לרזות בלי דיאטה: 5 טיפים שעובדים
כמעט כולם עוברים את זה, ברגע שהכרזתם על דיאטה, אתם מרגישים רעבים יותר ואוכלים יותר. 5 עצות שיעזרו לכם להצליח לרדת במשקל בלי להרגיש שאתם סובלים
דיאטה היא מילה מאיימת. איכשהו ברגע שמכריזים עליה אוכלים יותר, היום סובב סביבה ומצפים לסיומה. אז איך בכל זאת אפשר לרדת במשקל מבלי להרגיש בעונש? והכי חשוב להצליח לשמור על ההישג לנצח? הסוד הוא לשנות את אורח החיים. מה זה אומר? ובעיקר, איך עושים את זה נכון? רמז: בצעדים קטנים והכי חשוב - לתמיד.
קראו עוד
למה כדאי שתפסיקו לספור קלוריות ותתחילו לספור צעדים
למה בלילה אנחנו אוכלים לא בריא – ואיך לעצור זאת
למה כל-כך חשוב להפסיק את הדיאטה פעם בשבוע
1. שימו לב לנשנושים
כולנו חוטאים בנשנושים, אני לא מדברת על איזו עוגת שחיתות או מגש פיצה, אני מדברת על אלו היומיומיים, כל כך קטנים שאפילו לא מעוררים את רגשי האשמה.
עוגייה קטנה עם הקפה, עוד כף למרות שכבר שבענו, כוס שתייה מתוקה. דברים קטנים, כאלו שאנחנו אומרים לגביהם "מה זה כבר ישנה", אבל זה משנה! אנמק, תוספת של 100 קלוריות ביום הם 36,500 קלוריות בשנה, בקילוגרם משקל גוף יש 7,000 קלוריות. מכאן, שבשנה יתוספו לנו למעלה מ-5 ק"ג רק מהתוספות הקטנות האלה, זה המון.
החדשות הטובות הן שגם אם נפחית מהתפריט שלנו סכום מינורי של 100 קלוריות ביום נשיל מאתנו את אותו המשקל. אם תחליטו שלא לחסוך מעצמכם את הנשנוש הקטן תוכלו לשרוף 100 קלוריות בפעילות גופנית פשוטה למשל: 15 דקות של הליכה מהירה, 8 דקות ריצה קלה, 10 דקות רכיבה על אופנים בעצימות בינונית ועוד.
2. הגודל כן קובע
הנטייה הטבעית היא למלא את הצלחת. ככל שהצלחת גדולה יותר, נאכל יותר. המנהג הזה גורם לכך שאנו אוכלים לפי הקיבולת של הצלחת במקום של הקיבה ומכניסים לגוף שלנו הרבה יותר מזון מהכמות לה הוא באמת זקוק.
המלצתי - החליפו את הצלחות לצלחות קטנות יותר. כך תשדרו למוח תחושת סיפוק ושפע של צלחת מלאה, תרגילו את הגוף לכמויות מזון קטנות יותר ותחוו תחושת קלילות ועירנות.
3. הוסיפו מאמץ גופני ספונטני
כאן מדובר על מאמץ נוסף מעבר לזמן שהקצבנו לביצוע פעילות גופנית. הכוונה לאורח חיים פעיל יותר על ידי הוספת פעילויות יומיומיות שיאמצו את מערכות השרירים והלב ויתרמו לכושר הגופני שלנו.
לדוגמה: לחנות במרחק כמה דקות הליכה ממקום העבודה, לבחור במדרגות במקום במעלית, לרדת מהאוטובוס 2 תחנות קודם לכן ועוד. נכון שפעילויות אלו כשלעצמן לא ישרפו הרבה אבל במצטבר אם נסתכל עליהן במבט חודשי הן יוסיפו לנו כמה שעות פעילות, ישפרו את הכושר הגופני שלנו ויתרמו לשריפת הקלוריות.
4. שתו מים!
כמה שזה נדוש, נכתב בכל מקום וידוע לכולם אנחנו עדיין לא עושים את זה מספיק. המים הם הנוזל שמוביל את השומנים מהרקמות החוצה, תורמים לתחושת שובע ומהווים שחקן מפתח בתהליך פירוק המזון ועיכולו. סגלו לעצמכם מנהג לפתוח ולסיים כל ארוחה בכוס מים.
5. אכלו לאט
בלוטת הרוק לוקחות חלק בתשדורת למוח על תחושת השובע. מכאן, ככל שהמזון ישהה זמן רב יותר בחלל הפה ויילעס, ניהנה מטעמו, נעזור לתהליך פירוקו ונחוש תחושת שובע מאכילת כמות קטנה יותר מזו שאליה הרגלנו את גופנו.
המלצתי היא לספור לעיסות לפני הבליעה, לערך 20 לעיסות למזון מוצק, כך תאטו את קצב האכילה ותאריכו את משך ההנאה.
הכותבת הינה בעלת תואר ראשון Be.d במדעי הספורט והחינוך הגופני מטעם מכללת וינגייט, בעלת סטודיו Shape&Smile לאימונים אישיים ולשינוי אורח חיים
האם אנחנו באמת משמינים יותר בחורף?