמה בליווי מחיאות כפיים רמות. "אני באה בשם השלום. זה כבוד גדול להיות ליד הגדר הטובה. זה כבוד להיות בישראל בתקופה שבה נשים מתכנסות וקוראות להשגת השלום באזור". היא סיפרה: "לפני שמונה שנים הייתי בארץ לרגל הקרנת הסרט על האירועים בליבריה. אמרו לי אז שזה לא יכול לקרות כאן, אבל אני שמחה לראות שזה יכול, שיש אנשים שעושים את המעשה. המטרה שלנו היא להכריח את מקבלי ההחלטות לשבת ולנהל משא ומתן. שילדים שיושבים כאן על יד האמהות והאבות שלהם, יזכו לחיות בשלום ולא במלחמה.

 

"לפני שנים קמנו בליבריה ועשינו את זה. היו הרבה שתקפו אותנו בדרך. היו קשיים. אבל תסתכלו על הילדים מסביב ותזכרו שלא הם צריכים למות. גם הילדים מעבר לגבול לא צריכים למות. אני אאבק אתכם, כי אני מאמינה ששום אישה לא יכולה לחיות בשלום כל עוד אישה אחרת לא חיה בשלום", אמרה.

 

בתום העצרת בגבול צעדו הנשים לכיוון מטולה ואחזו בשלטים שבהם נראים בגין, סאדאת וקרטר בחתימת הסכם השלום עם מצרים, תחת הכיתוב "כן, זה אפשרי". מחר אמור הארגון לקיים עצרת גדולה מול בית ראש הממשלה בירושלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
"נשים עושות שלום" בגבול לבנון
צילום: אביהו שפירא
מומלצים